Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Σχολιασμός : Person of Interest - 4.14 - Guilty


Εποχές πρώτης σεζόν μου θύμισε αυτό το επεισόδιο . Με τη φυγή της Ρουτ και την απώλεια της Σω η Ομάδα της Μηχανής έχει γίνει όπως ήταν στην αρχή , ο Φιντς και ο Ρις εναντίον όλων (με βοήθεια απο τον Φάσκο) . Ας δούμε τι έγινε σε αυτό το πραγματικά πολύ ωραίο (για αυτοτελές) επεισδόδιο του Person of Interest και ας θυμηθούμε μερικές αναφορές που μας έκαναν να έχουμε άσχημες αναμνησεις ...
Αριθμός της Εβδομάδας : Emma Blake . Πρώην καθηγήτρια που αναγκάστηκε να συνταξιοδοτηθεί και έπεσε σε κατάθλιψη . Γίνεται ο στόχος΄και το μέσο ενος fixer για να αλλάξει μία δικαστική απόφαση ! Η Έμμα ως πρώην καθηγήτρια που εμπνέει σεβασμό,ειναι έξυπνη αλλά και συμπαθητική θα μπορούσε να παρασύρει και τους άλλους ενόρκους με όποια άποψη είχε . Αλλά η Μηχανή έκανε τα κόλπα της και αφού υποχρέωσε τον Φιντς να γίνει ένορκος (ο καημένος που χτύπησε το κινητό του με άλλο ήχο κλήσης κιόλας θα τα είχε δει όλα) και με τη βοήθεια του Ρις και της Zoe (λατρεμένη Paige Turco επέστρεψε και τα hints με τον Ρις έδιναν και έπαιρναν) έσωσαν την Έμμα και γλύτωσαν έναν αθώο απο τη φυλακή ! Το βασικό όμως είναι ότι έδωσαν στην Έμμα να καταλάβει ότι αξίζει να παλεύεις για ό,τι σου αρέσει , για ό,τι αγαπάς !
Ομάδα της Μηχανής : Φιντς και Ρις ... Έτσι όπως άρχισε το Person of Interest (και έτσι όπως πιστεύω ότι θα τελειώσει - λατρεμένη η Ρουτ αλλά στο τέλος αυτοί οι δύο θα μείνουν) . Η Ομάδα της Μηχανής είναι πια αποδεκατισμένη . Η Σω είναι αιχμάλωτη του Γκριρ , η Ρουτ έχει απογοητευτεί με την αντίδραση της Μηχανής .. Και έτσι ο Χάρολντ με τον Τζον είναι πάλι οι δυο τους . Υπάρχει και ο Φάσκο . Αλλά όπως λέει και ο Φιντς μετά απο όλα όσα συνέβησαν θα ήταν καλύτερα να μην ήταν ενεργό μέλος της Ομάδας για λίγο καιρό . Και ο Ρις συμφωνεί . Ο Φάσκο όμως οχι ! Θέλει να βοηθήσει , θέλει να κάνει ο,τι μπορεί για το καλό των άλλων . Όμως κάθε προσπάθεια του πέφτει στο κενό . Ειδικά τη στιγμή που ο Ρις σηκωνει κάτι χαρτιά στο αρχηγείο και απο κάτω βρίσκει τα πλαστά διαβατήρια της Σω , ήταν μια ακόμα υπενθυμιση του ότι μπορεί και ο Φάσκο να καταλήξει όπως η Σω...  (ΚΛΑΙΩ με τη μετάφραση : Το στανιο μου ρε Λαιονελ-kudos) . Στο τέλος ο Φάσκο έβαλε τα πράγματα στη θέση τους : Καταλαβαίνει γιατι το κάνουν αυτό . Μετά απο αυτό που συνέβη στη Σω , ο Ρις και ο Φιντς ανησυχούν ότι μπορεί το ίδιο να συμβεί και σε αυτόν . Και όντως μπορεί να γίνει , αλλά δεν τον νοιάζει ! Δεν αποφασίζει ο Ρις για το ποιον ή τι θα πεθάνει ! Έκανε την επιλογή του πολύ καιρό πριν . Για αυτό ας σταματήσουν να του κλείνουν τη πόρτα σε κάθε του προσπάθεια να βοηθήσει ! Παλικάρι ο Φάσκο . Ψυχάρα ! Είναι ενας απο τους χαρακτήρες με τη μεγαλύτερη εξέλιξη στη σειρά (το έχουμε ξαναπεί μετά το 3.10 και το μονόλογο του στον Σίμμονς)
Τζον Ρις : Διαλυμένος για μία ακόμα φορά . Μετά τη Κάρτερ , ένα χρόνο μετά χάνει και τη Σω . Και μπορεί με τη Κάρτερ να ήταν πιο κοντά αλλά και η Σω όπως είπε στη ψυχολόγο του τμηματος , την Άιρις , ήταν οικογένεια για αυτόν ! Ενδιαφέρεται για την Άιρις , το διαπιστώνει και η Zoe αλλά όπως του λέει 'ανθρωποι σαν και εκείνους είναι καλοί για μερικές μέρες , ποτέ δεν θα αφήσουν κανέναν πραγματικά στη ζωή τους , να δεθούν με κάποιον ... Φοβάται την απώλεια .. Ό,τι και αν κάνει χάνει προσωπα που αγαπάει .Ο πατέρας του , η Τζέσικα , η Κάρτερ , η Σω ... Ισως όμως να ειναι ώρα για νέες συνήθειες .
Φιντς - Ρις ξανά : συζήτηση σε ένα εστιατόριο (παλιές καλές εποχές) . Η Ρουτ ακόμα αγνοείται . Ο Φάσκο όμως βοηθάει . Παρόλο που είπαν να μη φέρουν κανέναν νέο μέλος στην Ομάδα ο Ρις τονίζει ότι μόνοι τους δεν μπορούν  να τα καταφέρουν ! Ο Φιντς το παραδέχεται και με ένα χαμόγελο του λέει για αυτο σε προσέλαβα έτσι κι αλλιώς ! Αυτές οι σκηνές ανάμεσα στους δυο τους , πάντα μου άρεσαν , ωραίες σκηνές , χαλαρές αλλα με τόσο νόημα συζητήσεις . Αντέ καιρος ήταν που έμειναν οι δυο τους , Ρουτ μη γυρίσεις (τι εννοείς διαχειριστή παραιτήσου ; σκάστε ! ) . Μια μικρή λεπτομέρεια οι τρεις που αγνοούνται έχουν κάποια σύνδεση με τον Ελάιας άρα ο Ντόμινικ ψάχνει για φασαρίες πάλι !!
Τρομερό επεισόδιο ! Φιντς και Ρις , όπως παλιά ήταν εξαιρετικό , μου είχαν λείψει τέτοιες σκηνές . Αρκετές αστείες σκηνές , όπως αυτή με το Χάρολν τ στο δικαστήριο που προσπαθούσε να απαλαγεί μιλώντας για έναν σούπερ υπολογιστή που θα καταλάβει σιγά σιγά το κόσμο (Samaritan) και αμέσως μετά που του λέει η δικαστής Yout number is up ! Εκεί που ο Φιντς λεει στον Ρις το να λες οχι στη Zoe δεν ήταν ποτε το δυνατό σου σημείο (1-0 για τον Φιντς) ! Αναμένουμε καλύτερες μέρες (αλλά και πιο επικίνδυνες) για την Ομάδα μας ! Στο επόμενο επεισόδιο θα έχουμε επιστροφές (καταστροφές πιο πολύ) που ίσως αλλάξουν το παιχνίδι !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου