Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Σχολιασμός: Person of Interest 3x14 - Provenance


Μετά το σερί των 6 μοναδικών - ανεπανάληπτων επεισοδίων, η σειρά γύρισε στους καθημερινούς ρυθμούς της, με την ομάδα να είναι μετά από καιρό ενωμένη για να προστατεύσουν έναν νέο αριθμό! Ο αριθμός άνηκε στην Jiao, μία γυναίκα με ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες στην ενόργανη γυμναστική, όπου λόγω εγκυμοσύνης πριν χρόνια και για να συντηρήσει το παιδί της αναγκάστηκε να δουλεύει για τους λάθος ανθρώπους. Από τότε την εκμεταλεύονταν λόγω των δεξιοτήτων της για να κλέβει πολύτιμα αντικείμενα, ώσπου αυτή αρνήθηκε να συνεχίσει και απήγαγαν την κόρη της ως "κίνητρο" για να την κάνουν ό,τι θέλουν. Όταν ο αριθμός της πέφτει στην αντίληψη του Reese και του Finch, η ομάδα προσπαθεί να την σταματήσει ώσπου γίνονται μάρτυρες ενός αποτρόπαιου βίντεο με τη μικρή κόρη της Jiao. Κάπως έτσι η ομάδα αποφάσισε να τη βοηθήσει να κλέψει το πολύτιμο αντικείμενο προκειμένου να ξεμπερδέψει και να σώσει την μικρή κορούλα της.


Όμως, εμπόδιο ήταν και ένας πράκτορας της Ιντερπολ που κυνηγούσε την Jiao για χρόνια. Η ομάδα τον χρησιμοποίησε ώστε να μπορέσουν να εντοπίσουν το βιβλίο που ήθελαν να ανακτήσουν. Έτσι, όλοι παρέα, με ένα ωραίο σχέδιο που συμμετείχε όλη η ομάδα μεταξύ αυτών Σω, Ρις, Φιντς, Jiao και ο Φασκο μπούκαραν σε μία εταιρία ασφάλειας και κατάφεραν να κλέψουν το πολύτιμο αντικείμενο. Στη συνέχεια ο Φιντς πλησίασε τον πράκτορα του εξήγησε πως έχουν τα πράγματα στ' αλήθεια και τον άφησε να κάνει την επιλογή του. Προφανώς οι άνθρωποι για τους οποίους δούλευε η Jiao την κορόιδεψαν και ήθελαν να συνεχίσει να δουλεύει γι' αυτούς, γι' αυτό το λόγο ο Reese πήγε στην Πράγα όπου φύλαγαν τη μικρή κορούλα της και τους κανόνισε όπως μόνο αυτός θα μπορούσε. Στο τέλος όμως, συνελήφθη η Ολυμπιονίκης μας, αλλά ο πράκτορας αποδείχθηκε φαν της και της έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μαζί με την κόρη της. Τέλος καλό, όλα καλά!!! Και πάμε τώρα στην καλύτερη στιγμή του επεισοδίου...


Η τελευταία σκηνή ήταν από τα πιο όμορφα κλεισίματα επεισοδίων του Person of Interest. Όλο το επεισόδιο μας παρουσίαζε πόσο ωραία δουλεύει η ομάδα και τι καλή χημεία και συνεργασία έχουν. Για πρώτη φορά μετά τις συγκλονιστικές εξελίξεις του Endgame τους είδαμε σαν να έχουν ηρεμίσει... σαν ο μεγάλος κίνδυνος και πανικός να έχει εξαφανιστεί... μα πάνω απ' όλα τους είδαμε ενωμένους και για πρώτη φορά τους είδαμε πιο κοντά ως ανθρώπους! Σαν φίλους, που κάθονται χαλαρά το βραδάκι και πίνουν όλη παρέα ένα ποτάκι με το καλαμπούρι τους. Όπως διευκρινίζει και ο Λάιονελ, είναι πολύ καλή ομάδα (η καλύτερη για την ακρίβεια!). Μόνο που ένα μέλος λείπει... Ήρθε η ευκαιρία να αποχαιρετήσουν την Κάρτερ! Ήπιαν στο όνομα της...!!!

Η αυτοτελής υπόθεση ήταν αρκετά καλή, αλλά θα έβλεπα και την χειρότερη αυτοτελή υπόθεση αν ήταν να καταλήξει σε αυτή τη σκηνή. Απ' ότι φαίνεται ο θάνατος της Κάρτερ έφερε την ομάδα πιο κοντά από ποτέ...!!!

Υ.Γ. Πεθυμήσαμε όμως Ρουτ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου