Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Σχολιασμός : Person of Interest - 3.22 - A House Divided

Εδώ μας οδήγησαν όλα . Μία σεζόν με τόσες ανατροπές τόσες συγκινήσεις τόσα μυστήρια . Όλα έγιναν για να φτάσουμε ακριβώς σε αυτό το σημείο όπου η ελπίδα για τους ήρωες μας φαίνεται σαν μακρινή ψευδαίσθηση . Όπου όλα φαίνονται τόσο αβέβαια . Ας δούμε τι έγινε στο 22ο επεισόδιο της 3ης σεζόν του Person of Interest με τίτλο A House Divided .


Αριθμόι της Εβδομάδας : Holcombe , Rivera , Control , Garrison , Greer  !! Πέντε αριθμοί για τα πέντε εκείνα άτομα που τόσο καιρό παίζουν σε αυτό το παιχνίδι της παρακολούθησης των πολιτών της Αμερικής . H Vigilance αποφάσισε να κάνει την κίνηση της και να τους φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης . Μόνο που η δικαιοσύνη που ετοιμάζονται να τους δώσουν μέσα απο την δίκη θα είναι κάπως ...άδικη . Κατάφεραν και έπιασαν όσους σχετίζονται με την παρακολούθηση (μπόνους ο Φιντς καθώς ήταν εκεί που δεν έπρεπε) θα τους δικάσουν λογικά θα τους εκτελέσουν και όλο αυτό θα το δείξουν στις ειδήσεις ώστε όλοι να μάθουν τι έχει γίνει . Αλλά δεν αναγνωρίζουν πόσους έχει σώσει το σύστημα παρακολούθησης ,η Μηχανή . Η δίκη θα αρχίσει η καταδίκη μοιάζει βέβαια αλλά αλήθειες θα φανερωθούν και μυστικά θα αποκαλυφθούν που ίσως παίξουν ρόλο στη συνέχεια της σειράς .

Ομάδα της Μηχανής-Vigilance : Ψάχνοντας τον Φιντς . Η Ντέσιμα τον κρατάει και όσους πράκτορες/συνεργάτες της και αν έχουν εντοπίσει ο Ρις με την Σω εκείνοι επιμένουν να αυτοκτονούν απο το να τους δώσουν την πληροφορία που χρειάζονται : Που βρίσκεται ο Φιντς . Όταν έρχονται οι 5 αριθμοί (6 στη συνέχεια) και ανακαλύπτουμε ότι ένας απο τους αριθμούς ανήκει στον Έλεγχο μόνο η Σω χάρηκε με την προοπτική ότι εκείνη είναι θύτης άρα θα πρέπει να την σκοτώσει αλλά δυστυχώς έπρεπε να την σώσει πράγμα που δεν κατάφερε . Παράλληλα Ρις και Ρουτ σταματούν έναν πράκτορα της Vigilance ο οποίος είχε σαν αποστολή να φορτώσει έναν ιό που θα έκοβε το ρεύμα στη πόλη . Αν και αυτός απέτυχε κάποιοι άλλοι το κατάφεραν και έτσι η Νέα Υόρκη βυθίστηκε στο σκοτάδι . Έτσι η Vigilance κατάφερε και άρπαξε αρχικά τον Στρατηγό , τον Ριβέρα (σύμβουλος του Προέδρου της Αμερικής) και ύστερα τον Έλεγχο . O Έλεγχος άν και προσπάθησε να ειδοποιήσει τον πιό έμπιστο πράκτορα της τον Χερς άργησε . Ο Χερς (τον λένε Τζώρτζ) όμως ΄δεχθηκε να συνεργαστεί με την Σω και τον Ρις ώστε να ανακτήσουν τα αφεντικά τους , τον Φιντς και τον Έλεγχο . Δυστυχώς δεν πρόλαβαν καθώς η Vigilance υπέκλεψε κάποια μηνύματα προς τον Γκάρισον και τον συνέλαβε μαζί με τον Γκριρ και τον Φιντς . (Ναι ξέρω παρουσιάζω κάπως ανακατεμένα τα γεγονότα αλλά δεν έχω άλλη επιλογή έγινε ένας χαμός) .
Γκριρ - Γκάρισον - Κυβέρνηση : Ο Σαμαρείτης δεν είναι προς πώληση . Ο Γκριρ  παραμένει ο ιδιοκτήτης του συστήματος και απλά θα δίνει στη κυβέρνηση τις πληροφορίες που χρειάζεται . Ο Γκάρισον αν και δεν συμφωνεί με αυτό το πλάνο δέχεται και προσπαθεί να πείσει και τον Έλεγχο να πειστεί . Εκείνη αρνείται πεισματικά καθώς το σύστημα της άνηκε μέχρι πριν λίγους μήνες όταν και της το έκλεψαν . Πείθεται και αυτή για τη χρησιμότητα του προγράμματος και τώρα πρέπει να αποσπάσουν το ναι του Προέδρου και θα το κάνουν με την βοήθεια του Ριβέρα . Αλλά δεν τους βοήθησε τίποτα απο όλα αυτά στο τέλος : Vigilance

Root : Με την Ομάδα των χάκερς της να έχουν βρεί καταφύγιο σε ένα κρυσφήγετο της Ομάδας της Μηχανής κάνουν ότι μπορούν ώστε να βοηθήσουν . Προσπαθούν όχι να βρούν έναν τρόπο να σταματήσουν τον Σαμαρείτη αλλά να επιβραδύνουν την αφύπνιση του . Ετοιμάζουν τους σέρβερς για ποιό πράγμα δεν ξέρω αλλά τους πάνε εκεί όπου θα αρχίσουν ή θα τελειώσουν όλα για τον Σαμαρείτη στις εγκαταστάσεις του . Η Ρουτ πάει σε μία σόλο αποστολή (αν και σύντομα θα έρθει και για βοήθεια η Σω) και οι πιθανότητες να πεθάνει είναι πολλές.

Peter Collier - Δικηγόρος . Αυτό ήταν το επάγγελμα του πριν αποφασίσει να καταστρέψει το σύστημα παρακολούθησης της Αμερικής και να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης όσους φταίνε για αυτό . Ο αδερφός του συννελήφθη και αυτοκτόνησε γιατί θεωρήθηκε λανθασμένα συνεργός σε πιθανή τρομοκρατική ενέργεια . Στη πραγματικότητα βοηθούσε κάποιον απλά να σταθεί στα πόδια του . Μένει να δούμε ποιός τον έκανε να θελει εκδίκηση ποιός του αποκάλυψε το μυστικό για την Μηχανή που τα βλέπει όλα .

Φιντς - Γκριρ : άφησα το καλύτερο για το τέλος . Μία συζήτηση για το μέλλον . Αρχικά να πούμε ότι ο Γκριρ (πρώην πράκτορας της ΜΙ6) σέβεται τον Φιντς και ίσως τον φοβάται . Μπορεί να είναι κρατούμενος του αλλά ξέρει πόσο ισχυρό άτομο είναι ο Χάρολντ . Τον αποκαλεί "Πατέρα της τεχνιτής νοημοσύνης" με τον Φιντς να του απαντάει ότι αυτό ήταν μια παρενέργεια σε έναν αλτρουιστικό σκοπό : στο να σώσουν τον κόσμο . Ο Γκριρ του λέει πως του φαίνεται αστείο αυτό καθώς πάντα νόμιζε ότι είχε να κάνει με την δύναμη της δημιουργίας . Ο Φιντς αποκαλεί ψεύτικο είδωλο τον Σαμαρείτη , δεν είναι θεός για εκείνον . Ο Γκριρ χρειάζεται τον Χάρολντ γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να καταστρέψει τον Σαμαρείτη και δεν μπορεί να το αφήσει αυτό να συμβεί έτσι με το που ανοίξει τα μάτια του ο Σαμαρείτης ο Φιντς θα πεθάνει .

Στη συνέχεια παρομοιάζει τον Σαμαρείτη με νεογέννητο άλογο . Αναφέρεται στη Μηχανή του Φιντς ως το παιδί που κατάφερε να σταθεί στα πόδια του αλλά ο δημιουργός του ο ίδιος του ο Πατέρας το περιόρισε προκαλώντας του αναπηρία . Ο Φιντς του εξηγεί γιατί το έκανε . Η Μηχανή εξελισσόταν με τρόπους που ο ίδιος δεν καταλάβαινε και φοβήθηκε , ότι ίσως μία μέρα , αν και δημιουργήθηκε ώς ένα πρόγραμμα που σώζει ζωές , θα αποφάσιζε ότι όλη η ανθρωπότητα ήταν άσχετη . Ο Γκριρ κατάλαβε τον λόγο που το σακάτεψε το ίδιο του το παιδί ο Χάρολντ . Αβεβαιότητα , ο πατέρας άρχισε να φοβάται το ίδιο του το παιδί . Ο Φιντς τον παρακαλάει να μην αφήσει τον Σαμαρείτη ενα ανοικτό πρόγραμμα να έρθει ονλάιν αλλά ο Γκριρ του λέει κάτι που τα ανατρέπει όλα . Δεν θέλει να ελέγξει τον Σαμαρείτη θέλει να ζήσει μία ζωή δίκαιη , να υπάρχει κοινή λογική στις αποφάσεις που παίρνονται .

Αυτά έγιναν στο πρότελευταίο επεισόδιο για φέτος και όλα είναι κάπως ... μπερδεμένα . Γιατί η Μηχανή δεν μπορούσε να δεί την καθαρή εικόνα των γεγονότων πως την εμπόδιζε η Vigilance ; Τι ακριβώς κρύβουν οι σέρβερς του Σαμαρείτη ; Ποια είναι τελικά τα σχέδια του Γκριρ για το σύστημα του ; Πως θα γλυτώσουν όλοι απο την Ντέσιμα και κυρίως πως στο διάολο παραμένει τόσο ψυχρός ο Γκριρ μπροστά σε όλα όσα συμβαίνουν ; Ήξερε ότι έρχεται η Vigilance για να τον πιάσει αλλά δεν έκανε κάτι . Γιατί ; Τι σχεδιάζει ο τρελόγερος ; Ραντεβού την άλλη εβδομάδα με το επικό φινάλε της τρίτης σεζόν Stay tuned !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου