Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Σχολιασμός : Person of Interest - 5.03 - Truth Be Told

Τρίτο επεισόδιο της σεζόν και όπως αναμενόταν από όσα είχαν ακουστεί , ήταν το πιο ήπιο , ας πουμε , σε σχέση με τα προηγούμενα δύο . Μερικές ωραίες στιγμές , μια μικρή αλλά άκρως σημαντική εξέλιξη και μια σχέση που it's just not meant to be . Ας αναλύσουμε λίγο το επεισόδιο που κακα τα ψέματα θα ξεχαστεί γρήγορα (και με βάση όσα ακολουθούν)

Αριθμός της Εβδομάδας : Άλεξ Ντάνκαν , προσπαθεί να μάθει την αλήθεια για τον αδερφό του Πολ . Νομίζω οτι πολλοι θεατές θα ταυτίστηκαν με τη δυσκολία των δυο , να έχετε δηλαδή αδερφια που μετά απο ενα διάστημα που έχετε να βρεθείτε καθώς ο καθένας ακολουθεί διαφορετική ζωή να μην έχετε πολλά να πείτε . Αλλά στην περίπτωση του Άλεξ , ο αδερφός του πέθανε σαν "ήρωας" και εκείνος θέλησε να μάθει όλη την αλήθεια . Δυστυχώς ενόχλησε κάποια δυνατά άτομα και έτσι ο Τερενς Μπιλ της CIA και πρώην αφεντικό του Τζον στάλθηκε να καθαρίσει τη δουλειά . Αμ δε , ο Ρις ήταν εκεί για να σώσει μια και καλή τον Άλεξ και να διασφαλίσει οτι θα μείνει εκτος κινδύνου . μια και καλή . Βεβαια κατα τη διάρκεια της διάσωσης είδαμε και φλάσμπακ που εξηγούσαν τα πάντα . Μπορεί ο Ρις να είπε στον Αλεξ οτι ο αδερφός του πεθανε ως ήρωας αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένας προδότης που παρέδωσε μυστικά στους εχθρούς της Αμερικής για χρήματα , καθως είχε χάσει την πίστη του στο σκοπό . Και καθώς οι προδότες εκτελούνται με συνοπτικές διαδικασίες όπως έχουμε δει , ο Ρις τον σκότωσε . Δε θέλησε να το πει αυτό στον αδερφο του γιατι έπρεπε να το αφήσει πια βασανιζόταν με αυτή την ιστορία και έπρεπε να προχωρήσει στη ζωή του .

Ομάδας της Μηχανής : trick or treat ήταν σε αυτό το επεισόδιο η Μηχανή . Έστειλε στον Φιντς 'ενα κατεβατό απο 0 και 1 και έκανε τη Ρουτ να δουλέψει σε μία εταιρία μεταφορών με έναν πέφτουλα οδηγό εκπαιδευτή . Nice . Όμως όπως και στο παρελθόν έτσι ακόμα στη Μηχανή αρέσουν οι γρίφοι που πάντα οδηγούν κάπου και φτάσαμε μετά το hint του πρώτου επεισοδίου να δούμε ένα ακόμα κομμάτι απο το πλάνο του Σαμαρείτη που προσπαθεί και ως τωρα καταφέρνει να δανείζεται ηλεκτρονικές συσκευές , να εγκαθιστά ένα λογισμικό μέσα τους και όταν τεθούν σε λειτουργία απο τους χρήστες να συνδέεται η εκάστοτε συσκευή με το Σαμαρείτη . Αλλά απο ο,τι είδαμε το λογισμικό αυτό όχι μόνο κλέβει ας πούμε πληροφοριες αλλά διαγράφει το κώδικα και γράφει ένα δικό του . Μα για να τα μάθουν όλα αυτά η Ρουτ έπρεπε να κοπανήσει ένα πέφτουλα στο κεφάλι 3 φορες *κλάμα* και στο τέλος να τρέξει το λογισμικό σε έναν πλήρως απομονωμένο λάπτοπ ώστε να μην τους εντοπίσει ο Σαμαρείτης και παράλληλα να μάθουν όσα πιο πολλά μπορούν .

Τζον Ρις : ελα ρε Τζοναρε και γνωριμία με τα πεθερικά ! Γνώρισε τους γονείς της Άιρις αλλά προκοπή δεν είδαμε . Οι συνομιλίες με Κάρα Στάντον (λάτρεψα το comeback Της αλλά θα ήθελα να έχει κάπως μεγαλύτερο ρόλο στο επεισόδιο μιας και ήταν η τελευταία φορά που τη βλέπαμε) και με τον Τέρενς Μπιλ του άνοιξαν τα μάτια . Ο Ρις δεν είναι ακόμα ελεύθερος για να έχει μία ήσυχη ζωή , είναι δεσμευμένος με την επικίνδυνη οικογένεια του και τους αριθμούς της Μηχανής , όταν γλυτώσει απο αυτά και απο μία διαβολική τεχνητή νοημοσύνη που προσπαθεί να κυριέψει τον κόσμο τότε θα μπορεί να φύγει απο όλα αυτά και να κάνει μία ήσυχη ζωή . Γι αυτό προς το παρόν χωρίζει την Άιρις (καιρός ήταν τελείως αχρείαστο όλο αυτό για μένα) και βαδίζει προς ένα νέο αριθμό κάνοντας όπως του είπε και ο Μπιλ what needs to be done και τραγουδώντας είμαι ένας φτωχός και μόνος bad-ass πρώην πράκτορας που σώζω καθημερινά κόσμο .

Δεν είχα και πολλά να γράψω για αυτό το επεισόδιο όπως βλέπετε . Νομίζω πως ήταν το φίλερ της σεζόν (αν και μας είχαν υποσχεθεί μια σεζόν χωρις φίλερς) . Λάτρεψα βεβαια το νεο ιντρο , την επιθυμια προβλεψη για ιντρο με φωνή Γκριρ την ειχα κανει απο προπερσι και δικαιωθηκα ! Αυτη η αγγλικη προφορά με πεθαινει - αγαπώ και το κοινο ιντρο με φωνή Φιντς Γκριρ δυο απο τους αγαπημένους μου χαρακτήρες τι να πω τα ρέστα μου . Αυτό που ακολουθεί πιστέψτε με θα έχει άπειρα περισσότερα να πούμε . Τη δευτέρα νέο επεισόδιο Person of Interest με τίτλο 6,741 !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου