Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Συνέντευξη των παραγωγών για την 4η σεζόν του Person of Interest

Η 4η σεζόν του Person of Interest θα ειναι η σεζόν της Τεχνητής νοημοσύνης και οι παραγωγοί Τζόναθαν Νόλαν και Γκρέγκ Πλέγκμαν δεν θα μπορούσαν να είναι περισσότερο ενθουσιασμένοι . Το δίδυμο ανατίναξε αισθητά την βάση της σειράς στο φινάλε της τρίτης σεζόν και όταν επιστρέψει το κοινό για την 4η σεζόν θα βρεί τους ήρωες μας Φιντς , Ρις , Σω και Ρουτ σε έναν ολοκαινουργιο κόσμο.Αλλά αυτός ο κόσμος μπορεί να μην είναι και τόσο διαφορετικός απο τον δικό μας στη τελική.Οι παραγωγοί μιλάνε για το φινάλε της σεζόν , τι σχεδιάζουν για την 4η σεζόν , τις αληθινές καταστάσεις στις οποίες βασίζονται , στις προβλέψεις τους για την  Τεχνητή Νοημοσύνη και για το εάν ναι ή οχι η Σω & η Ρουτ θα έχουν κάποια σχέση όπως θέλει το κοινό .
Πότε σκεφτήκατε να αφήσετε το κακούς να νικήσουν στο τέλος της τρίτης σεζόν ;
Αυτό το σχέδιο πάει αρκετά πίσω . Αρχικά μας ήρθε η ιδέα για μία άλλη μηχανή . Η Ντέσιμα ήταν ένας ενδιαφέρον διεθνής οργανισμός , του ΄τυπου αυτή που δεν έχει καθόλου όρια και ηθικούς φραγμούς . Πάντα ξέραμε ότι θα υπήρχε γρήγορη εξάπλωση,πολλαπλασιασμός των μηχανημάτων τεχνητής νοημοσύνης . Θα υπήρχε αυτή η ανταγωνιστική οντότητα και νωρίτερα μέσα στη σεζόν συζητήσαμε για αυτό . Η μόνη ερώτηση για εμάς ήταν πότε θα συμβεί αυτό . Μιλησαμε για την επόμενη σεζόν αλλά ήρθαμε στο σημείο όπου δεν μπορούσαμε να συγκρατηθούμε και ξεκινήσαμε την ιστορία . Είπαμε πάμε να το κάνουμε , ας το ανατινάξουμε και θα δούμε τι θα κάνουμε απο εκεί και πέρα . Εκείνη την στιγμή έμοιαζε σαν τη σωστή κίνηση . Έμοιαζε σαν να ταίριαζε τέλεια επίσης όταν ήρθε η ιδέα ότι ο Σαμαρείτης έμμεσα δημιοούργησε την Vigilance σαν ένα κατασκεύασμα . Έμοιαζε πολύ ενδιαφέρον για να το προσπεράσουμε . 'Ολα τα κομμάτια ταίριαζαν εκπληκτικά σε αυτή την τεράστια ανατροπή όπου Ο Γκρίρ εκμεταλλεύτηκε τον Κόλιερ . Ήταν εκρηκτικό !

Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη ανατροπή ήταν το ότι μοιάζετε να πετάτε την ιδέα για το τυπικό procedural στο τέλος αυτής της σεζόν και οι ήρωες μας χάνουν τις ταυτότητες τους . Έχετε σκεφτεί ακόμη πως θέλετε να συνεχιστεί η σειρά στη 4η σεζόν ;
Ναι , απόλυτα . Μας αρέσει να είμαστε απρόσεκτοι αλλά πάντα με ένα σχέδιο . Αυτή ήταν η συμφωνία μας με το κοινό να είμαστε απερίσκεπτοι με αυτους , με την έννοια του ρίσκου που παίρνουμε τους χαρακτήρες μας και την ιστορία τους αλλά αυτό ήταν το κάτι άλλο . Η σειρά πάντα κατευθυνόταν προς αυτό το season finale και καθώε φτάναμε ξέραμε ακριβώς που να πάμε . Θα υπάρξουν μερικές εκπλήξεις στη διαδρομή . Αλλά ΄΄ενα απο τα πράγματα για τα οποία ήμασταν περισότερο ενθουσιασμένοι για τρείς σεζόν είναι ότι έχουμε αυτες τους σούπερ-ήρωες χαρακτήρες αλλά για τον Ρις την Σω την Ρουτ και τον Φιντς οι ζωές τους ήταν κάπως απλές μέχρι αυτό το σημείο γιατί απλά έκαναν το γαμάτο κομμάτι . Απλά θα ήταν οι ήρωες . Δεν είχαν μέχρι τώρα φορτωθεί με το βάρος του να είναι κανονικοί συνηθισμένοι άνθρωποι . Με την έννοια του υπερανθρώπου δεν είχαν το να έχουν την κρυφή τους ταυτότητα . Ο Φιντς είχε πειραματιστεί με αυτό όλα αυτά τα χρόνια , όλοι τους είχαν διασκεδάσει το να είναι ένα πρόσωπο ή ένα άλλο αλλά κανείς ποτέ δεν αναγκάστηκε να ξεμείνει σε μία ταυτότητα . Όπως το έθεσε η Ρουτ στην αφήγηση της στο τέλος σε έναν κόσμο στον οποίο ο καθένας παρακολουθείται , σταμπάρεται κατηγοριοποιείται και αριθμοδοτείται οι μόνοι περιθωριακοί είναι αυτοι που δεν ταιριάζουν σε αυτό το καλούπι . Έτσι οι χαρακτήρες μας τώρα , εκτός απο το να σώσουν τον κόσμο και την ζωή κάποιου στη Νέα Υόρκη κάθε εβδομάδα πρέπει να ανακαλύψουν πως να μεταμφιεστούν σε συνηθισμένους ανθρώπους . Αυτή πιστεύω θα είναι μία ακαταμάχητη για εμάς πρόκληση να γράψουμε και μία πρόκληση να παίξει το απίστευτο κάστ μας με την έννοια του να προσθέσουν μία άλλη διάσταση στους ρόλους τους .

Αυτή θα είναι μία μεγάλη αλλαγή για την σειρά .
Με την έννοια της ευρύτερης ιστορίας της σειράς μας είναι η έναρξη του παιχνιδιού ! Πάντα φλερτάραμε , πάντα κατευθυνόμασταν προς αυτή την κατεύθυνση του να γίνει το σόου μας σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και με την ιδιαιτερότητα του κόσμου που έρχεται για εμάς . Ήμασταν δύο χρόνια μπροστά απο την ιστορία του Prism (του συστήματος παρακολούθησης της Αμερικής) . Πιστεύουμε ότι είμαστε 5 χρόνια μπροστά απο την ιστορία της τεχνητής νοημοσύνης . Πιστεύουμε ότι υπάρχει αληθινή πιθανότητα όταν η τεχνητή νοημοσύνη αναδυθεί , ανακαλυφθεί δεν θα το κάνει δημόσια . Πιστεύουμε ότι μία εταιρία θα την κατασκευάσει μυστικά και πιθανότατα θα την αναπτύξει μυστικά με άγνωστες συνέπειες πρώτα σε μία βιομηχανική εφαρμογή . Σκεφτείτε αυτό : η εταιρία η οποία ρίχνει τα περισσότερα χρήματα στο να κτίσει μία τεχνητή νοημοσύνη τώρα είναι η Google . Δεν είναι μυστικό είναι ευρές γωνστό . Αγαπάμε να προβλέπουμε το μέλλον  και προφανώς και καλώς εχόντβ\ων των πραγμάτων το μέλλον θα είναι λιγότερο άσχημο απο αυτό που παρουσιάσαμε εμείς στο τέλος του επεισοδίου . Όμως εμείς πιστεύουμε απόλυτα πως εκεί οδεύει ο κόσμος με ένα πλήθος απο τεχνητές νοημοσύνες που παλεύουν μεταξύ τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο μάχονται οι εταιρίες στις αγορές και στην εταιρική κατασκοπία . Έτσι είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την μεγαλύτερη ιστορία που προσπαθούμε να πούμε αλλά και για την μικρότερη . Πως αυτοί οι χαρακτήες θα αντιμετωπίσουν να βγάζουν έξω τα σκουπίδια να βγαίνουν ραντεβού (γέλια την ώρα της συνέντευξης ! ) και να έχουν μία καθημερινή δουλειά .

Πρέπει να σας συγχαρώ γιατί η σειρά είναι διεξοδικά ερευνημένη και είναι πολύ όμορφο να την έχουμε στη τηλεόραση κάτι τέτοιο .
Πολύ ευγενικό εκ μέρου σου αυτό που λες . Όταν συνάντησα τον Τζόνα (Νόλαν) και έριξε αυτή την ιδέα για το τί ήθελε να κάνει με την σειρά σκέφτηκα ότι ήταν κάτι που σε προκαλούσε να σκεφτείς . Ήταν μία ιδέα που είχε εκπληκτική δυναμική για ένα σόου της τηλεόρασης αλλά ήταν και κάτι που κολλούσε στο μυαλό σου κάθε φορά που έφευγες απο αυτό . Υπάρχουν βιβλία που όλοι έχουμε διαβάσει , ιστορίες που είναι απλά ανατριχιαστικές . Κάποια απο τα πράγματα που εγώ διαβάζω αυτή την στιγμή είναι ανατριχιαστικά όσο δεν πάει και σε κάνουν να σκέφτεσαι αν οι άνθρωποι πραγματικά ξέρουν τι συμβαίνει . Και αυτή η ιδέα αυτός ο πολλαπλασιασμός της τεχνητής νοημοσύνης είναι κατα κάποιον τρόπο το επόμενο μεγάλο θέμα που εξερευνούμε στη σειρά , κάποια απο τα πράγματα και τις οντότητες που υπάρχουν εκεί έξω και εξελίσσουν αυτό (την τεχνητή νοημοσύνη) χωρίς σκέψη ίσως , αναρωτώμενοι εαν θα πρέπει να την κανουν φιλική ή να έχει μία ηθική πυξίδα είναι τελείως τρομακτικό .

Υποτίθεται πως πρέπει να βλέπουμε τον Σαμαρείτη ώς την κακιά μηχανή και την Μηχανή μας ώς την καλή μηχανή ;
Θεωρώ ότι το θέμα με την τεχνητή νοημοσύνη το οποίο αρχίσαμε να υπονοούμε στο τέλος της σεζόν ήταν το αναπτυσσόμενο άγχος του Φιντς σχετικά με το δημιούργημα του . To επεισόδιο στο οποίο η Μηχανή προφανώς τους λέει να σκοτώσουν κάποιον , ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι για αυτό το επεισόδιο γιατί αναπαριστούσε μία σημαντική αλλαγή για την Ομάδα μας και την Μηχανή και επίση προμήνυε το σκοτεινό φινάλε στο οποίο όλα όσα ρισκάρουν αυξάνονται . Η ερώτηση είναι : Είναι η Μηχανή - αυτή η Μηχανή την οποία έφτιαξε ο Φιντς ή μεταλλάσεται σε κάτι άλλο ; Είναι ο καλός ; Εάν ο Σαμαρείτης έχει συναρμολογηθεί είναι στην πραγματικότητα ο κακός της ιστορίας ; Υπ'αρχουν ερωτήσεις με τις οποίες μας αρέσει να παίζουμε επειδή το θέμα με την τεχνητή νοημοσύνη είναι όποια μορφή και αν αποκτήσει μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα σε εκπλήξει . Θα είνα είτε αναπάντεχα συνηθισμένη είτε αναπάντεχα επιθετική ή αναπάντεχα άκακη ή περιορισμένη ή απεριόριστη αλλά όποια μορφή και αν αποκτήσει εξ'ορισμού θα είναι διαφορετική απο την δική μας ευφιύα και συνεπώς δύσκολη να διαβάσουμε και να κατανοήσουμε . Θεωρώ ότι το να βλέπουμε την Μηχανή ή τον Σαμαρείτη ως άνθρωπο είναι ένα τραγικό λάθος . Δεν ειναι άνθρωπο . Είναι κάτι διαφορετικό έτσι έχουν και τον δικό τους σκοπό .

Κατάφερε ο Φιντς να βγάλει τον υπολογιστή του έξω απο την βιβλιοθήκη πριν αυτή καταστραφεί ; Θα έχει έναν τρόπο να επικοινωνήσει με την Μηχανή στη 4η σεζόν ή θα πρέπει να το κάνει μέσω της Ρουτ ;
Πιστεύω ότι είναι μια διασκεδαστική πρόκληση . Την επόμενη χρονιά θα ανακαλύψουμε πως αυτοί οι άνθρωποι θα κρυφτούν απο μία σχεδόν παντογνώστρια οντότητα που μπορεί να τους εντοπίσει . Αλλά πιο σημαντικά , τι θα κάνει ο Χάρολντ Φιντς τώρα που ξεκάθαρα εξέφρασε την αμφιθυμία του στο εδώλιο σχετικά με την Μηχανή που ο ίδιος δημιούργησε ; Δεδομένου ότι η Μηχανή του είπε να σκοτώσει τον Γερουσιαστή (ΜακΚόρτ) και εκείνος απομακρύνθηκε , τι θα συμβεί τώρα που υπάρχει μία ακόμα πιο δυνατή τεχνητή νοημοσύνη εκεί έξω που μπορεί να τους εντοπίσει σαν αρπακτικό ; Οι σχετικοί αριθμοί είναι πλέον δουλειά του Σαμαρείτη . Αυτή είναι η συμφωνία που έκανε ο Γκριρ με την κυβέρνηση , με τον Έλεγχο . Τώρα η ερώτηση είναι τι θα συμβεί με τους άσχετους αριθμούς .

Κανείς απο τους δύο δεν είναι στα κοινωνικά δίκτυα αλλά ακούσατε καθόλου τις αντιδράσεις των φαν για το φινάλε ; Νιώθω ότι πολλοί θεατές δεν το περίμεναν αυτό .
Η ενέργεια που τα καλωδιακά κανάλια φέρνουν στη τηλεόραση είναι αυτού του είδους η έλλειψη φόβου . Δεν θέλεις να κάνεις 100 παρόμοια επεισόδια . Το σόου μας είναι κάπου στη μέση . Λατρέυουμε την ιστορία με την οποία ξεκίνησε η σειρά , αγαπάμε την ιδέα του να μπαίνουμε στο κόσμο ενός νέου ατόμου κάθε εβδομάδα και να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε ποιά είναι η η ζωή αυτού του ανθρώπου και απο που προέρχεται ο κίνδυνος ή εαν το άτομο αποτελεί κίνδυνο για κάποιον άλλο . Ποτέ δεν θέλουμε να απομακρυνθούμε τελείως απο αυτό . Ένα απο τα σόου που αποτελούν μοντέλο για την σειρά μας είναι το X-files όπου είχες όλα αυτά να συμβαίνουν στο παρασκήνιο . Εμείς πιέζουμε με αισιοδοξία την σειρά προς αυτή την κατεύθυνση και συνεχίζουμε να αυξάνουμε όλα όσα βρίσκονται σε ρίσκο στην ιστορία μας . Το μόνο πράγμα που ξέρουμε είναι πως να κάνουμε μία σειρα που εμείς θα παρακολουθούσαμε με ενθουσιασμό καια υτό περιλαμβάνει μία κάποια ποσότητα γενναιότητας όπως και το να διαλύουμε πράγματα και να παρακολουθούμε την επισκευή τους .

Πρέπει να μιλήσουμε για την Ρουτ και την Σω επειδή νομίζω ότι υπάρχει ένα μεγάλο γκρούπ απο φαν που πραγματικά θέλουν αυτούς τους δύο χαρακτήρες να έχουν κάποιου είδους ρομαντική σχέση . Υπάρχει κάποια ελπίδα για αυτούς ;
Λατρεύουμε την χημεία αυτών των δύο . Είναι αστεία και φανταστική . Είναι ξεκάθαρο ότι η Σώ σιγά σιγά έρχεται κοντά στη Ρουτ ή εστω είναι λιγότερο εκνευρισμένη μαζί της όταν εκείνη την φλερτάρει. Δεν ξέρω που πάει αυτή η ιστορία αλλά μου ακούγεται συναρπαστική  .

Υπάρχει κάτι άλλο που δεν έχουμε μιλήσει σχετικά με την 4η σεζόν το οποίο σας συναρπάζει ;
Η μυστική ταυτότητα του Μπέαρ , δεν έχουμε μιλήσε για αυτή ακόμα . Πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε flashbacks του Μπέαρ αυτή την σεζόν . Σίγουρα δεν νομίζω ότι έχουμε χρησιμοποιήσει τον Μπέαρ ώς όργανο παρακολούθησης όσο πιο πολύ μπορούμε .
Υ.Γ Υπάρχει η φήμη ότι δεν θα δούμε τον Έλεγχο στη 4η σεζόν . Ελπίζω να μην είναι αλήθεια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου