Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Σχολιασμός : Person of Interest - 5.12 - .exe


And now it's time for one last bow ...
Μετά το χθεσινό επεισόδιο δεν μου έμεινε τίποτα , μετά το σημερινό πρόμο δε μου έμεινε κάποια ελπίδα για αυτή τη σειρα . Ένα πρόμο που δείχνει ότι οι ήρωες μας δυστυχώς δεν θα επιβιώσουν ισως κανένας τους ... Ας το αφήσουμε αυτό προς το παρόν γιατί τώρα είναι η ωρα του 5.12 .exe αξίζει μια ειδική αναφορά γιατί αποτελεί ένα εξαιρετικό ξεχωριστό στον κόσμο του Person of Interest επεισόδιο , έδειξε ότι ακριβώς είπε η Μηχανή στο προηγούμενο επεισόδιο για τους ανθρώπους what they were , what they are , what they could have been . 


To .exe ήταν κατά ένα μέρος το επεισόδιο της μη μετάνοιας του Χάρολντ για την κατασκευή της Μηχανής .  Και γιατί αυτό ; Γιατί είδαμε μεσα απο τη Μηχανή εναν ολοκληρο παράλληλο κόσμο στον οποίο Εκείνη δεν υπάρχει και όλα είναι πολύ διαφορετικά για τους ήρωες μας . Αρχικά ο Φιντς : θα ήταν πολύ πετυχημένος στο επάγγελμα του και θα συνεργαζόταν με την Κυβέρνηση , ο Νειθαν θα ζούσε ακόμα και θα ήταν αδερφικοί φίλοι . Ένα πράγμα που θα μετάνιωνε όμως θα ήταν ότι δεν έφτιαξε τη Μηχανή για να σταματήσει αυτές τις επιθέσεις αλλά ο Νέιθαν τον πείθει ότι ήταν για καλό . Τέλος δεν γνωρίζει ποτέ την Γκρεις και παρόλα αυτά δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος (δεν) . Στη συνέχεια βλέπουμε τι θα είχε απογίνει ο Φάσκο αν δεν είχαν βρεθεί στο διάβα του το wonderboy η Cocoa Puffs ο Glasses και η Μηχανή : θα ήταν ένα ρεμάλι μπλεγμένο με το H.R που τους συνέλαβε η Κάρτερ η οποία εν τέλει πήρε και προαγωγή στην αστυνομία . Δεν είναι αστυνομικός πια αλλα δουλεύει για καθάρματα έτσι κι αλλιώς . Κρίμα . Henry Peck/Shaw : η ζωή του ενος τερματίζεται απο τον άλλον (άλλη) . Η Μηχανή δεν υπαρχει και ο Φιντς με τον Ρις δεν σταματάνε τον Χένρι Πεκ απο το να επικοινωνήσει με το γραφείο του Special Counsel ο οποιος στέλνει τη Σω για να καθαρίσει . Εκείνη δυστυχώς συνεχίζει και δουλεύει για αυτούς αφού ποτέ δεν προσπάθησαν να την σκοτώσουν .
Τζον Ρις : πραγματικά σε όποια παραλλαγή και αν τον δούμε πάντα νομιζω οτι αυτος ο ανθρωπος δεν εχει μέλλον πάντα πρέπει να πεθάνει . Αυτή τη φορά , τα καταφέρνει σώζει την Τζέσικα αλλά some things just aren't meant to be και εκείνη βλέποντας τον πραγματικό του εαυτό τον χωρίζει και έτσι εκείνος αυτοκτονεί . Δυστυχώς εκείνη της οποίας άλλαξε ριζικά με την ύπαρξη της Μηχανής έπεσε στη χειρότερη μοίρα απο όλους . Η Ρουτ βρεθηκε στο αντίπαλο στρατόπεδο υπηρετώντας τον Σαμαρείτη νομίζοντας ακόμα ότι οι άνθρωποι είναι bad code . Ο Σαμαρείτης ακόμα και χωρίς την ύπαρξη της Μηχανής θα είχε φτιαχτεί και θα ήταν κυρίαρχος όλων . Όλες αυτές οι προσομοιώσεις που έδειξε η Μηχανή στον Χάρολντ ήταν για να του δείξει πόσο αναγκαιο είναι να πάρει τη σωστή απόφαση και να σπάσει την υπόσχεση που της έδωσε ότι δε θα τη βλάψει ποτέ ξανά και να σταματήσει το Σαμαρείτη σκοτώνοντας και εκείνη μαζί . Διαφορετικά ο Σαμαρείτης θα βλάψει τους πάντες και θα κάνει τον κόσμο ένα χειρότερο μέρος . Όλο αυτό ήταν μια προσπάθεια της Μηχανής για να δείξει στον Φιντς ότι δεν έκανε λάθος που τη δημιούργησε αφού άλλαξε προς το καλύτερο τη ζωή μερικών ανθρώπων (και εκατομμύρια άλλων που δεν είδαμε) . Δεν υπάρχει λόγος να μετανιώνει για κάτι .

Όλο το επεισόδιο ήταν ένα συνεχόμενο κυνήγι . Ο Φιντς κυνηγούσε τη νίκη , ο Σαμαρείτης τη σωτηρία , ο Ρις και η Σω την ασφάλεια του Φιντς , ο Φάσκο την επιβίωση . Δεν μπορούν να κερδίσουν όλοι φυσικά . Τι να πω για Φιντς ; Λατρεύω άπειρα . Ατάκες , βλέμμα , φωνή , δεν υπάρχει κάτι που να μην αγάπησα σε αυτό το επεισόδιο . Όταν τον ρώτησε ο Barnett ποιος είναι του απαντησε αυτό που λέω 3 χρόνια τώρα The Man who sold the World ΠΩΡΩΣΗ ! Το σχέδιο του Φιντς ήταν τέλειο μέχρι τη στιγμή που δίστασε να πει τη λέξη που θα σκότωνε τις δυο ASI . Δεν ήθελε να σκοτώσει το δημιούργημα του και δίστασε και όπως έλεγε πάντα η Φιονα "οποιος διστάζει χανεται" και έτσι τον πιάνουν . Αν και φαίνεται οτι οι προθέσεις του Σαμαρείτη είναι αγνές , αποδεικνύεται ότι είναι ένα ακόμα παιχνίδι για να σταματήσουν τον Φιντς . Ο Γκριρ θυσιάζεται μαζί του για να μη βγεί ποτέ απο εκείνο το δωμάτιο και πει στη Μηχανή το κωδικό για να ενεργοποιήσει τον ιο και έτσι πεθαίνουν μάζι .. ΘΑ ΕΛΕΓΑ αν δεν υπήρχαν τα Mayhem Twins που κατάφεραν και εισχώρησαν μέσα στο Φορτ Μιντ και ενεργοποίησαν ένα μόντεμ (ωραία η πινελιά ότι άνηκε στον Snowden *αν δεν τον ξερετε google him* ) και έσωσαν τον Φιντς μέ τη βοήθεια της Μηχανής πάντα . Όμως και εκείνος τους βοήθησε με τη Μηχανή του να γλυτώσουν απο το φρούριο που βρίσκονταν .Στο τέλος όμως έπρεπε να είναι μόνο ο Φιντς με τη Μηχανή του . Ο αποχαιρετισμός (παρτ 1) ανάμεα σε Ρις και Φιντς απλά με διέλυσε το damn you Finch συνοδευμένο απο ενα Goodbye John και με τις φάτσες και των δυο , ε παρατήστε με . Στο επόμενο επεισόδιο έχει να πέσει κλάμα είμαι σίγουρος . Ο Φιντς παρά τις όποιες διαφωνίες του Σαμαρείτη ενεργοποιεί τον ιο . Η Μηχανή ήξερε τον κωδικό απο την αρχη για τον ξέρει καλύτερα και απο ότι ο ίδιος τον εαυτό του . Ωραίες οι τελευταίες τους στιγμες μαζί . Λάτρεψα αυτό το χαμογελάκι του Φιντς προς τη Μηχανή του ήταν κάτι σαν χαρά και λυπη μαζί . Ο ιος ενεργοποιείται και ο Σαμαρείτης δείχνει να καταρρέει αλλά αυτό δεν θα είναι εντελώς αλήθεια στο τελεύταιο επεισόδιο οποτε μάλλον είναι με borrowed time Που θα έλεγε και η Μηχανή .

Τέλος ο Φάσκο πληρώνει την εμμονή του να ψάχνει όλα αυτά τα εξαφανισμένα άτομα . Εκείνα εμφανίζονται όλα νεκρά και θύτης είναι ο ειδικός πράκτορας LeRoux που ενεργεί υπο τις οδηγίες του Σαμαρείτη . Έτσι πιάνει τον Φάσκο και πάει να τον σκοτώσει και σχεδόν το καταφέρνει αλλά ο Φασκο είναι παλιά καραβάνα και τη γλυτώνει αλλά προκύπτει το εξής διλημμα τον αφήνει να ζήσει και βάζει σε κινδυνο εκείνο και την οικογένεια του ή παίζει με τους κανόνες του και τον σκοτώνει για να είναι ησυχος . Χμ εγω προτείνω το δεύτερο δεν είναι καιρός για να παίρνεις ρίσκο Φασκο . Μερικά χρόνια πριν οπως είδαμε και στη προσομοίωση δεν θα το σκεφτόταν καν θα τον είχε σκοτώσει ήδη αλλά ο Ρις και η Καρτερ τον διδαξαν καλά και του εμφύτευσαν βαθιά μέσα του μια πυξίδα ηθικής !

Το επεισόδιο ηταν πέρα για πέρα εξαιρετικό ! Μπορει να μην ηταν κατι Mindblowing όπως θα περίμενε κανείς για πρότελευταιο επεισόδιο αλλά είχε όλα όσα μας έχουν κάνει να αγαπήσουμε το Person of Interest υπέροχο σενάριο δυνατούς διαλόγους , απίστευτες σκηνές και μια φιλία που είναι απο την αρχή της σειράς βελτιώνεται και θα φτάσει στο τέλος της ... Περιμένω το επόμενο επεισόδιο ξέροντας ότι θα είναι ενα Bloodbath και ότι θα μας κανει να λυπηθούμε και να νιώσουμε ενα τεράστιο κενό οταν παιχτεί και το τελευταίο δευτερόλεπτο . Ο Ramin Djawadi που συνθέτει τη μουσική για το Person of Interest έχει γράψει κάτι πάρα πολύ καλό και σίγουρα τέρμα συγκινητικό ...  Το προμο φαίνεται οτι το επεισοδιο θα επικεντρωθει στη φιλια μεταξυ Ρις και Φιντς και αυτό με κανει ιδιαιτερα χαρουμενο δεν πιστευω οτι θα υπαρχει ποιο ταιριαστο τελος απο αυτο αν και λυπαμαι γιατι δεν θα ειναι μαζι στο τελος . Πραγματικά θα μου λειψεις ρε Person 5 χρόνια τωρα μας έχεις χαρίσει απίστευτες στιγμές είναι πολύ κρίμα που έφτασε το τέλος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου