Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Σχολιασμός : Person of Interest - 4.19 Search and Destroy

Guys , we have a problem . Σε ένα ακόμα επεισόδιο που δεν κινήθηκε σε εξαίρετα επίπεδα αν αναλογισθεί κανείς ότι το τέλος πλησιάζει , είδαμε ότι τα πράγματα για την Ομάδα της Μηχανής είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολα πιά . Ας δούμε τι έγινε σε αυτό το επεισόδιο και ας συνειδητοποιήσουμε ότι μας περιμένουν δυο τουλάχιστον  Mind blowing επεισόδια μέχρι το φινάλε .
Αριθμός της Εβδομάδας : Σουλειμάν Καν . Πρόεδρος μιας εταιρίας προστασίας λογισμικού και εντοπισμόυ ιών που έχει την ατυχία να μπει στο στόχαστρο του Σαμαρείτη εξαιτίας της πολυ καλής δουλειάς που έκανε . Τον χακάρει και χάνει τα πάντα την εταιρία του τα χρήματα του . Αντιλαμβάνεται ότι κάτι είναι λάθος , κάποιος τον στοχοποιεί και τον καταστρέφει με χειρουργικκή ακρίβεια αλλά δεν βρίσκει ποιος και γιατί . Κάποια στιγμή το αντιλαμβάνεται , όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο καιρό , το ότι έχασε τα πάντα στο χρηματιστηριο εκτος απο τις μετοχές της εταιρίας του δεν είναι τυχαία , κάποιος είναι στο κυνήγι του , βασικά κάτι μια τεχνητή νοημοσύνη , ο Σαμαρείτης . Γιατι ; Για να τακτοποιήσει όλες του τις εκρεμμότητες . Ο Σαμαρείτης χρησιμοποιούσε το πρόγραμμα του Καν που εντόπιζε ιούς για να βρεί τη Μηχανή που έχει ενα ξεχωριστό κωδικα .
Παρά τη προσπάθεια της Ομάδας της Μηχανής να τον σώσει , ο Καν έφυγε επειδή πολύ απλά δεν τον ικανοποίησαν οι απαντήσεις του Φιντς . Στο τέλος συνελλήφθη απο πράκτορες του Σαμαρείτη και οταν ζήτησε να δει με τα μάτια του τον Θεό ο Γκριρ τον πυροβόλησε και συνάντησε επιτέλους τον Σαμαρείτη τον κοίταξε στα μάτια . Τρομερή η σκηνή που είδαμε τι τελευταίες ώρες πράξεις της ζωης του Καν , να προβάλονται απο τον Σαμαρείτη την ώρα που ο Σολ πέθαινε . Και επικό το κλείσιμο του επεισοδιου με το κόκκινο Χ απο το eliminate να αντικατοπτρίζεται στα μάτια του .
Ομάδα της Μηχανής : Χμμμ . Τι τον θέλει τον χαρτοφύλακα η Μηχανή ; Η Ρουτ σε μία ΕΠΙΚΗ σκηνή , κοιμίζει με αέριο όλο το εστιατόριο και κλέβει τον χαρτοφύλακα που περιέχει ένα αυγο φαμπερζε (χαμένο πήγε) . Το όλο Point νομίζω ότι ήταν η ανθεκτικότητα του χαρτοφύλακα *Nice touch το ότι ο κωδικός ήταν 314 = π* .  Φιντς - Ρις : ΣΚΗΝΑΡΑ . Ε όχι να μάθει και ο Χάρολντ να χρησιμοποιεί όπλο , δεν είναι τέτοιος ο Φιντς . Αλλά οι ατάκες "I won't be around forever . just need to know that you can protect yourself once i am gone" & "When the day comes for me to pick up a firearm all will truly be lost" όσο επικές και αν ήταν δεν μου άρεσαν καθόλου , είναι σαν να προμηνύουν το χαμό του Ρις ή και ολόκληρης της Ομαδας . Ύστερα Ρις - Zoe : Γιατι ; Αχρείαστο γκέστ , δύο σκηνές όλες κι ολες χωρίς νόημα θαρρώ . Ρουτ Μαρτιν : Σκοτωσε την την καργιολα φώναζα αλλά δυστυχώς δεν . Εντάξει ήξερα οτι θα τη δούμε και σε άλλο ένα επεισόδιο τουλάχιστν (4.21 Asylum) αλλά είχα την ελπίδα . Και ναι ρε Ρις έπρεπε να την αφήσεις να την σκοτώσει
Σαμαρείτης : ΨΟΦΑ . Κλέβοντας το λογισμικό του Καν , σκανάρει για να βρεί ασυνήθιστο κώδικα σε συσκευές , υπολογιστες ώστε να εντοπίσει τη τοποθεσία της Μηχανής . Ευτυχώς η Μηχανή δεν είναι συνδεδεμένη σε κάποια συσκευή που μπορεί να εντοπίσει το λόγισμικό αλλά όπως είπε και ο Φιντς it's just a matter of time . Το καρτοτηλέφωνο που χτύπησε προς το τέλος , πριν σκοτώσει τον Καν ο Γκριρ , ήταν για να τους προειδοποιήσει για το επερχόμενο γεγονός η Μηχανή ή για κάτι άλλο ; Τέλος transpoders bio chip ... Τι σχέδια έχει ο Σαμαρείτης για τους ανθρώπους ; Δοκιμάζει αυτά τα πράγματα στη Σω; Δύο επεισόδια για να μάθουμε !
Δεν ειμαι ξετρελαμένος με το επεισόδιο . Αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια . Oh wait , ποια συνέχεια ; 3 επεισόδια εμειναν και θεωρώ ότι το πάνε πολύ αργά το θέμα . Δεν ξέρω τι ακριβώς έχουνξ στο μυαλό τους για το πόλεμο Μηχανής Σαμαρείτη αλλά όλο αυτό πρέπει να τελειώσει (αμην και πότε) στο 4.22 ! Δεν νομίζω οτι το να συνεχιστεί αυτό το στόρυ για ακόμα μια σεζόν θα βοηθήσει τη σειρά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου