Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Σχολιασμός: Person of Interest 3x13 - 4C


Ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό επεισόδιο, που παρόλο που ασχολείται με αριθμό της εβδομάδας, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα δεδομένα, μιας και όλο το επεισόδιο εξελίσσεται σε ένα αεροπλάνο! Είναι το επεισόδιο που έκανε τον Κύριο Ρις να καταλάβει πόσο σημαντική είναι η δουλειά που κάνει... 

Ο αριθμός της εβδομάδας άνηκε στον Όουεν, έναν τυπάκο που είχε δημιουργήσει και διαχειριζόταν μία ιστοσελίδα που αφορούσε εμπόριο ναρκωτικών μέσω ιντερνετ. Με το κωδικό όνομα "Σφίγγα" έγινε στόχος όχι μόνο Κολομβιανών, και άλλων εμπόρων ναρκωτικών που είχαν αντίθετα συμφέροντα αλλά έγινε και στόχος της ίδιας της Κυβέρνησης που δεν ήθελαν να βγει στη δημοσιότητα το γεγονός ότι είχαν μία συνεργασία (αυτό το γνωρίζαμε από την πρώτη σεζόν, ότι η κυβέρνηση αφού δε μπορούσε να νικήσει τον πόλεμο με τα ναρκωτικά, πήρε μέρος στη μοιρασιά!). Το ζουμί της όλης υπόθεσης είναι ότι ο αριθμός του Όουεν ήταν σχετικός!!! Οι Κολομβιανοί θέλανε να τον σταματήσουν ό,τι κι αν συμβεί, ακόμα κι αν χρειαστεί να πέσει το αεροπλάνο με τους 130 αθώους επιβάτες!


Η Μηχανή στρατολόγησε τον "κατεστραμμένο" Reese ώστε να σώσει την κατάσταση! Πως το κατάφερε αυτό;; τον εντόπισε, και κανόνισε ώστε να επιβιβαστεί στην συγκεκριμένη πτήση και όταν ήρθε η ώρα, του έστειλε την αποστολή σε μήνυμα (4C). Αν και αρχικά ήταν αντίθετος με το να δουλέψει για την Μηχανή, τελικά κατάλαβε ότι δε μπορούσε να αφήσει αθώους ανθρώπους να πεθάνουν ενώ μπορεί να το αποτρέψει και έτσι δέχτηκε να κάνει τη δουλειά που ξέρει καλύτερα... να βοηθάει ανθρώπους!!! Έτσι, με την βοήθεια της όμορφης αεροσυνοδού κατάφερε να σταματήσει όλους όσους ήθελαν να σκοτώσουν τον Όουεν και εν τέλη με τη βοήθεια του Φιντς (ο οποίος με το "Joystick" για Flight Simulator φαινόταν σαν να παίζει videoπαιχνίδι) κατάφεραν να προσγειώσουν το αεροπλάνο με ασφάλεια στην Ιταλία.


Αφού όλα τελείωσαν και ο Ρις βγήκε για ποτάκι με την όμορφη Αεροσυνοδό, η οποία τον άγγιξε νωρίτερα λέγοντας ότι δεν υπάρχουν πια άνθρωποι που βοηθάνε άλλους ανθρώπους και παρά την άποψη της, εξακολουθούσε η ίδια να δίνει τον καλύτερο της εαυτό σε αυτό που κάνει (ταυτίστηκε!), και ύστερα του έδωσε τηλέφωνο να βγούνε (οπότε υπάρχει περίπτωση να την ξαναδούμε!). Αργότερα συναντήθηκε με τον Φιντς, ο οποίος του εξήγησε τους λόγους που λειτουργεί η Μηχανή με αυτόν τον τρόπο και όχι σαν άνθρωπος. Όπως του είπε, έχουμε ελεύθερη βούληση, η οποία συνοδεύεται με μεγάλη ευθύνη. Ο Ρις κατάλαβε τι διακυβεύεται με τη δουλειά τους και επέλεξε να επιστρέψει πίσω στη δουλειά. Οπότε από το επόμενο επεισόδιο... Back to Normal!!!


Σε άλλα νέα, είδαμε τη Σω να επισκέπτεται τους παλιούς της εργοδότες και μάθαμε ότι τελικά ο Χερς κατάφερε να επιζήσει από την έκρηξη του προηγούμενου επεισοδίου. Είχαμε ένα Reese - Centric επεισόδιο που αφορούσε την επιστροφή του Reese στην ομάδα, οπότε δεν είδαμε καθόλου Root, η οποία αφορά άλλο μεγάλο arc σε αυτή τη σεζόν. Επίσης, η εμφάνιση του Φάσκο θα περίσσευε, μιας και όλα τα "εξωτερικά" τα κανόνισε η Σω. Συνολικά, άλλο ένα ξεχωριστό επεισόδιο σε αυτή την υπέροχη σεζόν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου