Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Σχολιασμός: Person of Interest 3.04 - Reasonable Doubt


Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι η 3η σεζόν βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα! Σε αυτό το επεισόδιο δεν προχώρησε καθόλου η κεντρική ιστορία της σειράς (δηλαδή δεν είδαμε Ρουτ) αλλά είδαμε μία από τις καλύτερες "person of interest" - stories που έχουμε δει στη σειρά...

Ο αριθμός του επεισοδίου άνηκε στην Βανέσα, μία δικηγόρο όπου την κατηγορούσαν για τον θάνατο του άντρα της. Έτσι σε όλο το επεισόδιο ήταν κυνηγημένη από τις αρχές! Ο Finch και ο Reese πάσχιζαν να μάθουν εάν είναι το θύμα ή ο θύτης καθ' όλη τη διάρκεια του επεισοδίου και μέχρι την τελευταία στιγμή δε μπόρεσαν να είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα! Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ο θύτης, και θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν από τις καλύτερες εναλλαγές από θύμα σε θύτης που έχουμε δει σε ιστορία αριθμού!!! Η ιστορία έχει ως εξής: Η Βανέσσα με τον Άντρα της σκηνοθέτησαν το θάνατο του για να αποσπάσουν τα χρήματα από έναν φιλανθρωπικό τους οργανισμό και με νέες ταυτότητες θα ξεκινούσαν μία νέα ζωή. Όμως ο Άντρας της φρόντισε έτσι ώστε να κατηγορηθεί η Βανέσσα για τη δολοφονία του και να φύγει μόνος με τα χρήματα. Γρήγορα κατάλαβε η Βανέσα τι παίζει και οργάνωνε την εκδίκηση της, και κάπως έτσι εμφανίστηκε ο αριθμός της. Εν τέλη, συναντήθηκε το αντρόγυνο πάνω στο γιοτ που ετοιμαζόταν να φύγει... και ενώ είχαν ακόμα την επιλογή για μία νέα αρχή, η ιστορία ήταν τελειωμένη! Ο John Reese ήταν παρών στην τελευταία αναμέτρηση της Βανέσα και του Άντρα της, αλλά θεώρησε σωστό να μη λάβει μέρος σε αυτή τη διαμάχη και να τους αφήσει να αλληλοσκοτωθούνε... όπως είπε και ο ίδιος "I am in a business of stopping bad things for happening... I'm not so sure what's about to happen is a bad thing". Στο τέλος ακούσαμε 2 πυροβολισμούς, δεν ξέρουμε αν πέθαναν και οι δύο, ο ένας ή κανένας και μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ(το τέλος μου άφησε την ίδια γεύση με του 1.04 - Cura Te Ipsum). Στην αρχή δε μου άρεσε πολύ αυτή η απόφαση του Reese γιατί δεν ήταν καθόλου ηρωικό και στο κάτω κάτω δεν αποτελούν κίνδυνο για τους υπόλοιπους ανθρώπους ώστε να αφανιστούν. Αλλά άμα το καλοσκεφτούμε, είτε θα την έβγαζαν καθαρή άμα τους παρέδιδε στις αρχές (μιας και είναι δικηγόροι και θα κουκούλωναν την κατάσταση... και δεν το αξίζουν!!!)... είτε θα συνέχιζαν να προσπαθούν ο ένας να σκοτώσει τον άλλον και πολύ πιθανόν να υπήρχαν παράπλευρες απώλειες! Οπότε μια χαρά έπραξε ο Reese... εξάλλου τέτοια άτομα μυαλό δε βάζουν!!!


Το Κύριο Θέμα του επεισοδίου ήταν η ιστορία του Αριθμού και επικεντρώθηκαν εκεί, αλλά είδαμε μία μικρή εξέλιξη στο θέμα του νέου πάρτνερ της Κάρτερ! Καταρχάς είδε την Τζος μαζί με τον Ρις, (aka The Man in the Suit) και του δικαιολογήθηκε η Κάρτερ ότι είναι "μαζί". Ο μικρός φαίνεται να το έχαψε και πιστεύει ότι σιγά σιγά αρχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη της συναδέλφου του. Όπως πολλοί είχαμε υποψιαστεί τελικά αποδείχθηκε ότι ο μικρός Laskey ανήκει στο HR, ή τουλάχιστον δουλεύει γι' αυτούς προσωρινά για να έχει υπό έλεγχο την Κάρτερ... καμία σοβαρή ανατροπή, ήταν κάτι πολύ πιθανό να συμβεί, αλλά όσοι έχουμε ρίξει μία ματιά παρακάτω γνωρίζουμε ότι η ανατροπούλα αυτή μόνο για καλό έχει γίνει (για τη σειρά) και δε χρειάζεται να βιαστούμε να την κρίνουμε!!! Ελπίζουμε να δούμε κάτι μεγάλο σε αυτό το θέμα και να κλείσει με μεγαλειώδη τρόπο μέχρι το τέλος της χρονιάς!!! 


Κλείνοντας, να πούμε ότι είδαμε και τις αστείες μας σκηνές με Shaw και Fusco (ειδικά η σκηνή με τον δημόσιο υπάλληλο που πατούσε τα πλήκτρα ένα-ένα, η Shaw ήταν έτοιμη να τον δολοφονήσει για την καθυστερημάδα του :P ). Επίσης στη σκηνή με τη Shaw που επισκέπτεται τη φίλη της Βανέσα, την Νικόλ, είχε την αφασία του Reese και λέει στην ψύχρα αυτό που έχει να πει χωρίς να σκέφτεται ότι απευθύνεται σε νορμάλ ανθρώπους που σοκάρονται όταν βλέπουν όπλα ή ακούν ότι κάποιος προσπαθεί να τους σκοτώσει! Επιπλέον, η Shaw έριξε την ιδέα στον Finch να στοιχηματίζουν για τους persons of interest αν είναι θύματα ή θύτες (σαν παιχνίδι το βλέπει :P) και κατάφερε να νικήσει την εμπειρία του Finch και να καταλάβει ότι η Βανέσα ήταν θύτης (η τύχη του πρωτάρη!!!). Τέλος να πούμε, ότι σε αυτό το επεισόδιο είδαμε και αρκετά από το δίδυμο Reese-Finch με τις ατάκες του (γιατί παραπονιόταν ο Γιώργος στο προηγούμενο επεισόδιο :P ).


Βαθμολογία: 9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου