Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Σχολιασμός : Person of Interest - 3.21 - Beta (Finch goes down)

KILL.... THEM ....ALL ... KILL THEM ALL !!! ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ! Πραγματικά θέλω εκδίκηση . Κανείς δεν αγγίζει τον Φιντς . Σπόιλερ ή όχι ο Φιντς σε αυτό το επεισόδιο έπεσε χωρίς μάχη άλλα όπως είπε και ο ίδιος δεν υπήρχε άλλος τρόπος . Ας δούμε τι έγινε στο 21ο επεισόδιο του Person of Interest με τίτλο Beta και να αρχισω τις κατάρες .

Αριθμός της εβδομάδας : Grace Hendricks . Η αιώνια αγάπη του Φιντς η μοναδική γυναίκα που αγάπησε ποτέ και θα αγαπάει για πάντα . Αυτή για την οποία έκανε τα πάντα και όμως δεν κατάφερε εν τέλει να την προφυλάξει πλήρως . Το επεισόδιο ξεκίνησε με την ιστορία αυτών των δύο και είδαμε την "κηδεία" του Φιντς . Η Ντέσιμα με την βοήθεια του Σαμαρείτη την βρήκε και αν και αρχικά οι ήρωες μας κατάφεραν να την προστατέψουν κρατώντας την στο ασυνομικό τμήμα (κλάμα όταν ο Ρις κοπάνησε αυτόν της Ντέσιμα με τον Φάσκο απέξω όπως και κάθε δίαλογος του με την Ρουτ - θεάρα θα επανέλθω σε αυτήν αργότερα) . Ο Γκρίρ την ανέκρινε αν και ήξερε σχεδόν τα πάντα για την ζωή της αλλα δεν ήξερε το βασικό πως συνδέοταν με τον Χάρολντ . Όταν εκείνη του αποκάλυψε όσα ήξερε για αυτόν εκείνος έμεσα είπε ότι της είχε πει ψέματα . Ο Γκριρ της ζήτησε να τον βοηθήσει να ζωγραφίσει ένα πορτρέτο του Θεού σαν άλλος Μιχαήλ Άγγελος . Ποιός είναι ο Θεός στη σειρά μας ; Ο Χάρολντ Φιντς ! Στο τέλος με την ανταλλάγή που έγινε (θα αναφερθώ αναλυτικά αργότερα σε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο) η Γκρέις γλύτωσε και πήγε να ζήσει στην Ιταλία μία ολοκαίνουργια ζωή . Συγκινητική στιγμή εκεί που ρωτάει τον Ρις εάν ήξερε τον Χάρολντ εάν όλα έγιναν επειδή ήταν με τον Χάρολντ και εκείνος της απαντάει ότι "αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι τον αγαπούσες , σε αγαπούσε και εκείνος" .

Ομάδα της Μηχανής : On the run . Κυνηγημένοι απο την Ντέσιμα και τον Σαμαρείτη ο Ρις και η Σω κατάφεραν να γλυτώσουν χάρη στη βοήθεια της Ρουτ η οποία με τις οδηγίες της Μηχανής του βοήθησε όσο πιο πολύ μπορούσε . Αν και πήγε να καταστρέψει τα πάντα όταν αρνήθηκε να σταματήσει ώστε να πάρουν νέο αριθμό ενώ χτυπούσε το καροτηλέφωνο αλλά η επιμονή του Ρις κέρδισε στο τέλος αλλά ήταν ήδη αργά η Γκρέις είχε στοχοποιηθεί . Η αναζήτηση τους για εκείνη τους έφερε κοντά στη Ντέσιμα χάρη στη Ρουτ η οποία γνώριζε τα τυφλά απο κάμερες σημεία της πόλης . Όταν βρήκαν ένα φορτηγό πλοίο και όλο το πλήρωμα δηλητηριασμένο ανακάλυψαν κάτι πολύ χρήσιμο τους σέρβερς του Σαμαρείτη . Η Ρουτ (θεάρα εκεί που κλείνει το μάτι στο Σαμαρείτη) κατάφερε και έκλεψε 7 απο αυτούς και κάτι μου λέει ότι αυτό είναι το κλειδί στο πως θα τον κλείσουν .

Χάρολντ Φιντς : Missing . Παράτησε την Σω και τον Ρις για να τους προστατέψει καθώς ήξερε ότι η Ντέσιμα θα τον κυνηγήσει . Αλλά τώρα που έχουν την Γκρέις δεν μπορεί παρα να βγει απο την κρυψώνα του και να τους αντιμετωπίσει . Η εικόνα του Michael Emerson καθισμένου στα σκαλια με αυτό το βλέμμα πραγματικά με διέλυσε . Ήταν τόσο .. όχι ο Φιντς . Ήταν ανήσυχος ήταν φοβισμένος ίσως για το τι θα συμβεί στη Γκρέις αλλά ήταν και αποφασισμένος να ανταλλάξει τον εαυτό του με εκείνη "They want me , don't they ?" και πράγματι αυτό είχε ζητήσει ο Γκριρ ώς αντάλλαγμα για να ελευθερώσει την Γκρεις να του παραδώσουν τον Δημιουργό της Μηχανής , τον άνθρωπο που πούλησε τον κόσμο τον Χάρολντ Φιντς . Δεν μπορούσε να αφήσει την Ντέσιμα να βλάψει το μόνο άτομο που αγάπησε στη ζωή του αλλά δεν μπορούσε να μην πεί στα παιδιά του ότι αν βλάψει η Ντέσιμα την Γκρέις με οποιοδήποτε τρόπο να τους σκοτώσουν όλους *ΠΩ-ΡΩ-ΣΗ* .
Η ώρα της ανταλλαγής φτάνει και ο Ρις παρακαλάει τον Φιντς να μην κάνει αυτή την ανταλλαγή . "Έχουμε αντιμετωπίσει και χειρότερα" του λέει ο Ρις αλλά ο Χάρολντ διαφωνεί " Έχουμε ; Δεν το νομίζω . Απο την μέρα που η Μηχανή μπήκε ονλαιν ένα μέρος μου ήξερε πως δεν θα μπορούσα να διαχωρίσω τον εαυτό μου απο εκείνη και κάθε άτομο για το οποίο νοιάστηκα ποτέ θα είναι σε κίνδυνο . Ήταν ανόητο να φανταστώ κάτι διαφορετικό . Προσπάθησα να προστατευτώ , να κρυφτώ απο τις αρχές , απο την Κυβέρνηση απο ανθρώπους που έψαχναν αλλά εδώ είμαστε τώρα . Αυτή η στιγμή ήταν αναπόφευκτη , αυτή η στίγμη πάντα έψαχνε για μένα . Πρέπει να την δεχθώ . Δεν υπήρχε άλλος τρόπος .Θυμήσου τι είπα,μόνο εκείνη έχει σημασία" ΘΕΟΣ . Michael Emerson ο καλύτερος ηθοποιός που έχω δεί ποτέ . Ποτέ δεν με έχει συγκλονήσει άλλος ηθοποιός με την ερμηνεία του όπως ο Θεός Έμερσον απο το Lost και τώρα στο Person of Interest που για μένα είναι καλύτερος απο ποτέ είναι εξαιρετικός.Και αναμφίβολα αξίζει ενα βραβείο για αυτή την εκπληκτική ερμηνεία του ως ο εκκεντρικός , μυστικοπαθής ιδιοφυής δισεκατομμυριούχος  Harold Finch .

Η ανταλλαγή γίνεται και ενώ ο Φιντς περπατάει προς την Γκρέις εκείνη παραπατάει και ο Χάρολντ την πιάνει ίσως για μια τελευταία φορά . Ένα φοβισμένο Thank you βγαίνει απο το στόμα της Γκρέις και όλα συνεχίζονται . Τελικά ο Γκριρ συναντίεται με τον Φιντς ο οποιός τον ευχαριστεί που κράτησε τα μάτια της Γκρεις κλειστά ώστε να μην τον δεί , θα ήταν ένα σόκ για εκείνη και δεν ηθελε να περάσει κάτι τέτοιο αλλά να τον θυμάται ώς τον γλυκό άντρα που την αγαπούσε με όλη του την καρδιά . "After all you ve been a very hard man to find " του λέει ο Γκριρ και εκεί το επεισόδιο τελειώνει .

Οι 24 ώρες λειτουργίας του Σαμαρείτη εξαντλήθηκαν έχασε πια την πρόσβαση στις ροές δεδομένων αλλά ο Γκριρ είναι ευχαριστημένος που κέρδισε την εμπιστοσύνη του Γερουσιαστή Γκάρισον κάτι το οποίο μπορεί να κερδίσει μια μόνιμη θέση στον Σαμαρείτη . Tα νέα παιχνίδια της Μηχανής μπορεί να είναι να είναι αυτά που θα κάνουν την διαφορά στη τελική μάχη με τον Σαμαρείτη . Οποτέ μένει να δούμε τι θα συμβεί στο επόμενο επεισόδιο .

Και τώρα αρχίζω τις κατάρες . ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ να έχουν όλοι στη Ντέσιμα , πως τόλμησαν να αγγίξουν την Γκρέις ; Έχουν ιδέα με ποιόν τα βάζουν ; Ο Φιντς θα τους διαλύσει με την πρώτη ευκαιρία . Η Ντέσιμα μέχρι το τέλος της σεζόν δεν θα υπάρχει στο χάρτη σας το υπογράφω . Η ομάδα της Μηχανής θα τους διαλύσει ολοκληρωτικά . KILL THEM ALL !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου