Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Σχολιασμός : Person of Interest - 4.09 - The Devil You Know - Invictus maneo

ΚΑΡΛ ΕΛΑΙΑΣ ! Ο Θεος μας ! Στο καλυτερο επεισόδιο αυτής της σεζόν για το Person of Interest θυμηθήκαμε το καλό μας εαυτό και είδαμε ένα επικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Ελάιας , computers can bite me που θα έλεγε και η Σω . Σε ένα επεισόδιο όπου οι Μηχανές ήταν σε δεύτερο ρόλο ένας χαρακτήρας έκανε πολλά παραπάνω απο όσα θα μπορούσε να μας προσφέρει μια μηχανή . Έδωσε ένα μάθημα για ηθική , αρχές , πίστη αλλά και το τι θα πεί να υπόσχεσαι κάτι και να τηρείς (ελπίζουμε) το λόγο σου ! Ας αναλύσουμε το 4.09 του Person of Interest και ας εξυμνήσουμε τον μέγιστο , υπέρτατο Καρλ Ελάιας !

Αριθμός της Εβδομάδας : Ελάιας . Το ξέραμε απο το προηγούμενο επεισόδιο , είχαμε δει το ,οτι ο Ντομινικ (ΨΟΦΟΣ) είχε πάρει όλες τις πληροφορίες της αστυνομίας για τους συνεργλάτες και την οργάνωση του Ελάιας και ξέραμε ότι η στιγμή που θα έκανε την κίνηση του ήταν αναπόφευκτη . Αν και ο Ρις προσπάθησε να τον προειδοποιήσει ο Ελάιας ως γνωστος ξεροκέφαλος δεν τον άκουσε αλλά οι δικοί του είχαν στραφεί ήδη εναντίον του και με τη βοήθεια του Ρις και του Άντονι κατάφρε να γλυτώσει . Ο Ντόμινικ είχε καταφέρει σχεδόν όλους τους συμμάχους του Ελάιας να πάνε με το μέρος του αλλά δεν είχε υπολογίσει κάποιον φαινομενικά ασήμαντο , έναν λογιστή τον Μπρους ο οποίος κινούσε τα νήματα όσο ο Ελάιας ήταν στη φυλακή και μετά που κρυβόταν . Αυτός ήταν το κλειδί για τον Ελάιας .
Ο Ντόμινικ κατάφερε και αιχμαλώτισε τον Άντονι και προσπάθησε να ανταλλάξει με τον Ελάιας και τη ζωη των δυο ανδρών που τον προστάτευαν . Ο Ρις λέει όχι και παρά την προειδοποίηση του Ελαιας του δίνει ένα όπλο just in case . Οσο δεν καταφέρνουν να αποσπάσουν τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου απο τον Άντονι τον κρατάνε ζωντανό αλλά τη στιγμή που βγαίνουν απο το κτίριο ο Ελάιας κάνει αυτό που όλοι περιμέναμε , δεν μπορούσε να αφήσει έναν δικό του άνθρωπο να πεθάνει και έτσι με την απειλή του όπλου φεύγει απο την προστασία του Ρις και πάει να παραδοθεί στον Ντόμινικ παρά την μάταιη εν τέλει προσπάθεια του Φιντς . Δίνοντας το κωδικό στον Ντόμινικ φάνηκε σαν Game Over αλλα τη στιγμή που τον κατηγόρησε για ύβρη ξέραμε ότι το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει και έτσι ως μέτρο έκτακτης ανάγκης ανατίναξε τον όροφο και σκότωσε τους πάντες ακόμα και τον πιστό του Άντονι . Ο Ντόμινικ δεν πρόλαβε να σκοτώσει αυτόν γιατί παρενέβη ο Ρις και έτσι ... unfinished business .
Στον Ελάιας δεν άρεσε καθόλου το κτίριο στο οποίο ήταν αν και ήταν δική του ιδιοκτησία και όπως φανταζόμασταν ήταν το ίδυμα όπου μεγάλωσε και γνώρισε τον Άντονι αλλά και τον Μπρους , οι τρείς τους ήταν σαν αδέλφια για αυτό και όταν ο σκοτώθηκε ο Ελάιας αποφάσισε να γίνει ξανά ο διάβολος που ξέρουμε . Μαζί με τον Μπρους φτιάχνουν το σχέδιο για το πως θα εκδικηθούν όσους τους πρόδωσαν και μετά καλει την Ομάδα της Μηχανής για να τους ευχαριστήσει αλλα και να τους δώσει μια προειδοποίηση . Ο Ρις του είπε ότι δεν θα τον βοηθήσει να πολεμήσει αλλά μερικές φορές ο πόλεμος έρχεται σε σένα και εκείνος θα προσπαθήσει να τιμήσει τη θυσία του φίλου του και να αναζητήσει εκδίκηση απο τον Ντόμινικ και όταν το κάνει αυτο καλά θα κάνουν να μείνουν μακριά του να μην τον εμποδίσουν . Like A Boss !
Σω εναντίον Μαρτιν . Η Σω ξεφεύγει σχετικά εύκολα με τη βοήθεια της Ρουτ και του Φάσκο αλλα η επιμονή της να βοηθήσει τον Ρις με τον Ελάιας κάνει την Ρουτ να την ναρκώσει . Πριν πέσει για ύπνο η Σω της λέει i will end you και η Ρουτ της απαντάει you can end me all you want . Έλα παιδιά πλάκα μας κάνουν ; Ποτε θα φιληθούν τα κορίτσια ;Παρόλο που η Ρουτ εξαπάτησε την Σω το έκανε για έναν πολύ καλό λόγο . Βρίσκοντας την η Μαρτιν ξεσκέπασε τη κάλυψη της και μπορεί να είναι αόρατη στο τυφλό για εκείνη Σαμαρείτη αλλά με την κίνηση που έκανε ο Γκριρ να μετατρέψει την Μαρτιν στα μάτια του Σαμαρείτη δίνοντας της πολλούς πράκτορες σε κατάσταση God Mode προφανώς έχει ένα στρατό που την κυνηγάει και το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνει αυτή τη στιγμή είναι να είναι εκεί έξω πολεμώντας κακούς ! Επίσης η Ρουτ είχε προσωπικό κίνητρο : εσυ μπορεί να μην νοιάζεσαι για τον εαυτό σου αλλά υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται και ανησυχούν για σένα ! Έρωτας !
Στα highlights του επεισοδίου : Φάσκο . Τη ξεφτύλισε την Μαρτιν . Μόνο αυτή η λέξη ταιρίαζει ξεφτίλα ! Αλλά τώρα είναι εν μέρει στο στόχαστρο του Σαμαρειτη μενει να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό .

Λοιπόν , δεν μπορουσα να ζητήσω κάτι καλύτερο . Ο Ελάιας μας χάρισε το καλύτερο επεισόδιο της σεζόν ! Έμεινε ζωντανός και μέσα στο παιχνίδι αν και έχασε το πιο πιστο του σύντροφο αλλά to live to fight another day που κατάφερε ίσως αποδειχθεί Live to rule them all στον υποκοσμο παιρνοντας ταυτόχρονα εκδίκηση απο τον Ντόμινικ . Κάποια στιγμή αυτός ο ψευτοαρχηγός είπε ότι είναι η φυσική σειρά των πραγμάτων να πάρει την θέση του Ελάιας ως αρχηγού της πόλης και ο Ρις είπε οτι το νέο λιοντάρι έρχεται εναντίον του μεγάλου και το κυνηγάει αλλά αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ο Μινι είναι το πόσο μεγάλος σαν άνθρωπος πόσο έξυπνος , αποφασισμένος πειθαρχημένος είναι ο Ελαιας που δεν θα καταφέρει ποτέ να τον εκθρονίσει αντίθετα εκείνος μπορεί να χαθεί απο τον Λινκ που όπως είδαμε είχαν ενα falling out (ποντάρω σε προδοσία-ύστατο δώρο του Scarface) .  Και όπως είπε ο Αντονι και ο υπέρτατος Ελάιας στο τέλος Morior Invictus & Invictus maneo πεθαίνω ανίκητος και παραμένω ανίκητος ! Ο Άντονι έπεσε χωρίς να προδώσει τον αδερφό του αλλά αντίθετα κάνοντας του ένα τελευταίο δώρο και ο Ελάιας παρέμεινε ανίκητος για να επιβάλλει τάξη στους εγκληματίες της πόλης !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου