Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Μηχανή/Ελαιας vs Σαμαρείτη/Ντομινικ (You suck)

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο μοτίβο στο όλο θέμα αλλά αυτή τη στιγμή στο Person of Interest υπάρχουν δύο ανοικτά μέτωπα : The Machine vs Samaritan & Elias vs Dominic . Και εντάξει αν και στο δεύτερο ζευγάρι αντιπάλων όλοι ξέρουμε (και μη πείτε όχι γιατί θα σας πετάξω έξω απο το μπλόγκ-το έχω ξανακάνει εύκολο μου είναι ουτε μπλοκ δεν χρειάζεται) ότι ο Ελάιας θα διαλύσει τον Ντόμινικ , το πρώτο ζευγάρι είναι προς το παρόν αμφίρροπο . Ας δούμε όμως μία συσχέτιση ανάμεσα στα δύο ζευγάρια αντιπάλων όπως πολύ σωστά ανέλυσε κάποιος στο αμερικάνικο φόρουμ της σειράς .
Υπάρχει , λοιπόν , έμας παραλληλισμός ανάμεσα στη διαμάχη του Ελάιας με τον Ντόμινικ και της Μηχανής με τον Σαμαρείτη . Ο Ντόμινικ (κακο ψόφο να έχει- διέλυσε τον Ελάιας αρχηγέ) είναι το νεαρό λιοντάρι (μπλιαχ-ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΑ-ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΣΧΈΤΙΣΗ - ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΛΑΜΜΕΝΟ) που προσπαθεί να αναλάβει τα ηνία του εγκλήματος , αλλά ο Ελάιας του λέει πως πρέπει να ξέρει τις δικές του αδυναμίες τόσο καλά όσο και των εχθρών του . Η αδυναμία του Ντόμινικ είναι η ύβρις (πέρα απο το ότι είναι ανίκανος - σχόλιο συνάκτη νομίζω ήταν εμφανές) . Ποια είναι η αδυναμία του Σαμαρείτη όμως ; Υπάρχει ύβρις σε αυτό το σύστημα άραγε ; Το ότι είναι ένα ανοικτό σύστημα το κάνει αρκετά ευάλωτο προς χειραγώγηση (Σχόλιο συντάκτη : Αλλά προς το παρόν εκείνο χειραγωγεί τους πάντες - Ε ρε ένας Φιντς που σου χρειάζεται ! ) . Τι έβαλε ο Φιντς στον υπολογιστή της Μπρίτζετ (6ο επεισόδιο Pretenders) ; Όπως μας έχει κάνει γνωστο ο Γκριρ στο 13ο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν με τίτλο Dead Reckoning εξιστόρησε στη Κάρα το μύθο των Θεών και των Τιτάνων . Ο Κρόνος έτρωγε τα παιδιά του ώστε να μη του πάρουν την εξουσία αλλά του ξέφυγε ο Δίας στου οποίου τα ρούχα είχαν κρύψει ένα βράχο , ο Διας περίμενε σε μία σπηλία και με το που ενηλικιώθηκε πολέμησε και νίκησε το Πατέρα του το Κρόνο . Ο Σαμαρείτης είναι απο το πρώτο επεισόδιο της σεζόν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και έχει στραγγαλίσει όλες του αντιπαλους του στο πεδίο πριν καν μπορέσουν να τον απειλήσουν , σας ακούγεται τελείως σαν τη τακτική του Κρόνου έτσι ; Αλλά σε μία ξαφνική στιγμή όπου κανείς δεν θα το περιμένει η Μηχανή που μένει κρυμμένη όλο αυτό το καιρό θα αναδυθεί νικηφόρα (Emerge Victorious - ας το πει αυτο ο Γκριρ με αγγλική προφορά να τρελαθούμε όλοι) και θα επανακτήσει την εξουσία της όπως και ο Ελαιας απέναντι στον Ντόμινικ (σε μία ξαφνική ανατροπή λέει αυτός που έγραψε το σχόλιο αλλα μπιτς πλιζ είναι ο Ελαιας πλάκα μου κάνεις ; Πως γίνεται να χάσει αυτός ο Θεός ; ) .
Λίγες μέρες έμειναν μέχρι το midseason finale του Person of Interest και εκεί θα δούμε ποιός θα έχει το προβάδισμα στη μάχη των Μηχανών . Μέχρι τότε θυμόμαστε όλοι την επικράτηση του Ελαιας (ναι ο Ελαιας κέρδισε μην ακούω μαλακίες) απέναντι στον Μίνι και περιμένουμε τη στιγμή που θα τον εξουδετερώσει πλήρως !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου