Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Σχολιασμός : Person of Interest - 5.09 - Sotto Voce

Αυτό το επεισόδιο άργησε μια μέρα , βασικά τρία επεισόδια , τότε θα μπορούσαν να το είχαν δείξει και να ακολουθούν μερικά επικά ακόμη . Τώρα όμως έχουμε άλλα 4 για το τέλος και τι μπορώ να πω εγώ .. Επεισοδιάρα το χθεσινο , θύμισε αυτά τα επεισόδια του Person of Interest που σε κάνουν να αναφωνείς ΜΩΡΗ ΣΕΙΡΑΡΑ . Ας αναλύσουμε τι έγινε στο χθεσινό επεισόδιο καθώς προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για το σημερινό .

Αριθμός της Εβδομάδας : Τέρρυ Ιστον . Κλειδαράς , υπόδειγμα πολίτη , τα οικονομικά του είναι μια χαρά αλλά ο αριθμός του βγήκε και αυτό διότι ο παλιος μας φίλος The Voice αποφάσισε να ξαναβγεί στο προσκήνιο με το να εκβιάσει τον Ίστον κρατώντας όμηρο τη γυναίκα του ώστε εκείνος να κάνει το θέλημα του . Και όχι μόνο εκείνον αλλά και κάποιον μεσα στο NYPD . Well looks can be deceiving οπως λέει και ένας παλιόφιλος και μετά απο λίγη έρευνα της Ομάδας της Μηχανής και του νεου μέλους της Ελάιας (too far gone εγω) ανακαλύπτουν ότι ο Ίστον είναι η φωνή και τα έκανε όλα γα να σκοτώσει έναν παλιό του συνεργάτη που θα τον έδινε στους μπάτσους . Αυτό το κατάφερε αλλά δεν γλύτωσε απο τις συνέπειες των πράξεων του και μετα απο μια σύντομη συζητηση με το σούπερ δίδυμο Φιντς Ελάιας , το αυτοκίνητο που οδηγούσε ανατινάχθηκε δωράκι απο τον Κάρλ . Δεν υπήρχε άλλος τρόπος όλοι το ήξεραν αυτό και για αυτόν ακριβώς το λόγο είχε πάει μαζί με τον Χαρολντ όλοι το ξέραμε .

Ομάδα της Μηχανής : τι να πρωτοπω εδω πέρα . Ο τσακωμός του Φάσκο με τον Ρις φαίνεται να έγινε αιώνες πριν μετά τα χθεσινα . Μπορει να μην ξεκίνησε με τις καλύτερες προυποθέσεις όσον αφορά την αναγέννηση της φιλίας του αλλά κακά τα ψέματα έχουν ιδιαίτερη σχέση αυτοί οι δυο , συνδέονται με την Κάρτερ , εκείνη ήταν που τους  έκανε να αλλάξουν προς το καλύτερο και τους έδωσε την καλύτερη πυξίδα που κατείχε . Ο ενας βλέπει στον άλλον την Τζος και υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ τους . Δεν υπήρχε περίπτωση αυτή η φιλια να χαθεί και έτσι μετα απο μια εντυπωσιακή μάχη μέσα στο αστυνομικό τμήμα η σκηνή του Ρις να περπατάει προς τον Λάιονελ (τρομερή σκηνοθεσία τα πλάνα μεσα απο τα κάγκελα) και να του δίνε καφέ να τον ρωτάει πως είναι ήξερα ακριβώς τι σήμαινε . Ο Ρις δεν άντεξε να κρατάει κι άλλο το σκοτάδι τον Φάσκο και έτσι , παρά τις αρχικές ενστάσεις του Φιντς , του τα είπε όλα . Πρέπει να εμπιστεύονται ο ενας τον άλλον πουθενά δεν είναι ασφαλής !

Ομάδα της Μηχανής part 2 : SHAW IS BACK . Αφού ξέκανε μερικούς άπληστους , έπιασε δουλειά και άρχισε να ξεφορτώνεται πράκτορες του Σαμαρείτη . Απο την άλλη μεριά η Μηχανή έστειλε τη Ρουτ να ερευνήσει κάποιον που πιθανότατα βοηθούσε τον Σαμαρείτη να εξαπλωθεί . Όμως μια συγκεκριμένη ψυχή είχε άλλα σχέδια και έτσι αφου καθάρισε εκείνον και έναν πράκτορα του Σαμαρείτη έτρεξε μεσα στο δάσος καθως την κυνηγούσε ακόμα ένας . Με τα πολλά Σω και Ρουτ συναντήθηκαν ξανά . Στην πραγματικότητα αυτή τη φορα .Η Σω όμως δεν είναι σίγουρη , δεν έχει έλεγχο των πράξεων της , δεν είναι βέβαιη ότι εκείνη τα σκέφτεται και τα κάνει αυτά , για αυτό άλλοστε δεν πήγε στο safe house της Ομάδας . Μπορεί όλο αυτό να ήταν μια ακόμα προσομοίωση και έτσι να τους παρέδιδε στα χέρια του Σαμαρείτη . Λέει στη Ρουτ τα όσα πέρασε , της εξηγει ποιο είναι το πρόβλημα και ότι όσο υπάρχει εκείνη η Ομάδα δε θα είναι ποτέ ασφαλής . Ετσι κάνει ότι και στις προσομοιώσεις ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει . Δε θέλει να βλάψει ποτέ τη Ρουτ αλλά και η Ρουτ δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τη Σω έτσι βάζει και εκείνη το πιστόλι κάτω απο το σαγόνι της και ετοιμάζονται να πεθάνουν μαζί . Definitely not .

Τελευταία σκηνή εκεί που ξεκίνησαν όλα , εκεί που ο Φιντς βρέθηκε για πρώτη φορα με τον Ρις και του είπε ότι χρειάζεται ένα σκοπό μια δουλειά . Ο Φιντς , ο Ρις , ο Φάσκο , η Ρουτ και τέλος η Σω είναι εκεί , η Ομάδα είναι ξανά ενωμένη και έτοιμη για να δώσει την ύστατη μάχη εναντίον του Σαμαρείτη . Υπάρχει ελπίδα ! Αυτο με έκανε να νιωσω η σκηνή με όλη την Ομάδα μαζί . Ένιωσα υπέροχα ξαναβλέποντας τους όλους . Και μετά το αποψινό επεισόδιο κάποιος ίσως να μην είναι εκει ... Κάποιος απόψε στο αποψινό εκατοστό επεισόδιο του Person of Interest μπορεί να πεθάνει . Προσωπικά ποντάρω σε Ρουτ ή Ελάιας . Ελπίζω να ζήσουν όλοι αλλά πηγαίνοντας προς το τέλος μοιάζει όλο και λιγότερο πιθανό . Λάτρεψα το επεισόδιο που ήταν αντάξιο όντως του Person of Interest . Ξανα μαζί αύριο για την ανάλυση του επικού 5.10 The Day The World Went Away !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου