Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Σχολιασμός : Person of Interest - 4.17 - Karma

Κάτι τέτοια αυτοτελή γιατι δεν μπορούμε να τα έχουμε πάντα ; Ένα πολύ καλό αυτοτελές επεισόδιο μετά απο 2-3 σχετικά μέτρια αλλά και πάλι περιμένω να μπούμε στο στόρυ της Brotherhood vs Elias & Samaritan vs The Machine . Πραγματικά δεν πάει άλλο είμαστε 4 σερι επεισόδια με αυτοτελή θέλω το κάτι παραπάνω . Ας σχολιάσουμε το 4.17 του Person of Interest μ τίτλο Karma και ας μιλήσουμε άλλη μια φορα για τον εκπληκτικό Μιchael Emerson .
Αριθμός της Εβδομάδας : Shane Edwards . Ψυχολόγος του οποίου η γυναίκα δολοφονήθηκε που αναλαμβάνει το ρόλο τιμωρού εναντίον όσων έβλαψαν κάποιον αλλά δεν τιμωρήθηκαν αρκετά . Το σχέδιο του λειτουργούσε τέλεια μέχρι που ο υποτιθέμενος δολοφόνος της γυναίκας του βγήκε απο τη φυλακή και του έκανε μια επισκεψη . Τότε κατάλαβε ότι πρέπει να τον βγάλει απο τη μέση μία για πάντα και το ότι τον ενοχοποίησε για τον φόνο δεν ήταν αρκετό . Ο Φιντς που αναλαμβάνει όσες αποστολές έχουν σχέση με ψυχίατρους (εξαίρεση η Καρολαιν Τουρινγκ *είδαμε πως τα κατάφερε ο Ρις-εντάξει η Ρουτ είναι δεν φταίει και τόσο*) μοιράζεται τη δική του εμπειρία και αποτρέπει τον γιατρό απο το να τερματίσει όχι μόνο τη δική του ζωή αλλά και του δολοφόνου της γυναίκας του . "Η ζωή είναι άπειρα πιο πολύπλοκη απο αυτό *τη δολοφονία της γυναίκας του . Μπορεί να μη μάθεις ποτέ τι έγινε εκείνη τη μέρα αλλά αν καταδικάσεις τη ζωή του δεν θα υπάρχει αμφιβολία για το τί έκανες σε αυτόν . Η ζωη συνεχίζεται και εσύ πρέπει να προχωρήσεις .Εαν πεθάνεις εδώ αυτή η ωραία γεμάτη ζωντάνια γυναίκα θα πεθάνει μαζί σου για πάντα" μερικές απο τις τρομερές φράσεις του μονολόγου του Φιντς . Στο τέλος ο Ρις αναρωτιέται εαν έπρεπε να ρωτήσουν τη Μηχανή αν όντως ο Μορρις σκότωσε τη γυναίκα του γιατρού , ο Χάρολντ του απαντάει ότι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα λογικά θα μείνει με τη Μηχανή αλλά σε περίπτωση που ο Μορρις είναι δολοφόνος και προσπαθήσει να σκοτώσει ξανά εκείνοι θα είναι εκεί !! Και σε εκείνοι το σημείο η Μηχανή πάει να δει τι συνέβη εκείνη τη μέρα αποκτάει πρόσβαση στις ροές δεδομένων αλλά τότε τελειώνει το επεισόδιο και εμείς μένουμε να καταριόμαστε και να θαυμάζουμε το Team του Person of Interest σκηνοθέτες και συγγραφείς για τη δουλειά που κάνουν .
Ομάδα της Μηχανής : το παρεάκι των Nut ball friends του Φιντς όπως είπε και ο Fusco είναι μειωμένο λόγω της απουσίας ξανά της Ρουτ . Μου έλειψε , δεν μου έλειψε , δεν μπορούσα να αποφασίσω . Καιρός όμως να επανέλθει δυναμικά στην Ομάδα . Ο Ρις συνεχίζει τα μυστικα ραντεβουδάκια , ας πούμε , με την Άιρις και δεν ξέρω αν απλά θέλει να είναι κοντά της ή αν τον βοηθάει όντως να της μιλάει έστω και για αυτά τα λίγα που μπορεί να μοιραστί . Στο Um , you look stunning by the way με τον Ρις να κοιτάζει αλλού οταν το λέει δεν ήξερα αν θα έπρεπε να γελάσω ή να πω άτσα ο Ρις , το γεγονός ότι μοιράζεται πάντως λεπτομέρειες της ζωής του μαζί της δείχνει ότι κάτι πάει να γίνει . Προσωπικά δεν με τρελαίνει όλο αυτό με τη ψυχίατρο , δεν νομίζουν ότι έχουν τρομερή χημεία και γενικά δεν είναι καιρος για έρωτες :-P
Harold Finch : Ε είναι μία κατηγορία μόνος του ο θεός ! Επικός μονόλογος στο τέλος με τον γιατρό και υπέροχη αυτή η εσωτερική σύγκρουση για το εαν πρέπει να τιμωρήσει τους υπευθύνους για τον  θάνατο του Νέιθαν ή οχι , αυτή η αμφιταλάντευση μεταξύ του σωστού και του λάθους ήταν τρομερή και ο Michael Emerson την απέδωσε όπως πάντα εξαιρετικά ! Αρχικά προειδοποίησε την Αλίσια Κόργουιν , η οποία αν και δεν ευθύνεται άμεσα για τον θάνατο του Νέιθαν κάτι παραπάνω θα μπορούσε να κάνει , να τον προστατέψει , εφόσον ήδη πέθαιναν οι μηχανικοί του project Northern Lights θα έπρεπε να θέσει ένα όριο . Όπως παραδεχθηκε και η ίδια παραστράτησαν απο τον σκοπό τους , να σώζουν ζωές ! Με το που βγήκε ο αριθμός του Φιντς (κάτι μη αναμενόμενο) έμεινα μαλάκας . Σκέφτηκα μήπως δούμε συνάντηση με τίποτα πρακτορες της CIA και πιο συγκεκριμένα Ρις που όπως είδαμε στο 3.16 RAM τον ήξερε απο παλαιότερα . Τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο της Alicia αλλά προφανώς και δεν είχε το κουράγιο να το κάνει αλλά δεν ήταν και βέβαιος ότι έφταιγε εκείνη για αυτό που συνέβη στο καλύτερο του φίλο . Επίσης η "συνομιλία¨με τη Μηχανή ήταν ένας αποτρεπτικός παράγοντας . Μπορεί να μην μπορούσε να του μιλήσει και να του πεί όχι , γιατί 'οπως είπε και ο ίδιος με θυμό έως ένα σημείο "Είσαι εσύ , έτσι δεν είναι ; Προσπαθείς να μου πεις να μην το κάνω αυτό ; Αλλά δεν σου έδωσα φωνή , so you have nothing to say" (το αφήνω στα αγγλικά μου αρεσει πιο πολύ ετσι) . Η Αλίσια παραδέχθηκε ότι ίσως της αξίζει να πεθάνει αλλά ο Φιντς δεν το έκανε, την άφησε να ζήσει . Θαυμάσιο το γεγονός ότι η Μηχανή ενώ ο Φιντς ετοιμαζόταν να σκοτώσει την Αλίσια (εαν ποτέ το έκανε , εγω αμφιβάλω) συνέχιζε να τον χτυπάει το καρτοτηλέφωνο ώστε να τον πείσει να σταματήσει αλλά και ότι τον κατέστησε απειλή βάζοντας του το κόκκινο πλαίσιο .
Καλό επεισόδιο . Περιμένω καλύτερα . Φιντς φορ δε γουιν . Σταματήστε να προσπαθείτε να ταιρίαξετε τον Ρις με κάποια . Αυτά έχω να πώ και υπομονή μέχρι το επόμενο επεισόδιο για να δούμε πως όσα έκανε ο Φιντς στη Σανγκάι θα φέρουν τη καταστροφή του Σαμαρείτη (ή μήπως βιάζομαι ; )
Υ.Γ Εκεί που λέει η Αλίσια στον Φιντς "I don't know who you are or how do you know all this" ήθελα απάντηση "Because i built it" να πεθαίναμε όλοι !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου