Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Σχολιασμός : Person of Interest - 3.16 - RAM

Ένα εξαιρετικό επεισόδιο με πολλές απαντήσεις σε ερωτήματα που μας απασχολούσαν . Έτσι θα χαρακτήριζα το σημερινό επεισόδιο του Person of Interest με τίτλο RAM . Ένας συνδιασμός παρόν με παρελθόν μας έλυσαν πολλές απορίες για μερικά γεγονότα του παρόντος . Η ύπαρξη του Control του Special Counsel του Greer της Kara Stanton όλα αυτά συν η επιστροφή της Ρουτ ανέβασαν πολλά επίπεδα το επεισόδιο . Ας πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε στο Person of Interest 3.16 RAM .


Αριθμός της εβδομάδας : Daniel Casey . Ο Κέισι ήταν ένας ειδικός που έλεγχε πόσο ασφαλές είναι ένα σύστημα . Όταν όμως η Κυβέρνηση τον προσέλαβε για να ελέγξει πόσο ασφαλής ήταν μία Μηχανή τα πράγματα στράβωσαν . Με το που είδε την Μηχανή κατάλαβε πόσο ιδιαίτερη είναι και ότι δεν είναι απλά μια μηχανή αλλά ένας οργανισμός που σκέφτεται . Όσο και αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να μπεί μέσα της . Το μόνο που κατάφερε είναι να βρεί μια "πίσω πόρτα" (η Contingency του Νέιθαν για τους άσχετους αριθμούς που τώρα πια χειρίζεται ο Χάρολντ) και πριν προλάβει η Μηχανή να προσαρμοστεί στο χακάρισμα του και τον πετάξει έξω απο το σύστημα της κατάφερε να πάρει λίγο πρωτογενές κώδικα . Όταν είπε στην Κυβέρνηση ότι δεν κατάφερε να σπάσει την Μηχανή εκείνοι ήθελαν να τον σκοτώσουν . Κατα τύχη εκείνος γλύτωσε αλλά τον ήθελαν πολλοί , η CIA να τον εκτελέσει ως προδότη και η Ντέσιμα για τις πληροφορίες που διέθετε . Αρχικά ο Φιντς και στην συνέχεια ο Ρις τον βοήθησαν να δραπετεύσει απο την χώρα και να πάει στον Καναδά .

Φιντς : Επιτέλους βλέπουμε πως άρχισε η "επιχείρηση" του Χάρολντ . Όντως η Ρούτ είχε δίκιο υπήρχε κάποιος άλλος πριν τον Ρις . Ένας που έμοιαζε με τον Ρις , μπαντ-ας με κουστούμι πρώην στρατιωτικός αλλά ήταν πολύ διαφορετικός εν τέλει απο τον Τζον . Δεν ήταν άξιος εμπιστοσύνης και αυτό ο Χάρολντ το ήξερε για αυτό δεν του είπε τίποτα απολύτως ούτε για την Μηχανή ούτε για τον ίδιο . Ο Ντίλιντζερ τον πρόδωσε και πούλησε το λάπτοπ στους Κινέζους αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί τα λεφτά που πήρε καθώς η Σω τον σκότωσε . Στο τέλος ο Φιντς τον έθαψε σαν ένα ακόμα μυστικό του.

Ρις - Στάντον : Είδαμε για μία ακόμα φορά πόσο πολύ διέφερε ο Τζον απο την Κάρα . Και οι δύο ακολουθούσαν εντολές αλλά ο Ρις όχι άκριτα είχε αρχές δεν του άρεσε να τιμωρούνται αθώοι . Στο τέλος ο Ρις άφησε τον Κέισι να φύγει γιατί κατάλαβε και το είδε στα μάτια του ότι δεν ήταν προδότης. Είδαμε πόσο πολύ απολάμβανε η Κάρα την δουλειά της . Παρακολουθήσαμε πως τα πράγματα πήραν αυτή την τροπή ώστε το λάπτοπ να πάει στο Όρντος της Κίνας όπου πήγαν οι Ρις-Στάντον απο το Μαρόκο στο οποίο βρίσκονταν μετά απο εντολή του Έλεγχου .
Κυβέρνηση : Μετά τον θάνατο του Νέιθαν η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Έλεγχος έψαχνε τρόπο να αποκτήσει απεριόριστη πρόσβαση στην Μηχανή . Για αυτό έβαλε τον Ειδικό σύμβουλο να προσλάβει τον Κέισι ώστε να βρεί ένα παράθυρο στο σύστημα ο οποίος πήρε μόνο μέρος του κώδικα της Μηχανής  . Αφού δεν τα κατάφεραν να ανακτήσουν το λάπτο ο Ειδικός Σύμβουλος έστειλε την Σω να καθαρίσει το χάλι . Εκείνη τους σκότωσε σχεδόν όλους αλλά της ξέφυγε αυτός που είχε στην κατοχή του το λάπτοπ . Στο τέλος είπε ότι αν την είχαν στείλει νωρίτερα δεν θα είχε γλυτώσει κανείς απο εκείνην . Φάνηκαν απο νωρίς οι προοπτικές της .
Ρουτ : Σας έλειψε ; Εμένα πάρα πολύ ! Την είδαμε μόνο στο τέλος όπου επισκέπτηκε τον Κέισι φέρνοντας μαζί της και μερικούς "φίλους" με όπλα . Τον έστειλε στην Κολομβία να βρεί τον Γκρίνφιλντ (3.06 Mors Praematura) όπου μαζί θα βοηθήσουν την Μηχανή .
Το επεισόδιο ήταν εξαιρετικό απο την αρχή μέχρι το τέλος . Όλα τα κομμάτια του πάζλ ταίριαξαν και μας λύθηκαν πολλές απορίες για το πω οδηγηθήκαμε μέχρι εδώ . Παράξενο ήταν το γςγονος ότι ο Χαρολντ γνώριζε ότι ο Ρις ήταν πράκτορας της CIA παρόλο που σε εμάς είναι γνωστό ότι τον πρωτοσυνάντησε όταν πέθανε η Τζέσικα . Πως άραγε τον γνώρισε ο Φιντς τελικά ; Παράλληλα όμως μας έδειξε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει . Η Μηχανή ακόμα καταδιώκεται απο εχθρούς (Ντέσιμα , Κυβέρνηση Vigilance) και χρειάζεται προστασία . Όλα βαίνουν στην τελική ευθεία για το season finale .Ναι απο τώρα μας προετοιμάζει για την τελική μάχη . Πολλοί εχθροί για την Ομάδα της Μηχανής η οποία στο τέλος θα έχει έναν και μοναδικό στόχο έναν και μοναδικό αριθμό : Την Μηχανή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου