Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Σχολιασμός : Person of Interest - 4.07 - Honor Among Thieves

1.3 ; 1.3 ; 1.3 ; Τι χάλια νούμερα ήταν αυτά ; Μα ειναι δυνατίόν μετά το 1.7 του 4.06 να πέφτουμε στο 1.3 ; Τόσο άσχημο ήταν πια το επεισόδιο ; Α ναι το επεισόδιο , αυτό σχολιάζουμε εδώ . Ουτε κρύο ούτε ζεστή αν δεν είχε μέσα του εμμέσως ανάμειξη Σαμαρείτη και την εξέλιξη που όλοι περιμέναμε στο τέλος με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει θα ήταν ένα απλό αυτοτελές επεισόδιο κάτι που μου ξενίζει πιά , αναλογιζόμενος όσα μας έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει αυτή η σειρά . Ας σχολιάσουμε λιγάκι το 4.07 Honor Among Thieves και ας σας πω λιγα θέματα που υπάρχουν .
Αριθμός της εβδομάδας : Τομάς Κορόα . Επαγγελματίας κλέφτης . Επαγγελματίας με όλη τη σημασία της λέξης αφού όλες οι επιχειρήσεις του είναι σχεδιασμένες με απόλυτη ακρίβεια σχεδόν τέλειες . Ένας πρώην συνεργάτης του τον θέλει νεκρό αλλά η ομάδα της Μηχανής έχει άλλη άποψη και ιδιαιτέρως η Σω που τον θαύμαζε *γκουχ γκουχ* .  Με την βοήθεια του Ρις και του Φάσκο καταφέρνουν να σώσουν τον Τομάς να πάρουν στα ΄χερια τους και να καταστρέψουν τον ιο παρά την παρέμβαση της σχετικής πλευράς ώστε να πάρει στα χέρια της ένα ακόμα όπλο god knows for what .
Ομάδα της Μηχανής : ΖΗΛΕΙΑΑΑΑΑ . Ρε Ρουτ , κοριτσάρα μου τι φοβάσαι απο τον Τομάς ; Μπορεί αυτό το γατάκι να σου πάρει την Σω μακριά ; Φυσικά και όχι ! Οι ατάκες της Ρουτ κατα την διάρκεια που φλέρταραν οι άλοι δύο ήταν φωτιά και γεμάτες χολή .Ειδικα εκεί που λέει στη Σω δεν θα άντεχα να σε βλάψει κάποιος . Πέρα απο μένα . Εκει δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω ή να πω το πάνε για γάμο το κορίτσια (πάρτι έγινε στο mors Praematura δεκα ώρες μόνες τους με κουκούλες και "χειροπέδες" χαμός άνετα ! (ακους εσυ ; ) ) . Της το έκλεισε στα μούτρα η Σω , εγω εκεί θα είχα αφρίσει και κακώς που δεν μας έδειξαν την Ρουτ να βασανίζει τον Τομάς γιατι δεν παίζει να μην έγινε μετά απο αυτά :Ρ
Ας περάσουμε σε κάτι πιο σημαντικο στο στρατόπεδο της Ομάδας μας . OTPS . One tablet per student . Αυτό ήταν το σχέδιο του Γουιλκινς ή καλύτερα του Σαμαρείτη . Ο Φιντς και η Ρουτ τον σταμάτησαν αλλά δεν ηταν όπως το περιμέναμε .Ο Φιντς όταν κατέστρεφε το λογισμικό και έβαζε ιό στο πρόγραμμα κοίταξε το κώδικα και αυτό που είδε δεν ήταν κάτι ύπουλο που θα παρακολουθούσε τα πάντα θα ήλεγχε άτομα και θα τους έκανε πλύση εγκεφάλου αλλά κάτι που θα βοηθούσε το κόσμο . Ναι συμφωνώ με τη Ρουτ ότι δεν το έκανε απο τη καλοσύνη που υπάρχει στη καρδία του αλλά συμφωνώ και με τον Φιντς μπορεί να μην έχει ηθική ο Σαμαρείτης μπορεί να θέλει να κυριαρχήσει στο κόσμο αλλά ίσως ήθελε να κάνει κάτι καλό . Σε ποιό σημείο είναι διατεθιμένοι να φτάσουν οι ήρωες μας για να σταματήσουν τον Σαμαρείτη ; Πόσα λάθη θα κάνουν ακόμη στο όνομα της δικαιοσύνης , του σωστου ; Βλέπουμε πάλι ένα falling out Της Μηχανης/Ρουτ και του Δημιουργού τους (όχι δεν κάνω λάθος) Χάρολντ Φιντς . Ενώ στο προηγούμενο επεισόδιο μας δόθηκε η εντύπωση πως είχαν συμφιλιωθεί κάπως ο πατέρας με το παιδί του αποδείχθηκε ότι ήταν απλά μια ανακωχή .

Και τέλος Σω σε κίνδυνο . Ο Σαμαρείτης χρσηιμοποιώντας τις ικανότητες του (τρομε΄ρα τα γραφικά απο τους συντελεστές της σειράς μας , μπράβο) ανέκτησε τα χαμένα δεδομένα και ανέπλασε το πρόσωπο της Σω και τώρα το μόνο που μένει είναι να στείλει τη Μαρτιν στο κυνήγι της Σω .

Απο το επεισόδιο έλειψε πολύ ο Ρις , μα πάρα πολυ . Θα ήθελα να έχει πιο σημαντικό ρόλο σε αυτή τη σεζόν και μετά απο ένα επεισόδιο που τον είδαμε αρκετά τώρα πάλι στην αφάνεια . Είναι σαν να έχουν χωριστεί στα σχετικά επεισόδια θα βλέπουμε Φιντς Ρουτ και στα άσχετα Ρις να έχουν την ηγεσία και Φασκο/Σω απλά να βοηθάνε όποιον έχει ανάγκη . Ελπιζω να κάνω λάθος και να μην συνεχιστεί έτσι .

Mε τα νούμερα στο 1.3 boy , oh boy δύσκολα τα πράγματα . Μπορεί να υπάρχει το νετφλιξ αλλά και αυτό δεν αποτελεί την μεγαλύτερη εγγύηση ειδικά αν κοπεί η σειρά φέτος .  Αυτό είναι το ένα θέμα που έχουμε .
Το άλλο είναι η έλλειψη .Ο άλλος διαχειριστής έφυγε πάει να γίνει ενας μικρός θεός αλα Τζον Ρις και τώρα τα έχω αναλάβει όλα εγω (Φιντς εδώ , ναι ξέρω ότι με λατρεύετε  όλοι - όχι εσύ , ούτε έσυ , με σενα τσακώθηκα εσυ γιατί γράφεις ακόμα αφου δεν σου απαντάω αναρωτιέμαι , εσυ παλι καλα που δεν με συμπαθείς και πάει λέγοντας) .Μπορεί να έκανα πάντα έγω τα πιο πολλά αλλά είχα και μία βοήθεια . Για αυτό φέτος δεν θα βγαίνουν όλα τόσο γρήγορα όσο πέρσι . Προειδοποιώ απο τώρα . Να τελειώσω λέγοντας ότι δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί αυτή η σεζόν για το Person of Interest μπορεί να είναι και η τελευταία μας (δύσκολα) αλλά ας απολαύσουμε ότι πρόκειται να δούμε μέχρι τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάμερες της Μηχανής . So enjoy the ride

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου