Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Σχολιασμός : Person of Interest - 4.18 - SKIP

Άλλα τέσσερα επεισόδια . Αυτό . Ας σχολιάσουμε το 18 . (Πεθαίνω , δεν θέλω να τελειώσει).
Αριθμός της Εβδομάδας : Frankie Wells . Κυνηγός επικηρυγμένων . Αδυσώπητη . ΄.Εχει τον τρόπο της (εντυπωσίασε Ρις και Φάσκο) . Ήταν για μένα μια μικρή Σω στο τρόπο που απαντούσε στον Ρις . Έψαχνε να πιάσει και να φέρει στη δικαιοσύνη (σκοτώσει) το δολοφόνο του αδερφού της . Το άξιζε το καθίκι αλλά Χάρπερ Ρόουζ . Η κοπέλα , ας το θέσουμε απλά , τα θέλει ο κώλος της . Δεν είναι φίξερ όπως η Ζoe Morgan που ξεμπλεκει (σχετικά) καλούς ανθρώπους απο δύσκολες καταστάσεις , είναι μία φίξερ για χάρη των κακών . Ντόμινικ , Καρτέλ , ένας δολοφόνος ...Έκανε μία σχετικά καλή συμφωνία και ξέμπλεξαν σχεδόν όλοι . Μόνο η Φράνκι δεν πήρε αυτό που ήθελε να σκοτώσει τον Ρέι δηλαδή .Α και μιας που αναφεραμε την Χάρπερ : ΓΙΑΤΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ; ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ; Θελετε να παθω εγκεφαλικό μάλλον . Διώχτε την απο την σειρά δεν την αντέχω . Θα είναι και στο season finale φαντάσου . Αίσχος .
Team Machine : Mayhem . Αρχικά να πω ένα μεγάλο ΛΑΤΡΕΥΩ στη Ρουτ που ήταν πραγματικά υπέροχη (και) σε αυτό το επεισόδιο . Θυμούνται με τον Φιντς τη μέρα που τον απήγαγε "Ακόμα και τότε ένιωθα δέος , ο άνδρας που δημιούργησε το Θεό .  Ποτε δεν σκέφτηκα ότι θα γινόμασταν φίλοι . Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν ο κόσμος χωρις εσένα . Πως θα ήμουν εγω χωρίς εσένα ." Λάτρεψα . Πάμε παρακάτω . Ο Χάρολντ στο Χόνκ-Κόνγκ ξεκίνησε ένα σχέδιο το να εισχωρήσει με την ακούσια βοήθεια της Μπεθ Μπρίτζες στον Σαμαρείτη . Η Μπεθ έφτιαξε τον αλγόριθμο , ο Σαμαρείτης ήθελε να τον εγκαταστήσει στο σύστημα του αλλά HAROLD FINCH . O υπέρτατος Φιντς έφτιαξε μία μικρή Τεχνητή Νοημοσύνη που θα δημιουργούσε ένα κενό ασφαλείας στον Σαμαρείτη και θα έπαιρνε δεδομένα απο το DNA του . Ποια είναι η παγίδα σε όλο αυτό ; Πολλά πράγματα . Αρχικά δεν θα πάρει πολλα δεδομένα του Σαμαρείτη αλλά μόνο ελάχιστα μεγκαμπάιτ που όμως θα προέρχονται απο το πυρήνα λειτουργίας του , συνεπώς θα είναι ικανά με τις γνώσεις του Φιντς να προκαλέσουν μεγάλο πρόβλημα στον Uncle Sam . Επόμενη παγίδα , είναι One time offer , αν αποτύχει το σχέδιο τελείωσε δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία . Τέλος , αν ο Σαμαρείτης καταλάβει τι πάνε να κάνουν , ο Χάρολντ είναι νεκρός . Αυτο προσπαθεί να αποτρέψει η Ρουτ και για αυτό βγαίνει ο αριθμός της Μπεθ . Η Ρουτ θέλει να την σκοτώσει για να αποτρέψει τον Φιντς να ενεργοποιήσει το Δούρειο Ίππο του , να τον καταλάβει ο Σαμαρείτης και να τον σκοτώσει . Ο Φιντς πιστεύει ότι αξίζει το ρίσκο . Η Μηχανή όμως τι πιστεύει ; Είναι ικανή να θυσιάσει το πατέρα της για ενα (Long) shot ; Ναι είναι , ξέχασε αυτό που της είχε πει ο Χάρολντ ότι οι άνθρωποι δεν είναι πιόνια που μπορεί να θυσιάσει και πάει να κάνει αυτό ακριβώς που της είπε να μη κάνει ποτέ .
Η Ρουτ όμως έχει άλλη γνώμη . I can't lose you , Harold , not you and Shaw . Δεν τη ξεχνάει προφανώς και ούτε πρόκειται , έχει ακόμα ελπίδες ότι είναι ζωντανή (και με το δίκιο της) . Πάει να δηλητηριάσει τη Μπεθ αλλά ο Φιντς πίνει εκείνος το δηλητήριο "εαν είμαι νεκρός , δεν θα είναι ανάγκη να τη σκοτώσεις" . Η Ρουτ δεν το πιστεύει , προσπαθεί να βοηθήσει αλλά όλοι ξέρουμε πόσο ξεροκέφαλο είναι ο Φιντς και τότε έρχεται η ερώτηση της Ρουτ "Τόσα πολλά σημαίνει αυτή η γυναίκα για σένα ; " με τον Φιντς να απαντάει αυτό που κανείς δεν περίμενε " Εαν πεθάνει , είναι δικό μου λάθος και δεν θέλω να ευθύνομαι για έναν ακόμα θάνατο φίλου . " Δεν ξέραμε ότι ο Φιντς ένιωθε ενοχές για το θάνατο της , ποτέ δεν μας το είχε δείξει , ναι μεν λυπήθηκε που πέθανε αλλά δεν φάνηκε να έχει ενοχές . Η Ρουτ του λέει πως δεν είναι λάθος του , ακόμα και αν πέθανε όντως η Σω δεν φταίει εκείνος , η ίδια την κάλεσε για βοήθεια εκείνη τη μερα . Τελικά του λέει οτι δεν θα τη σκοτώσει και εκείνος τη πιστεύει και όλα καλά . ΑΛΛΑ η Ρουτ δεν είχε τελειώσει . Έτσι μέσα απο το λογαριασμό του Χάρολντ στο πανεπιστήμιο έστειλε ένα μέιλ με το οποίο δυσφυμούσε την Μπεθ και έτσι ακύρωσε το σχέδιο του Φιντς . Εκείνος δεν το πήρε και πολύ καλά . Η Ρουτ προκάλεσε τη λύπη μίας καλής γυναίκας και κατέστρεψε τη καλύτερη τους ελπίδα για να βλάψουν τον Σαμαρείτη . Η Ρουτ του είπε πως είναι εντάξει αν δεν θελει να είναι φίλοι πια , το ότι εκείνος ζει της είναι αρκετό *awww Root <3* . Ο Φιντς την ακουμπάει στον ώμο και της λέει πως δεν θελει να τη δει για λίγο καιρό . Η Ρουτ λέει πως ήταν ένα λαμπρό σχέδιο αλλα θα οδηγούσε στο θάνατο του ...
Ρις : ΕΡΩΤΙΑΡΗΣ . Φιλί και χειροπέδες με την Frankie που του άφησε και τη πόρτα ανοιχτή για όταν είναι ελεύθερος . Απο την άλλη Άιρις . Του σταματάει τις συνεδρίες . Ο Ρις νομίζει ότι τον φοβάται για ό,τι της είπε στη προηγούμενη συνεδρία της . Όμως η αλήθεια είναι ότι ναι με τον φοβάται αλλά νιώθει αισθήματα για αυτόν και σε περίπτωση που γίνει κάτι μεταξύ τους θα χάσει την δουλειά της . Αλλά what the hell τον φιλάει και την φιλάει και εκείνος και ένας έρωτας (?) γεννιέται .
Καλό επεισόδιο . Ειχαμε πάρα πολλά θέματα : τη καταστροφή ενος σχεδίου που μας έδινε ελπίδες στο πόλεμο εναντίον του Σαμαρείτη , τον έρωτα του Ρις , τη φιλία μεταξυ Φιντς και Ρουτ αλλά το μεγάλο ερώτημα παραμένει : Γιατι η Μηχανή μιλάει με την Ρόουζ ; Τώρα δύο εβδομάδες υπομονή μέχρι το επόμενο μας επεισόδιο #Stay_Tuned

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου