Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Σχολιασμός : Person of Interest 3.07 - The Perfect Mark


H 3η σεζόν συνεχίζει το ίδιο δυναμικά, χαρίζοντας μας ωραία δομημένες αυτοτελείς ιστορίες σε συνάρτηση με την ανάπτυξη της βασικής μας υπόθεσης! Γενικά, πολύ γεμάτα επεισόδια!!! Διαβάστε περισσότερα για το επεισόδιο παρακάτω:

Ο αριθμός του επεισοδίου άνηκε στον υπνωτιστή - ψυχίατρο Hayden Price, ο οποίος όπως πολύ γρήγορα ανακαλύφθηκε ήταν απατεώνας που ξάφριζε τους λογαριασμούς των πελατών του με μοναδικό σκοπό να φύγει από την πόλη με τη γυναίκα που αγαπάει ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω του. Όμως δε θα τα έβγαζε τόσο εύκολα πέρα όταν είχε σαν πελάτη του τον Sven Vanger, ιδιοκτήτη μαγαζιού με αντίκες, ο οποίος ξέπλενε βρώμικο χρήμα για τους Ρώσους και του HR μέσω πλειστηριασμών σπάνιων αντικειμένων... όπου όπως πολύ σωστά μας εξήγησε ο Elias, ο κύριος Sven ήταν μιλημένος σε ποιο αντικείμενο να ρίξει τα λεφτά του. To ΗR θα καθάριζε και τον ψυχίατρο καλού κακού, για να καλύψει κάθε πιθανότητα ότι ο Sven δεν έχει μιλήσει. Τι γίνεται όμως όταν ο Sven είναι το μεγαλύτερο σχέδιο του Hayden για να βγάλει χρήματα;;; Έτσι μέσω ενός παραπλανητικού e-mail, ο Hayden εξαπατάει τον Sven και έτσι ο 2ος ποντάρει σε λάθος αντικείμενο, αγοράζοντας έτσι μία μπάλα του Baseball αξίας 5 εκ. δολαρίων κάνοντας το HR να ψάχνει τα λεφτά του. Ποιος ψάχνει τον Sven? κανείς!!! Γιατί ο μικρός Λάσκυ είχε πάρει εντολές να τον καθαρίσει και όπως φρόντισε η Κάρτερ με τον Φάσκο, την έβγαλε καθαρή (αλλά το HR δεν το ξέρει!). Και τι συμβαίνει όταν η μπάλα που κατέχει ο απατεώνας μας είναι ψεύτικη;;; Δεν έχει σημασία γιατί όταν μπουμπουνάει ο Ρις και η Σω λήγει το θέμα!!! Όμως για να μας λυθεί η απορία, μαθαίνουμε ότι τελικά η κοπέλα του απατεώνα μας το έσκασε με την μπάλα των 5 εκ. αφήνοντας τον ερωτοχτυπημένο Hayden με ανοιχτό το στόμα (πήρε το μάθημα του!). Κρίμα πάντως, ήθελα να την κρατήσει ο Φάσκο στο τέλος!!!


Το κυνήγι για το HR συνεχίζεται με την Κάρτερ να φτάνει πιο κοντά από ποτέ στο στόχο της. Αρχικά είχαμε μία συνάντηση της Κάρτερ με τον Αρχηγό του HR, τον Αλόνζο Κουίν (ο οποίος ήταν  νονός του Μπίτσερ... αλλά και γενικά είναι Νονός του Εγκλήματος :P ). Ο Αλόνζο ψάρεψε την Κάρτερ και κατάλαβε ότι είναι απειλή και πρέπει αργά ή γρήγορα να την βγάλουν από τη μέση. Η δε Κάρτερ δεν επαναπαύεται και συνεχίζει το κυνήγι της, βάζοντας αυτή τη φορά το νεοσύλλεκτο Λάσκυ να παρακολουθεί τον Simmons ώστε να ξέρει με ποιους ανθρώπους έρχεται σε επικοινωνία. Ο Λάσκυ έδειξε πραγματικά πίστη στην Κάρτερ και φαίνεται να έχει μετανιώσει για την απόφαση του να δουλέψει με το HR... δείχνοντας ότι δεν ήξερε αρχικά τις αληθινές τους προθέσεις! Αργότερα, στο σπίτι του Λάσκυ, έβλεπαν μαζί με την Κάρτερ το "υλικό" που σύλλεξαν και ξαφνικά δέχονται αιφνίδια επίσκεψη από τον Τέρνεϊ ο οποίος κατάλαβε γρήγορα ότι ο μικρός Λάσκυ ρουφιανεύει στην Κάρτερ τις δουλειές του HR και όταν πάει ο μικρός να τραβήξει όπλο, ο Ντετέκτιβ τον σκοτώνει χωρίς 2η σκέψη, και η Κάρτερ αντεπιτίθεται αφήνοντας τον Τέρνεϊ ετοιμοθάνατο. Τότε του ζητάει να φερθεί σαν αληθινός αστυνομικός για τελευταία φορά και για να εξιλεωθεί ο  Τέρνεϊ μαρκάρει με το αίμα του στις φωτογραφίες τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το HR... τον Alonzo Queen!!! Είδαμε για άλλη μια φορά στο επεισόδιο πόσο αδίστακτη είναι αυτή η ομάδα και δεν πρέπει κανείς να τους υποτιμάει! Τώρα η Κάρτερ πρέπει να σκεφτεί ένα έξυπνο σχέδιο για να τους καταστρέψει!!! Η διάλυση του HR έχει ήδη ξεκινήσει!!!


Αν και HR-centric επεισόδιο, δεν έλειψαν οι σκηνές με την Root. Αυτή τη φορά την βρίσκουμε έγκλειστη στην βιβλιοθήκη υπό την επιτήρηση του Harold (ο οποίος την προειδοποιεί για την ύπαρξη του Reese στο κτήριο σε περίπτωση που πάει να το σκάσει!). Ο Harold θεωρεί την Root πιο επικίνδυνη από ποτέ μιας και η επικοινωνία της με τη Μηχανή, της έχει δώσει μερικά πιο "special" πλεονεκτήματα. Η ίδια επιμένει ότι έχει έναν σκοπό, και ό,τι και να κάνει ο Harold η Μηχανή θα βρει έναν τρόπο για να έρθει σε επικοινωνία με αυτήν. Όπως αναφέρει η Mr. Groves στον Finch "you can't fight the future" και ό,τι και να κάνουν δε μπορούν να το αλλάξουν... "The Future is Coming", ο Finch το ξεκίνησε και η Root θα το τελειώσει! Τώρα άμα όλα αυτά είναι παραλήρημα της τρελής Root ή έχει καταλάβει κάτι από την αποστολή της Μηχανής είναι ένα μυστήριο που αξίζει να το μάθουμε. Περιμένουμε να μάθουμε παραπάνω πράγματα για το σχέδιο της Μηχανής!!!


Και για να μην παραπονούμαστε ότι δε μας δείχνουν καθόλου Φάσκο, σε αυτό το επεισόδιο είχαμε μερικές σκηνές με τον αγαπημένο μας Ντετέκτιβ. Όπως πάντα πιστός στην Κάρτερ, πάντα στο πλάι της, έτοιμος να την βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί. Αυτή τη φορά τη βοηθάει να τα βγάλει πέρα με τον Sven και να σκηνοθετήσει τη δολοφονία του (κοινώς, τη ξελάσπωσε). Μετά συντροφεύει τον Reese στη συνάντηση του με τον Hayden, όπου πιστοποιεί την γνησιότητα της μπάλας (όπως είπε και ο ίδιος δεν είναι ειδικός αλλά φαινομενικά φαίνεται να είναι γνήσια!). Όπως είπα και παραπάνω, κρίμα που δεν κράτησε την μπάλα στο τέλος ο αγαπημένος μας Lionel.

Και μετά από αυτό το Επεισόδιο και αυτό το Review , ήρθε η ώρα να δούμε για άλλη μια φορά το πρόμο του επόμενου επεισοδίου να ραγίσει η καρδιά μας!!!

Βαθμολογία: 9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου