Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Διέρρευσε το φινάλε της 3ης σεζόν του Person of Interest *SPOILER* *Updated*

Λοιπόν όπως θα έλεγε και ο Γκριρ , we have an inkling of what happens next . Μάθαμε στο περίπου τι θα παιχτεί στο season finale του Person of Interest . Η θεωρία φαίνεται σωστή όλα τα κομμάτια του πάζλ κολλάνε μεταξύ τους .Ντέσιμα Vigilance Κυβέρνηση και Ομάδα της Μηχανής . Αλλά κάτι μοιάζει να λείπει απο αυτή την θεωρία ή μάλλον κάτι έσβησε πολύ γρήγορα . Ας εξετάσουμε την κάτι-παραπάνω-απο θεωρία που κυκλοφόρησε για το season finale της 3ης σεζόν του Person of Interest με τίτλο Deux Ex Machina .
Είχα αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις πως πολλές φήμες κυκλοφορούν για το τί θα συμβεί στο φινάλε της πραγματικά εξαιρετικής 3ης σεζον του Person of Interest . Μερικοί είπαν οτι ο Φιντς θα πάει με την Vigilance (είτε θα τον αιχμαλωτίσουν είτε θα πάει μόνος του για να σκοτώσει τον Κόλιερ -ακραίο σενάριο) , άλλοι είπαν ότι η ομάδα των χάκερ με αρχηγό τον Φιντς θα αντιμετωπίσει και θα εξοντώσει τον Σαμαρείτη .... Τίποτα δεν ήταν βέβαιο . Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μας μπέρδεψαν ακόμα περισσότερο . Η Σω να είναι με την Ρουτ . Ο Ρις με τον Φάσκο και τον Χέρς (μεγάλη ανατροπή - μας έκανε να υποθέσουμε ότι η Κυβέρνηση βοηθάει την Ομάδα μας να εξοντώσει τους εχθρούς της μαζι και την Ντέσιμα) . Και ο Φιντς πουθενά . Τώρα όμως όλα άλλαξαν βγήκαν φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τι θα γίνει στο season finale και ποιός θα είναι ο ρόλος της Vigilance . Ο Κόλιερ είχε πεί στο 190 επεισόδιο (Most Likely To) πως έχουν ήδη πόλεμο , στο παρελθόν είχε πει πως η παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων απο την κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει και εκείνοι έχουν ένα σχέδιο για να το πραγματοποιήσουν . Πράγματι κατάφεραν και σταμάτησαν την λειτουργία του προγράμματος Νorthern Lights αποκαλύπτοντας την ύπαρξη του στο κόσμο . Αλλά τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να το αντικαταστήσει με το πρόγραμμα της Ντέσιμα , Samaritan . Τι θα κάνει τώρα η Vigilance ;

Στο season finale , λοιπόν , θα έχουμε μια δίκη . Η Vigilance θα αιχμαλωτίσει όσους σχετίζονται με την παρακολούθηση των πολιτών και την παραβίαση των προσωπικών τους δικαιωμάτων και θα τους δικάσει για τα "εγκλήματα" που έχουν κάνει . Ποιοί θα είναι οι κατηγορούμενοι ; Ο Χάρολντ Φιντς , πατέρας της Μηχανής , ο Τζον Γκριρ εκπρόσωπος της εταιρίας πληροφοριών Decima Technologies και κάτοχος του προγράμματος Samaritan , ο Γερουσιαστής Garrison ένα απο τα λίγα άτομα που ήξεραν για την ύπαρξη του προγράμματος Northern Lights και που τώρα προσπαθεί να το αντικαταστήσει με την μηχανή της Ντέσιμα , Samaritan και τέλος αυτή που ήλεγχε τόσα χρόνια το πρόγραμμα Northern Lights , Control . Δικαστές θα είναι μέλη της Vigilance (ίσως μάθουμε και τα άλλα ηγετικά στελέχη εκτός απο τον Κόλιερ) και η τιμωρία για τα εγκλήματα είναι προφανής , θάνατος .
Μια καλή ερώτηση είναι πως μία οργάνωση που είναι αντίθετη και μάλιστα πολεμάει εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση των πολιτών κατάφερε να εντοπίσει μερικά πολύ ισχυρά άτομα .Ας πούμε τον Φιντς που κρύβεται με επιτυχία τόσα χρόνια , που είναι πιο παρανοικός πεθαίνεις (αφιερωμένη στο Σταύρο η ατάκα - κάτι δικά μας καμμένα) πως κατάφεραν να τον εντοπίσουν ; Ακόμα και αν είναι μόνος του . Οι άλλοι τρείς όμως Γκριρ , Γκάρισον . Κοντρόλ είναι άτομα με προστασία και μεγάλη δύναμη . Πως κατάφεραν να τους αιχμαλωτίσουν . Εκεί περιμένω μία μεγάλη ανατροπή .Κυκλοφορεί ενα σενάριο μετά απο μία συνέντευξη του Γκρεγκ Πλέγκμαν , παραγωγού και σεναριογράφου μας ο οποίος θα γράψει το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν μαζί με τον Σλάκ . Ο Πλέγκμαν είπε "Ποιό είναι το πιό χαοτικό πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης ώστε να έρθουν όλες οι πλευρές μαζί ; Εκεί κατευθυνόμαστε ! "Το χάος που θα δημιουργηθεί είναι ακόμα πιο δύσκολο να προβλεφθεί τώρα που η Κυβέρνηση έκλεισε την Μηχανή "Έκλεισαν το μοναδικό τους τρόπο ώστε να βρίσκουν μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις . 'Οταν σβήνεις τα φώτα τίποτα καλό δεν συμβαίνει στο σκοτάδι ." Και παρόλο που αναπάντεχες συμμαχίες θα σχηματισθούν στο φινάλε (Ομάδα της Μηχανής -  Κυβέρνηση) , ο Φιντς ίσως χάσει για τα καλά την ανωνυμία του "Είναι ώρα να μάθει πιά ο κόσμος ποιός είναι ο Χάρολντ Φιντς και τι έχει κάνει ; Αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος του φινάλε μας " είπε ο έτερος παραγωγός Τζόνα Νόλαν . Η φήμη λοιπόν είναι ότι η δίκη που θα πραγματοποιηθεί απο την Vigilance θα προβληθεί σε όλη την Αμερική κάτι σαν λαικά δικαστήρια βλέπω να έχουμε . Έτσι όλοι θα μάθουν για τα εγκλήματα της Αμερικάνικης Κυβέρνησης και ο Φιντς θα χάσει μία για πάντα την ανωνυμία του . Πολύ ενδιαφέρον σενάριο και θα μου άρεσε να γίνει έτσι αν και δεν ξέρω μετά πως θα μπορούσαν να συνεχίσει να λειτουργεί η επιχείρηση με τους άσχετους αριθμούς .

Μερικές πρόσθετες πληροφορίες και απορίες : η δίκη θα γίνει σε ένα μουσείο με φόντο την σημαία της Αμερικής , δείγμα πατριωτισμού απο πλευράς Vigilance . Η συνεργασία Ρις-Φάσκο-Σω-Χερς τώρα έχει νόημα . Συνεργάζονται για να σώσουν τα αφεντικά τους .Η Ομάδα θα χωριστεί προφανώς . Ρις Φιντς απο την μία ενάντια στη Vigilance και Σω Ρουτ απο την άλλη ενάντια στο σύστημα Samaritan . Είναι μοτίβο σε κάθε φινάλε της σεζόν η ομάδα να είναι χωρισμένη .  Τι θα γίνει με τον Σαμαρείτη ; Αυτός δεν ήταν ο μεγάλος εχθρός της Ομάδας μας , ο μεγάλος κίνδυνος ; Μήπως όντως η Vigilance θα καταστρέψει την δεύτερη μηχανή ; Ποιός θα είναι ο ρόλος της Ρουτ στο φινάλε ;
Ας δούμε τώρα μερικές φωτογραφίες (αυτές που τους έχουν σε ένα στενό δεν μοιάζουν σαν να προκείται να τους εκτελέσουν έτσι όπως ειναι στο τοίχο ; just saying) απο αυτό το πραγματικά επικό γύρισμα . Το φινάλε θα προβληθεί στις 14 Μαίου , μέχρι τότε υπομονή and stay tuned for the next big spoiler !




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου