Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Σχολιασμός: Person of Interest 4.06 - Pretenders


Μετά από ένα καθαρά μυθολογικό επεισόδιο, γυρίσαμε σε ένα πιο κλασσικό επεισόδιο για τη σειρά μας, όπου υπήρχε ισορροπία μεταξύ αυτοτελούς υπόθεσης και ανάπτυξης της κεντρικής ιστορίας. Το αυτοτελές κομμάτι έδωσε μία όμορφη και ανάλαφρη ιστορία με αρκετές δόσεις χιούμορ, ενώ σιγά σιγά προετοιμάζεται το έδαφος για τη μεγάλη μάχη. Ήταν τόσο γεμάτο, όπου η έλλειψη της Ρουτ δεν χτύπησε τόσο άσχημα στο μάτι. Διαβάστε παρακάτω το Review για τη σειρά...

Αριθμός της Εβδομάδας: Αφού το επεισόδιο ξεκίνησε με τον Ρις και τον Φάσκο να σώζουν έναν μάγειρα, γρήγορα πέρασε στην κύρια υπόθεση της εβδομάδας με τον Γουόλτερ, έναν ασφαλιστή όπου με μουστάκι, καπέλο και καμπαρτίνα υιοθέτησε την ταυτότητα ενός Ντετέκτιβ και προσπαθούσε να εξιχνιάσει μία δολοφονία (που έκαναν να φανεί ως αυτοκτονία) του αδερφού της συναδέλφου και φίλης του, Έιμπελ. Βέβαια πίσω από την δολοφονία του Έιμπελ υπήρχε ολόκληρη συνωμοσία ώστε να μεταφέρονται όπλα στην Αδελφότητα, μόνο που η τελευταία παράδοση δεν πραγματοποιήθηκε και ο μόνος τρόπος για να ολοκληρωθεί ήταν να βρουν το κινητό του συγχωρεμένου Έιμπελ που είχε στην κατοχή του ο Γουόλτερ καθώς ερευνούσε το φόνο. Με τη βοήθεια του Ρις, του Φάσκο και της Σω, καταφέρνει να μείνει ζωντανός καθώς και να αποτρέψουν την παράδοση των όπλων στον Ντόμινικ. Αυτό που μου άρεσε στον Γουόλτερ ήταν οι σκηνές του με τον Ρις που αναγνώρισε ότι ήταν ο Άντρας με το Κοστούμι, όπως και το γεγονός ότι τον βλέπει σαν ήρωα και όχι σαν τιμωρό, αναγνωρίζοντας την σημασία της δουλειάς του.


Elias - Dominic: Είχαμε μία συνάντηση 2 αρχηγών του Εγκλήματος κοντά στο τέλος του Επεισοδίου. Φαίνεται σαν να πρόκειται να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των 2 αντιπάλων στρατοπέδων (Ελάιας βάλε τα δυνατά σου να τους ξεφορτωθούμε!!!!!!). Ο Dominic φαίνεται λίγο γατάκι και νουμπάς μπροστά στον Ελάιας με τους φιλοσοφικούς του μονολόγους, αλλά σίγουρα οι σεναριογράφοι έχουν ένα καλό στόρυ και γι αυτόν στα σκαριά... μένει να δούμε σε τι θα χρησιμεύσει στο σενάριο!


Μία βόλτα στο Hong Kong: O Finch ταξιδεύει σε μία αποστολή στο Χονγκ Κονγκ, για να παγιδεύσει το λάπτοπ της Beth Bridges (ενώ αρχικά φαινόταν ότι ήταν απλά μία κάλυψη της ταυτότητας του). Φαίνεται ότι η κουβεντούλα που είχε με τη Μηχανή στο τελευταίο επεισόδιο, του έδωσε έναν πιο ενεργό ρόλο στην αποστολή της Μηχανής. Το τι ρόλο βαράει η Μπεθ και γιατί ο Σαμαρείτης δείχνει τόσο ενδιαφέρον στο πρόσωπο της είναι κάτι που ούτε ο Γκριρ το ξέρει. Υπομονή, σε ένα μήνα θα είναι στη Νέα Υόρκη (και έχει κλείσει ραντεβουδάκι με τον Φιντς... το τσίμπησε το γκομενάκι!).


Κάποιες χιουμοριστικές σκηνές που ξεχώρισα ήταν αρχικά με την Σω, η οποία φαινόταν από την αρχή του επεισοδίου να έχει κέφια... όπου δε διστάζει να πει το όνομα του Σαμαρείτη στο τηλέφωνο (με την κάλυψη του φτερνίσματος), ενώ ο Φιντς κάνει χειρότερα και από τους χαρακτήρες του Χάρυ Πότερ με το όνομα του Βολντεμορτ. Ύστερα ματιάζει τον αριθμό της εβδομάδας με το βλέμμα της και σαβουριάζεται ο φουκαράς! Είχαμε συνομιλία Μπέαρ-Φιντς στο τηλέφωνο (του έλειψε, τι να κάνει!) και τη Σω να τρώει μπροστά από τα "παιχνίδια" του Φιντς, πράγμα που τον αναστατώνει και σφίγγεται να φανεί ψύχραιμος. Μάθαμε και την αγαπημένη του εξίσωση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου