Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Σχολιασμός : Person of Interest 3.05 - Razgovor

Με μία λέξη ΓΑΜΑΤΟ !! Μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω το 5ο επεισόδιο της 3ης σεζόν του Person of Interest με τίτλο Razgovor .Είχαμε σημαντικές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα ανατροπές όμορφα flashbacks αλλά και μεταβολές στον χαρακτήρα ενός ατόμου . Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά βέβαια !!!
Αριθμός της εβδομάδας : Genrika Zhirova . Ένα μικρό κοριτσάκι που μετανάστευσε στην Αμερική απο την Ρωσσία και έχει ταλέντο στην κατασκοπία είναι ο αριθμός της εβδομάδας . Η μικρούλα κινδύνεψε επειδή ηχογράφησε κατα λάθος μία συνομιλία του Peter Yogorov (αρχηγός της Ρώσσικης Μαφίας) με τον Patrick Simmons (το δεξί χέρι του Alonzo Quinn αρχηγού του H.R) οι οποίοι επεκτείνονται καθώς παράγουν και διανέμουν ναρκωτικά . Η Gen έχει κλίση στην κατασκοπία. Αν και την έπιασαν μετα απο τις προσπάθειες κυρίως της Σω σώθηκε και βρίσκεται κάτω απο την φροντίδα του Φιντς ο οποίος την στέλνει σε ένα απο τα καλύτερα σχολεία του κόσμου .

Αστείες σκηνές : Όλες οι σκηνές της Σω με την Gen είχαν πλάκα αλλά ιδιαίτερα οι δύο όπου η Σαμάνθα ρωτάει το κοριτσάκι γιατί την κυνηγάνε λέει Probably because i am a spy με την Σω να παίρνει ενα ύφος τύπου τι μαλακίες λέει και να απαντάει στον Ρις δεν έχει ιδέα.Τρελό γέλιο εκεί που την ακουμπάει και της λέει i thought you might be a robot. Γαμάτη η σκηνή όπου η μικρή αντιλαμβάνεται ότι την παρακολουθεί η Σω και ο Ρις λέει χαρούμενος Shaw just got made by a ten year old girl ( Η Σω έγινε αντιληπτή απο ένα δεκάχρονο κορίτσι) και αμέσως μετά ο Φιντς νομίζοντας οτι είναι σε ασφαλή γραμμή του προτείνει να απομακρύνουν την Σω απο την Gen για να μην την τρομάξει αλλά η Σω πετάγεται για να δηλώσει ότι συμφωνεί αφού μισεί τα παιδιά και λέει στον  Φιντς ότι έβαλε κοριό στη Βιβλιοθήκη !!!! Τέλος πολύ γέλιο είχε η σκηνή όπου ο Ρις ανακρίνει αυτόν που κατασκευάζει τα ναρκωτικά και τον απειλεί οτι θα πεθάνει αν του πέσει το δοχείο που έχει μέσα σιρόπι.... :D

Ομάδα της Μηχανής : εδώ είχαμε πολλές αλληλεπιδράσεις .  Πρώτα θα σχολιάσω όσα έγιναν με την Σω.Το επεισόδιο ξεκίνησε με την Σω να σώζει κάποιον αλλά πριν προλάβει εκείνος να της πει ευχαριστώ σηκώθηκε και έφυγε . Ο Φιντς της είπε με ευγένεια (και προσεκτικά μην την νευριάσει) ότι το θύμα ήθελε να την ευχαριστήσει εκείνη του απαντάει με ψυχρότητα ότι την πληρώνει για να τους σώζει και όχι για να τους ακούει και αρνείται την πρόταση του να πάει απο την Βιβλιοθήκη για να συζητήσουν την συμπεριφορά της. Φαίνεται ότι η Σω αν και συνεργάζεται μαζι με τον Ρις και τον Φιντς δεν νιώθει τόσο καλά είναι κάπως έξω απο τα νερά της θέλει να βοηθήσει αλλά δεν θέλει να δεθεί μαζί τους.Ακόμα εκεί όπου συζητούσαν για το αν έχει αισθήματα τελικά η Σω ήταν πολύ ωραία σκηνή . Η Σω έχει αισθήματα απλά τα αγνοεί αλλά η μικρούκα πέρασε απο τα τείχη που έχει υψώσει τόσα χρόνια και κατάφερε να την κάνει να την αγκαλιάσει πράγμα απίστευτο για την Σω που μισεί τα παιδιά . Στο τέλος όταν η Σώ προσπαθούσε να απολογηθεί στον Φιντς για το ότι παράκουσε τις εντολές του και αν την απολύει εκείνος της απαντάει αντιθέτως Κ.Σω πήρατε την δουλειά εννοώντας ότι μπαίνει στο κλίμα της ομάδας στο πως λειτουργούν .

Ρις Κάρτερ H.R : το Η.R επεκτείνεται όπως είπαμε αλλά η Κάρτερ συνεχίζει να τους παρακολουθεί προσπαθώντας να βρεί ποιός είναι ο αρχηγός του. Όταν την βρίσκει ο Ρις και της προτείνει να κυνηγήσει το H.R με όσα στοιχεία έχει τα οποία θα βάλουν στην φυλακή την μισή οργάνωση και θα αναγκάσουν σε συμφωνία τους υπόλοιπους εκείνη αρνείται αναφέροντας ότι αυτό δεν λειτούργησε την προηγούμενη φορά (2.05 Bury the lede) καθώς δεν είχαν τον αρχηγό και έτσι η οργάνωση ξανακτίστηκε και σαν αποτέλεσμα πέθανε ο Μπίτσερ. Ο Ρις έχει μία ωραία μάχη με τον Σίμμονς όπου τον κερδίζει και στο τέλος του λέει οτι θα τους καταστρέψουν έναν προς έναν . Η Σω κάνει ντου στα κεντρικά της Ρώσσικης Μαφίας και παίρνει πληροφορίες αλλα και το αίμα του Yogorov . Αλλά αυτό που μετράει είναι μία σκηνή !! Η Κάρτερ να αναγκάζει τον  Λέσκι να πάει με το μέρος της και έτσι έχει τώρα πιά έναν δικό της μέσα στο H.R (για ανάλυση της σκηνής πατήστε εδώ).

Flashbacks : Εδώ μαθαίνουμε γιατί η Σω (το πραγματικό της όνομα είναι Sameen) έγινε έτσι όπως είναι σήμερα ψυχρή χωρίς συναισθήματα (εκτος απο θυμό) . Όταν ήταν μικρή είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα στο οποίο πεθανε ο πατέρας της ο άνθρωπος που την απεγκλώβισε της είπε με έμμεσο τρόπο τι του συνέβη "χτύπησε πάρα πολύ και έπεσε για ύπνο" αλλά εκείνη του λέει εντελώς αδιάφορη και ψυχρή "πέθανε δηλαδη ; " και ζητάει να φάει ένα σάντουιτς . Βέβαια στο τέλος μάθαμε ότι η Σω έχει αισθήματα απλά τα αγνοεί και ότι είχε κρεμάσει δίπλα απο το κρεβάτι της το μετάλλιο που της έδωσε η Gen σημαίνει ότι την αγάπησε.
Root : Μα γινόταν να μην εμφανιστεί ούτε σε αυτό το επεισόδιο η κοριτσάρα μας ;;; Φυσικά και όχι !! Έτσι στο τέλος εκεί που ήταν όλα ήρεμα και ωραία κάνει ντού με ένα τέιζερ στο διαμέρισμα της Σω την ώρα που κοιμάται την πυροβολεί με αυτό λέγοντας "Did you miss me ? We are gonna have so much fun together". WTF ??? Γιατί η Μηχανή να βοηθήσει την Ρουτ να φτάσει στην Σω ενώ ξέρουμε ότι δεν της έχει και μεγάλη αδυναμία αφού την πυροβόλησε ; Τι έχει σχεδιάσει η Μηχανή ; Μήπως αυτή ήταν η πρώτη επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές για να αποκτήσει η Ομάδα της Μηχανής και άλλο μέλος ;

Συνολικά το επεισόδιο ήταν εξαιρετικό !!! Είχαμε πολλές σκηνές δράσεις ουσιαστικές εξελίξεις υπέροχους διαλόγους μεγάλες ανατροπές και πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια της 3ης σεζόν !!! Θετικά στοιχεία η ένταξη όπως φάνηκε για τα καλά της Σω στην Ομάδα του Φιντς . Η Κάρτερ να είναι bad-ass κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ της ταιριάζει.Επίσης το ότι έδωσε ένα μεγάλο μάθημα στον μικρό προδότη βασικά τον γείωσε άσχημα :Ρ Τέλος η μεγάλη είσοδος της Ρουτ στα πράγματα !!! Τώρα πια θα έχει συχνότερη παρουσία στα επεισόδια αφού έπιασε την Σω το μόνο που μένει να δούμε είναι τι θέλει απο εκείνη !!! Μεγάλο μείον η απουσία του Φάσκο ο οποίος όπως έγραψε στο Τουίτερ θα επιστρέψει δυναμικά στο επόμενο επεισόδιο !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου