Episode Guide


SEASON 1

1.01 - Pilot
Ένας μυστηριώδης άντρας, ο Mr. Finch έρχεται σε επαφή με έναν πρώην πράκτορα της CIA, τον John Reese, και του προσφέρει μια δουλειά όπου σώζει ζωές. Ο Finch μπορεί να μάθει για συγκεκριμένα άτομα που πρόκειται να εμπλακούν σε εγκληματικές δραστηριότητες, απλά δεν ξέρει αν είναι θύματα, θύτες ή μάρτυρες. Η 1η υπόθεση του Reese είναι να ανακαλύψει τι κίνδυνο αναμένετε να αντιμετωπίσει μία βοηθός εισαγγελέα και να τον αποτρέψει.

1.02 - Ghosts
O Reese αναλαμβάνει την υπόθεση της Teresa Whitiker, ενός κοριτσιού που απ' ότι φαίνεται είχε πεθάνει με την οικογένεια της 2 χρόνια πριν. Στο μεταξύ η Κάρτερ ψάχνει στοιχεία για τον άνδρα με το κουστούμι.

1.03 - Mission Creep
H μηχανή δίνει τον αριθμό του Joy, ενός πρώην στρατιώτη που απ' ότι φαίνεται προσπαθεί να προσαρμοστεί μετά την επιστροφή του στην Νέα Υόρκη. Τα πράγματα όμως θα αλλάξουν όταν κατά την εποπτεία του Reese ο Joy θα ληστέψει μία τράπεζα.

1.04 - Cura Te Ipsum
Αυτή τη φορά η μηχανή δίνει τον αριθμό μίας γιατρού, η οποία φαίνεται ότι περνάει κάποια ψυχολογικά προβλήματα αυτή την περίοδο. Όμως είναι το θύμα ή ο θύτης; αυτό θα προσπαθήσει να καταλάβει ο Reese και να την συμβουλέψει για τη ζωή της.

1.05 - Judgment
Η επόμενη υπόθεση για τον Reese και τον Finch είναι ο δικαστής Samuel Gates, όπου πρόσφατα πέθανε η γυναίκα του και ζει μόνος του με τον γιο του. 

1.06 - The Fix
O Reese προσωποποιώντας τον σοφέρ παρακολουθεί την Zoe Morgan, τον επόμενο αριθμό που έδωσε η μηχανή, η οποία όπως φαίνεται έχει επαφές με ισχυρούς ανθρώπους.

1.07 - Witness
Αυτή τη φορά ο Reese πρέπει να προστατεύσει τον Charlie Burton, έναν δάσκαλο που έγινε μάρτυρας ενός φόνου. Τώρα ο Reese πρέπει να βοηθήσει τον Charlie να ξεφύγει από την Ρώσικη μαφία. Παράλληλα η Carter ψάχνει τον Charlie για να του πάρει κατάθεση για τη δολοφονία και να τον βάλει σε προστασία μαρτύρων.

1.08 - Foe
Σε αυτό το επεισόδιο ο Reese πρέπει να κατασκοπεύσει έναν κατάσκοπο. Ο Ulrich Kohl ήταν φυλακισμένος στη Γερμανία για 24 χρόνια, τώρα επιστρέφει και θέλει να πάρει εκδίκηση από τους πρώην συναδέλφους του που πιστεύει ότι τον πρόδωσαν και ευθύνονται για το θάνατο της γυναίκας του.

1.09 - Get Carter
H έρευνα της Carter για τον Carl Elias, την οδηγεί στο να γίνει ο νέος Person of Interest. Τώρα ο Reese πρέπει να προστατεύσει την γυναίκα που προσπαθεί να τον πιάσει!

1.10 - Number Crunch
Αυτή τη φορά η μηχανή δίνει 4 αριθμούς ταυτόχρονα. Αφού ο 1ος person of interest βρίσκεται νεκρός, ο Reese πρέπει να ψάξει βαθύτερα να βρει τι κοινό έχουν οι 4 άνθρωποι. Στο μεταξύ, ένας πράκτορας της CIA, ο Μark Snow, πλησιάζει την Κάρτερ και την πείθει ότι πρέπει να τον οδηγήσει στον Reese.

1.11 - Super
Ενώ αναρρώνει ο Reese στην αναπηρική καρέκλα, ο Finch του έχει κλείσει ένα δωμάτιο για να παρακολουθεί τον επόμενο αριθμό. Στο μεταξύ η Carter προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τον Finch, και ο Finch αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να της μιλήσει για τον σκοπό του.

1.12 - Legacy
Επιτέλους ο Reese συναντάει την Carter, όπου της ζητάει βοήθεια στην επόμενη υπόθεση. O νέος αριθμός είναι η Andrea Gutierrez, μία δικηγόρος που βοηθάει κατηγορούμενους που πιστεύει ότι είναι αθώοι. Στο μεταξύ, ο Finch θα δεχτεί μία επίσκεψη από τον γιο του πρώην φίλου του, Nathan Ingram.

1.13 - Root Cause
Ο Finch και ο Reese πρέπει να παρακολουθήσουν τον Scott Powell, έναν οικογενειάρχη που έχει απολυθεί από τη δουλειά και το κρατάει μυστικό από την οικογένεια του. Οι 2 ήρωες ανακαλύπτουν ότι ο Scott έχει πάρει άδεια οπλοφορίας και σκοπεύει να σκοτώσει έναν Γερουσιαστή. Όμως η υπόθεση είναι πιο πολύπλοκη απ' όσο φαίνεται και πρέπει να ζητήσουν βοήθεια από μία παλιά φίλη.

1.14 - Wolf and Cub
Ο Finch και ο Reese επιστρέφουν στη βιβλιοθήκη πρώτη φορά μετά την "επίθεση" της Root, και πρέπει να εντοπίσουν τον επόμενο αριθμό, τον Darren McGrady, έναν έφηβο αφρικοαμερικάνο που δολοφονήθηκε ο αδερφός του 3 μέρες πριν.

1.15 - Blue Code
O επόμενος αριθμός είναι ο Michael Cahill, που φαίνεται να είναι ένας ήσυχος πολίτης, αλλά ο Reese ανακαλύπτει ότι είναι βαθιά χωμένος στην παρανομία και το λαθρεμπόριο. Παράλληλα ο Reese θέλει τον Φάσκο να κρατήσει επαφές με τους διεφθαρμένους συναδέλφους του από τα παλιά.

1.16 - Risk
Η μηχανή δίνει τον αριθμό του Adam Saunders, που απ' ότι φαίνεται γνωρίζει πληροφορίες για ένα επικείμενο οικονομικό σκάνδαλο, όπου θα γίνει κίνδυνος για τη ζωή του.

1.17 - Baby Blue
O Reese και ο Finch θα ξαφνιαστούν όταν μάθουν ότι ο επόμενος αριθμός ανήκει σε έξι μηνών κοριτσάκι. Οι 2 τους θα την πάρουν υπό την προστασία τους και θα φαίρονται σαν υπερπροστατευτικοί γονείς, ενώ παράλληλα θα ψάχνουν στοιχεία για το παρελθόν της.

1.18 - Identity Crisis
Η επόμενη υπόθεση είναι  ο Jordan Hester, ένας άνθρωπος που απ' ότι φαίνεται έχει διπλή ζωή. Σύντομα όμως θα ανακαλύψει η ομάδα ότι πρόκειται για 2 άτομα ξεχωριστά. Ποιος από τους 2 όμως κινδυνεύει;;; Έτσι θα πρέπει να χωριστούν ο Reese και ο Finch και να παρακολουθούν ο καθένας από έναν.

1.19 - Flesh and Blood
Αυτή τη φορά η μηχανή δίνει 5 αριθμούς, έναν για κάθε Νονό του εγκλήματος. Ο Reese και ο Finch υποπτεύονται ότι ο Elias σκοπεύει να τους σκοτώσει. Ωστόσο σκεπτόμενοι τις παράπλευρες απώλειες θα προσπαθήσουν να τους σώσουν από τα χέρια του Elias.

1.20 - Matsya Nyaya
O Tommy Clay δουλεύει σε ένα τεθωρακισμένο. Δεδομένο ότι ο αριθμός του έχει εμφανιστεί στη μηχανή, ο Finch πιστεύει ότι θα προσπαθήσουν να τον ληστέψουν. Έτσι ο Reese θα πάει να δουλέψει μαζί του σε περίπτωση που συμβεί κάτι.

1.21 - Many Happy Returns
Σήμερα είναι τα γενέθλια του John. Ο Finch θα του δώσει ρεπό μαζί με δώρο, ένα κλειδί. Που ανήκει το κλειδί άραγε. Στο μεταξύ η Carter πάει με το FBI να ερευνήσουν μία παλιά υπόθεση που συνδέεται με τον Reese. Ο Finch θα πρέπει να σώσει μόνος του το νέο Person of Interest.

1.22 - No Good Deed
O Reese παρακολουθεί τον Finch για να μάθει περισσότερα για την προσωπική του ζωή. Ένας νέος αριθμός εμφανίζεται, ο Henry Peck, ο οποίος παγιδεύεται για κατοχή ναρκωτικών και χάνει τη δουλειά του. Όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα απ' ότι φαίνονται.

1.23 - Firewall
O Reese έχει παγιδευτεί σε ένα ξενοδοχείο μαζί με μία γυναίκα στην προσπάθεια του να την προστατεύσει. Ο Finch, η Carter και ο Fusco θα πρέπει να τον βοηθήσουν.
___________________________________________________________________

SEASON 2

2.01 - The Contingency
Περίληψη: Ο Reese χρειάζεται τη βοήθεια της Κάρτερ και του Φάσκο για να βρουν τον Finch. Στο μεταξύ η μηχανή δίνει έναν καινούριο αριθμό που θα πρέπει να ο Reese να αντιμετωπίσει μόνος του.
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.02 - Bad Code
Περίληψη: Η Μηχανή δίνει τον αριθμό μιας ανεξιχνίαστης υπόθεσης που οδηγάει τον Reese πιο κοντά στον Finch και την απαγωγέα του.
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.03 - Masquerade
Περίληψη: Ο Finch έχει επιστρέψει στο πόστο του και μαζί με τον Reese θα πρέπει να προστατεύσουν την κακομαθημένη κόρη ενός Βραζιλιάνου διπλωμάτη.
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.04 - Triggerman
Περίληψη: Αυτή τη φορά ο αριθμός που δίνει η μηχανή ανήκει στον Riley Cavanaugh, το πρωτοπαλίκαρο του μαφιόζου George Massey! Οι ήρωες μας πρέπει να τον παρακολουθήσουν και να σώσουν τυχόν θύματα από τον εκτελεστή.
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.05 - Bury The Lede
Περίληψη: Ο Reese παρακολουθεί μία δημοσιογράφο που βρίσκεται σε κίνδυνο. Λόγω της δουλειάς της έχει αντιμετωπίσει ανθρώπους με μεγάλη εξουσία και ο Reese με τη βοήθεια του Finch πρέπει να την προστατεύσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από την ίδια.
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.06 - High Road
Περίληψη: Ο Reese πηγαίνει ως μυστικός σε μία ειδυλλιακή γειτονιά όταν ο πιο πρόσφατος αριθμός της Μηχανής τον στέλνει στα προάστια.
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.07 - Critical
Περίληψη: Η Μηχανή θα βγάλει τον αριθμό μίας λαμπρής χειρούργου. Γρήγορα όμως ο Φιντς και ο Ρις θα ανακαλύψουν ότι ένας τρίτος είναι μπλεγμένος σε αυτήν την υπόθεση, και θα αναγκαστούν να ζητήσουν βοήθεια από μία απίθανη πηγή.
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.08 - Til Death
Περίληψη: Η μηχανή δίνει 2 αριθμούς που ανήκουν σε ένα παντρεμένο ζευγάρι! Τι γίνεται όμως όταν ο Φιντς και ο Ρις ανακαλύπτουν ότι ο καθένας τους σκέφτεται να σκοτώσει τον άλλον;;;
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.09 - C.O.D.
Περίληψη: Ο Ρις προσπαθεί να σώσει τη ζωή ενός ταξιτζή, ο οποίος κινδυνεύει όταν ένας πελάτης του ξεχνάει ένα λάπτοπ μέσα στο ταξί.
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.10 - Shadow Box
Περίληψη: Ο Ρις προσπαθεί να σώσει την αδερφή ενός στρατιώτη που πέθανε στο Αφγανιστάν, και τον φίλο της, έναν πρώην πεζοναύτη, οι οποίοι προσπαθούν να ξεσκεπάσουν ένα κύκλωμα.
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.11 - 2πR
Περίληψη: O Finch πρέπει να σώσει ένα αγόρι που του θυμίζει λιγάκι τον εαυτό του, ενώ παράλληλα ο Ρις κρατείται από το FBI.
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.12 - Prisoner's Dilemma
Περίληψη: Η ανάκριση έχει αρχίσει, και ο Φιντς με τη βοήθεια της Κάρτερ πρέπει να βρουν έναν τρόπο να ξελασπώσουν τον Ρις από τις κατηγορίες ενώ παράλληλα ο Φάσκο αναλαμβάνει να σώσει τον νέο αριθμό.
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.13 - Dead Reckoning
Περίληψη: Η Κάρτερ επιβιώνει από το ατύχημα και πρέπει πλέον η ομάδα να εντοπίσει τον Ρις όπου τον έχει η Στάντον.
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.14 - One Percent
Περίληψη: O αριθμός ανήκει στον Logan Pierce, έναν δισεκατομμυριούχο όπου δε σέβεται κανέναν κανόνα, πράγμα που κάνει τη δουλειά του Finch και του Reese πολύ δύσκολη, ενώ η Κάρτερ ερευνά την εξαφάνιση 2 αστυνομικών.
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.15 - Booked Solid
Περίληψη: Ο αριθμός άνηκε στην Mira Dobrica, μία καμαριέρα ενός ξενοδοχείου. Οι απειλές είναι πολλές και οι ήρωες μας θα ζητήσουν βοήθεια από ένα γνώριμο πρόσωπο.
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.16 - Relevance
Περίληψη: Ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό επεισόδιο! Μια διαφορετική ματιά στο πως δουλεύουν άνθρωποι της Μηχανής.
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.17 - Proteus
Περίληψη: Η Μηχανή βγάζει πολλούς αριθμούς σε μία καιρικά άσχημη μέρα και θα αναγκαστούν οι φίλοι μας να πάνε να ψάξουν το δολοφόνο προτού εμφανίσει και άλλους αριθμούς.
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.18 - All In
Περίληψη: Ο αριθμός ανήκει στον ηλικιωμένο Lou Mitchell, όπου χάνει συνέχεια λεφτά στο Καζίνο.
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.19 - Trojan Horse
Περίληψη: Ο Finch και ο Reese πάνε να σώσουν το νέο τους αριθμό όταν διαπιστώνουν ότι μπλέκονται πολλά πρόσωπα πίσω από τον αριθμό που έχουν σχέση με τον ιό.
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.20 - In Extremis
Περίληψη: Όταν ένας γιατρός δηλητηριάζεται, οι 2 ήρωες πρέπει να βρουν την τοξίνη με την οποία δηλητηριάστηκε καθώς και ποιος ευθύνεται για την δηλητηρίαση.
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.21 - Zero Day
Περίληψη: (χωρίς περιγραφή... απλά δείτε το)
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ

2.22 - God Mode
Περίληψη: (χωρίς περιγραφή... απλά δείτε το)
Σχολιασμός επεισοδίουεδώ
___________________________________________________________________

SEASON 3

3.01 - Liberty
Περίληψη: Η Μηχανή τώρα που κυβερνάει τον εαυτό της με την τοποθεσία της να παραμένει άγνωστη, ξαναρχίζει να δίνει στον Finch τους "άσχετους" αριθμούς ατόμων που κινδυνεύουν,ένας απο αυτούς περιλαμβάνει έναν αξιωματικό του Αμερικάνικου Ναυτικού που βρίσκεται στην πόλη για την Fleet Week (εβδομάδα του στόλου).
Σχολιασμός επεισοδίου: εδώ

3.02 - Nothing to Hide
Περίληψη: O αριθμός της εβδομάδας ανήκει σε έναν επιχειρηματία που δουλειά του είναι να ανακαλύπτει μυστικά των άλλων επεμβαίνοντας έτσι στην προσωπική τους ζωή. Ο Reese θα πρέπει να τον προστατεύσει ενώ ο Finch καλεί την Shaw, τον Fasco και την Carter για να βρουν ποιος είναι η απειλή.
Σχολιασμός επεισοδίου: εδώ

3.03 - Lady Killer
Περίληψη:
Σχολιασμός επεισοδίου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου