Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Σχολιασμός : Person of Interest - 4.16 - Blunt


Κι άλλο αυτοτελές .
Εντάξει το περιμέναμε . Καιρός ήταν , δεν γίνεται όλη η σεζόν να είναι με το Σαμαρείτη . Αλλά : Γιατι γαμω τη τυχη μου βάζετε τον Ντόμινικ μόνο του βάλτε και εναν Ελάιας που ετοιμάζεται να του πάρει το σκαλπ να γίνει χαμός , μια απειλή κάτι . Δεν μπορεί ο άλλος μόνος του είναι βαρετός . Ας αναλύσουμε το 16ο επεισόδιο της 4ης σεζον του Person of Interest με τίτλο Blunt και ας δούμε τι μας έμεινε απο αυτό το επεισόδιο .

 Αριθμός της Εβδομάδας : Harper Rose . Φοιτήτρια , πράκτορας , con-woman . Μία δυναμική κοπέλα με επικίνδυνες γνωριμίες , χωμένη σε πολλές καταστάσεις που δεν θα έπρεπε καν να είναι κοντά . Το να κλέβεις όμως λεφτά απο τον Ντόμινικ και την αδελφότητα είναι κάτι ασυγχώρητο (αναγκάζομαι να το θέσω έτσι σιγα το τρομακτικό ηγέτη) . Έτσι μπλεγμένη ανάμεσα στον Ντόμινικ και το Καρτέλ ο Ρις και ο Φάσκο με λίγο back-up απο τπν Φιντς την βοηθούν να ξεμπλέξει προσωρινά αλλά η κοπέλα φαίνεται πραγματικά ως pain in the ass . Ψυχολογεί τον Ρις ως στρατιωτικό με σύμπλεγμα να το παίζει ήρωας και χώνεται στον Φιντς για να μάθει περισσότερα για την επιχείρηση τους . Απο που παίρνουν τις πληροφορίες τους , γιατί βοηθάνε κόσμο που δεν ξέρουν . Ο Φιντς τη βάζει στη θέση της αλλά εκείνη είναι επίμονη . Στο τέλος παρόλο που τη γλύτωσαν απο τον Ντόμινικ σε εκείνον ακριβώς πάει . Της ζητάει να μπει στην οργάνωση του μόλις τελειώσει να παίζει την εκδικήτρια μαζι με τον Ρις.Εκείνη δείχνει να το σκέφτεται.Η κοπέλα είναι απλά bad news .
Team Machine : Root κοπέλα μου ηρέμησε . Δεν σου φταίει σε κάτι ο Χάρολντ . Είπες δεν θέλεις να μιλάς για τη Σω δεν λέει το όνομα της τσατίζεσαι . Δεν ήθελες να σε ενοχλήσει , κράτησε τις αποστάσεις του πάλι ενοχλήθηκες και είπες ότι το έκανε και για εκείνον . Εαν θέλεις να κατηγορήσεις κάποιον there , your precious Machine . Κατα τα άλλα το σχέδιο να στρατολογήσουν κόσμο στη μάχη ενάντια στο Σαμαρείτη , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ . Και ποιος καταλληλότερος στο να βοηθήσει στη μάχη των τεχνητων νοημοσυνων απο τον Κειλεμπ Φιπς ; Ναι , εκείνος ο μαθητής λυκείου που ήθελε να αυτοκτονήσει λόγω της ενοχής που ένιωθε για το ατύχημα του αδελφού του , αυτος που έγινε για ένα επεισόδιο ο προστατευόμενος του Φιντς (2.11 2PiR) επιστρέφει 2 χρόνια αργότερα ως ο ιδιοκτήτης μιας εταιρίας που ασχολείται με λογισμικά , εφαρμογές και συστήματα ασφαλείας . Και η Ρουτ μόλις τους πήγε μία εφαρμογή για να κάνει επαφή με το στόχο . Δεν θα ήταν πιο απλό να του μιλησει ο Φιντς ; Στο κάτω κάτω τον ξέρει , δεν θα του αρνιόταν μια βοήθεια εαν του ήταν δυνατόν . Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η πιθανή συμμαχία και πως θα είναι η στιγμή επανένωσης του Δάσκαλου με το μαθητή (πωπω πολύ χαρρυποττερίστικο μου ακούστηκε αυτό αφέντης υπηρέτης φάση) .

Ντόμινικ : ναι μωρη τρέλα ! ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ !! Στη συνάντηση που έχει με τον Ρις συζητούν και για τη μεταξύ τους κόντρα . Ο Ρις επεμβαίνει και μπλέκεται συνέχεια στα πόδια του επειδή ο Ντόμινικ προσπαθεί να σκοτώσει αθώους ανθρώπους . Αυτό ισχύει και με τον Ελάιας ; Οχι γιατι ο Καρλ με τον Ρις έχουν μια συμφωνία έχουν έρθει σε μία κατανόηση , μένεις μακριά απο το δρόμο μου μένω μακριά απο τον δικό σου , simple as that . Και το ξέρει αυτό ο Ντομινικ οπως ξέρει και ότι ο Ελάιας έρχεται για εκείνον , να τον σκοτώσει να πάρει εκδίκηση για το χαμό του Αντονι . Το θα είμαι έτοιμος είναι πραγματικά γελοίο αν σκεφτείς το ότι ο Ελάιας θα τον διαλύσει απο άκρη σε άκρη !! Ανυπομονώ να συμβεί αυτό (μάλλον στο 19ο επεισόδιο με τίτλο Search and destroy Οοοο τι θα σου κάααανει-έχετε καταλάβει πόσο συμπαθώ αυτό τον εξαίρετο ηθοποιό που παίζει τον Ντόμινικ αλλά και τον χαρακτήρα έτσι δεν είναι ; ) . Όταν τον ρώτησε εαν αν μείνει εκτός του δρόμου του θα του δείξει τον ίδιο σεβασμό ο Ρις του απαντησε ναι αλλά μονο αν σταματήσει να σκοτώνει αθώους ανθρωπους . Στο τέλος ο Ντομινικ σώθηκε απο την έφοδο της αστυνομίας γιατί είναι και καλά εταιρία ασφαλείας ενω ξεπλένουν χρήμα ...

Απλο καλό το επεισόδιο . Ενδιαφέρον ο αριθμός της εβδομάδας . Ελάχιστη εξέλιξη στο θέμα της στρατολόγησης του Caleb ήθελα μια πιο δυναμική αρχή . Stay tuned για το επεισόδιο που έρχεται σε δυο εβδομάδες (υπομονή θα έχουμε φλασμπακ Φιντς και Αλίσια Κοργουιν) !
Υ.Γ Λιωνω με φάτσα Μπέαρ και ύφος Φιντς στο είναι ακριβά παπούτσια . Ύστερα Οοοο τι σου είπε ο Ρις μέσα στο σπίτι σου (βλέπε παραπάνω εικόνα) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου