Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Σχολιασμός : Person of Interest - A More Perfect Union - QSO - Reassortment

Με ξέρετε δεν ειμαι κανένας τεμπέλης αλλά θα κάνω ένα ριβιού για τρία επεισόδια Person of Interest .Αυτή η απόφαση συνδεεται με το ότι δεν έδειξαν κάτι που αξίζει τρελή ανάλυση ουτε να μακρυγορήσω για κάτι οπότε θα τα κάνω όλα μαζί . Σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε και το άρθρο με τίτλο ντροπή που έγραψα και αν το διαβάσατε θα ξέρετε πως το CBS αυτό το υπέροχο , προοδευτικό κανάλι που δείχνει πάντα σεβασμό στις σειρές του αποφάσισε να σπιλώσει τη μνήμη του Person of Interest αναγκάζοντας τους παραγογούς να έχουν και φίλλερ-case of the week επεισόδια που ήταν απο το 4-8 (ελπίζω) . Ας αναλύσουμε τι είδαμε σε αυτά τα επεισόδια και ας ευχηθούμε καλό ψόφο στο CBS :)

Person of Interest - 5.06 - A More Perfect Union

Χαλαρό επεισόδιο . Αρκετές δόσεις χιούμορ . Αγάπησα την επιμονή της Ρουτ να παρεβρεθεί στο γάμο , τις awkward στιγμές του Ρις με την αδερφή της νύφης και πάνω απο όλα το τραγούδι του Φιντς (μόνο στον Τζον τραγουδάει και η Ρουτ ζηλεύει κλαίω) δυο στίχους ήξερε αλλά κατάφερε να τον χειροκροτήσουν όλοι στο τέλος με τελευταία φράση that's all i know να κατεβαίνει απο τη σκηνή Like a boss ! Η Ρουτ να χορεύει με τον Φιντς έρωτας απλά . Θα μπορούσαν να είναι αδερφια , αγαπώ πως αναπτύσσεται η σχεση τους σε κάθε σεζόν απο εχθροί έχουν γίνει συμπολεμιστές , που σέβονται και ετκιμούν αφανταστα ο ενας τον άλλον και δεν υπάρχει περίπτωση να μην θυσιάζονταν για το καλό του συντρόφου τους . Όμως συνεχίζουν να έχουν τις διαφωνίες τους για το κατα πόσο πρέπει να αφήσουν τη Μηχανή να παλέψει μαζί τους ενεργά σε αυτό τον πόλεμο με τον κίνδυνο πάντα να διαφθαρεί και να μην ελέγχεται ή να διαφθαρούν εκείνοι απο την απεριόστιστη εξουσία που τους παρέχει ένα ανοιχτό σύστημα. Λατρεύω αυτές τις συζητήσεις τους όπως πάντα.Στα του Φάσκο τώρα , παρακολουθεί έναν αριθμό του ανέθεσε η Ρουτ ενώ παράλληλα ασχολείται και με τους εξαφανισμένους της πόλης , η έρευνα του τον οδηγεί στον Μπρούς Μοράν και ύστερα σε ένα κτιριο προς κατεδάφιση όπου είναι στοιβαγμένα αρκετά πτώματα ανάμεσα σε αυτά του Μπρους , της Κρούπα .. Κάποιος του σκοτωνει και τους εξαφανίζει εκεί όπου μετά την κατεδάφιση δεν θα υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο . Ο Φάσκο δεν προλαβαίνει να βγεί και τραυματίζεται σοβαρά .  Στο σοβαρότερο σημείο του επεισόδίου είδαμε τον Γκριρ να παραιτείται απο τις τακτικές του εξαναγκασμού της Σω μεσω προσομoίωσεων και έτσι την βγάζει μια βολτούλα και τις δείχνει άτομα που με τις αποφάσεις που παίρνουν ή με τον έλεγχο που έχουν προκαλούν μεγάλο κακό και είναι υπεύθυνοι για το θάνατο πάρα πολλών ανθρώπων . Η Σω καταλαβαίνει το ποιντ του Γκριρ δηλαδή ότι ο Σαμαρείτης είναι πιο aggresive απο τη Μηχανή σε αυτό το θέμα του εξοντωνει αμέσως δεν στέλνει αριθμούς αλλά πράττει πριν είναι πολύ αργά . Και πάλι όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά , ο Σαμαρείτης με την analog interface του , hellow creepy boy της δείχνει οτι αν δεν παρεμβει ο κόσμος θα φτάσει σε πόλεμο και θα καταστραφεί και για εκείνη ο μόνος δρόμος είναι να συμμαχήσει μαζί τους . Have you had a change of heart my dear Sameen λέει ο Γκριρ και όλοι ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να συμβεί .

Person of Interest 5.07 - QSO

Ο αριθμός της εβδομάδας έχωσε τη μύτη του εκεί που δεν έπρεπε στις υποθέσεις του Σαμαρείτη . Ανακάλυψη τυχαία τον τρόπο με τον οποίο ο Σαμαρείτης επικοινωνεί με τους πράκτορες του . Και η Μηχανη βλέποντας και ξέροντας τα παντα το βρήκε ως ένα έξυπνο τρόπο ωστε να εκπληρώσει την επιθυμία της Ρουτ να βρουν τη Σω . Αλλά ο Ρις είχε άλλα σχέδια δεν την άφησε να αιχμαλωτστεί απο τους πράκτορες του Σαμαρείτη αλλά τουλάχιστον κατάφεραν να στείλουν ένα μήνυμα στη Σω η οποία δεν έχει ιδέα πια τι είναι αληθινό και τι όχι .Αυτό το μήνυμα θα της δώσει ελπίδα θα την κάνει να αντέξει περισσότερο όπως θα δούμε και στη συνέχεια . Ο αριθμός της εβδομάδας απο την άλλη ο Μαξ δεν είχε και πολύ μέλλον αφού χώθηκε στα σχέδια του Σαμαρείτη και μάλισταδεν φοβήθηκε αλλά βγήκε στον αέρα και αποκάλυψε όσα ήξερε . Δυστυχώς ο Σαμαρείτης είναι παντού έτσι τον έφαγε μπαμπέσικα . Ο Ρις θεώρησε ότι ήταν κάποια δυσλειτουργία της Μηχανής και δεν τους ξαναέδωσε τον αριθμό του αλλά ουσιαστικά η Μηχανή κάνει αυτό που έκανε πάντα του δίνει τη δυαντότητα να επιλέξουν και έτσι άφησε τον Μαξ να κάνει την επιλογή του να πει ψέματα και να ζήσει ή να πει την αλήθεια και να πεθάνει . Επέλεξε το δεύτερο . Τέλος ο Φάσκο δε θέλει να έχει καμία σχέση πια με την Ομαδα της Μηχανής , τον κρατάνε στο σκοτάδι και δεν το αντέχει άλλο αποχωρεί .

Person of Interest 5.08 - Reassortment

Finally Shaw breaks free ! Η Σω μετα απο άπειρες προσoμοιώσεις , αυτοκτονίες , προδοσίες , σεξ (στο μυαλό της) καταφέρνει επιτέλους να αποδράσει αφου πρώτα πυροβολεί τον Λάμπερτ *ηδονή* . Κατα τα άλλα στο επεισόδιο ειδαμε ότι ο Τζεφ Μπλάκγουελ όσο και αν έχει αμφιβολλίες για το κρυφό αφεντικό για το οποίο δουλεύει , όσο κι αν θέλει να παραιτηθεί δεν μπορεί και ίσως δεν θέλει . Μπορεί να τον κρατάνε με αποδείξεις (πλαστές) για συνεργεια σε μια ληστεία αλλά και αυτός είναι διατεθειμένος να σκοτώσει όποιο βρεθεί στο διάβα του που οδηγεί μακριά απο τη φυλακή . Στη συνέχεια έχουμε τον Φάσκο , που απλα can't let it go . Κυνηγάει κάθε στοιχείο που έχει για να βρει τι παίζεται με τις εξαφανίσεις ποιος τις κάνει και σκοτώνει χωρίς να αφήσει ίχνη τόσους ανθρώπους . Σε ένα απο αυτά τα στοιχεία ζητάει τη βοήθεια του Ελάιας . Bad move from the good detective . Καταλήγει στο διάβα του Μπλακγουελ και για καλή του τύχη μόνο τραυματίζεται αλλά το γυαλί έχει ήδη σπάσει ανάμεα σε αυτόν και τον Ρις οπότε ζητάει να μεταφερθεί σε νέο τμήμα με νέο συνεργάτη .Αουτς . Και σαν κερασάκι στην τούρτα ο Φιντς πηγαίνει να ζητήσει εξηγήσεις απο τον Ελαιας στο γιατί βοήθησε τον Φάσκο . Αυτό οδηγεί στη σύγκρουση αυτων των δυο σπουδαίων ανδρών . Έτσι ο Ελάιας που βοήθησε το Φάσκο ως εκδίκηση γιατι ο Φιντς του έκρυψε την αλήθεια για τον Μπρους (για το δικό του καλό) προσφέρει μια συμβουλή στον Χάρολντ for old time's sake : ο καλός στρατηγός καλεί όλους τους στρατιώτες του στη μάχη όχι μόνο τους αγαπημένους του και θυσίες απαιτουνται για να κερδιθεί ο πόλεμος ! Αλλά δε σταματάει εκει συνεχίζει να τα χωνει στον Φιντς λέγοντας πως το πρόβλημα του είναι ότι κάτω απο όλη αυτή την ευφυια/διανόηση είναι ο πιο σκοτεινος σε σχέση με τα άλλα μέλη της Ομάδας και οτι δεν θέλει να είναι εκει γύρω όταν θα ξεσπάσει επιτέλους . Τέλος όλα όσα έκανε ο Σαμαρείτης σε εκείνο το επεισόδιο με τον ιο ήταν για να μαζέψει το DNA όσο περισσότερου κόσμου μπορούσε για να τους κατηγοριοποιήσει και να τους περάσει απο "διάφορα" . Τρομακτικό .

Συνοψίζοντας , έχω να π ότι περίμενα περισσότερα απο το Person of Interest για τελευταία σεζόν . Τα επεισόδια που δείχνουν θα ήταν ωραία αν είχαμε άλλα 12-13 επεισόδια αντιθέτως έχουμε μόνο 4 μέχρι το τελος . Και ποιος φταίει για αυτό ; Fuck you CBS !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου