Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Σχολιασμός : Person of Interest - 4.13 - M.I.A (ΨΟΦΟΣ)


Ω ρε πούστη . Όχι πάλι .. Γαμήστε κι άλλο την Ομάδα μας ρε Νόλαν-Πλέγκμαν τι να πω . Σε ένα επεισόδιο γεμάτο ελπίδα , θυμό και μάχη σε όλη την διάρκεια του , το μόνο που έμεινε στο τέλος ,ηταν απογοήτευση.Ας σχολιάσουμε το 13ο επεισόδιο του Person of Interest με τίτλο M.I.A (Missing In Action) και ας δούμε τι (και ποιος) απέμεινε μετά την καταστροφική τριλογία .
Αριθμός της Εβδομάδας : Βρε δεν γαμιέται και αυτός , ποιος χέστηκε τώρα για έναν που σκότωνε άτομα που σχετίζονται με συμμορίες και τον σταμάτησαν ο Φάσκο με την βοήθεια της Ντάνι Σίλβα . Ωραίο δίδυμο κάνουν οι δυο τους #δεν , αλλά έχουν προοπτικές όμως και θα ήθελα να τους ξαναδώ μαζί . Κάρτερ δεν είναι η κοπελίτσα μη κοροιδευόμαστε αλλά μπορεί να βοηθήσει στη σειρά μας σε συνεργασία με τον Φάσκο . Και τώρα πάμε στο θέμα που μας ενδιαφέρει όλους ...
SHAW IS MISSING . Is she alive or is she dead after all ? Το κυνήγι συνεχίζεται και μετά απο τη συζητησούλα με τον Έλεγχο ο Φιντς κατάφερε να βρεί ένα στοιχείο στο τηλέφωνο ενος πράκτορα του Σαμαρείτη που τους οδήγησε στη πολη Maple . Τι πόλη ήταν αυτή ; Κάτω απο τον Έλεγχο του Σαμαρείτη προφανώς ! Όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί ήταν τοποθετημένοι απο το διαβολικό son of a bitch Μηχάνημα που θέλει να αλλάξει τα πάντα στο κόσμο . Έχει φέρει τα πάνω κάτω σε αυτή τη πόλη , έχει διώξει όσους στάθηκαν εναντίον του και έχει βάλει ανάξια άτομα σε πολύ σημαντικές θέσεις πχ ο Δήμαρχος που έξι μήνες πριν δούλευε σε βενζινάδικο . Να σχολιάσω τον αρχηγό της αστυνομίας που χουφτωσε τη Ρουτ και βρέθηκε να τον χτυπάνε σε σκάλες ; Τραγικοί όλους τους . Αλλά τι κρύβει αυτή η πόλη ;
Μπορεί να διοικείται απο τον Σαμαρείτη αλλά γιατί ; Είναι σαν μία φάρμα μυρμηγκιών για αυτόν . Προσπαθεί να διαβάσει την ανθρώπινη συμπεριφορά μέσα απο καταστάσεις στις οποίες υποβάλλει μία ολόκληρη πόλη . Στην αρχή όταν ήταν δυστυχισμένοι , βρήκε σε όλους δουλειά και τους έκανε ευτυχείς , έδωσε σε έναν άστεγο λεφτά μέσα απο το λαχείο μόνο και μόνο για να έρθει ένας ζηλιάρης πρώην χρηματιστής να τον πυροβολήσει ...Στη συνέχεια τους "τιμωρεί" τους κάνει να λυπούνται να έχουν συμφορες ώστε να μελετήσει την αντίδραση τους σε αυτή τη κατάσταση . Άτομα που είναι αναγκασμένα να ζουν υπο τον φόβο του Σαμαρείτη , να ζουν σύμφωνα με τη θέληση μιας μηχανής ή αλλιώς να δολοφονούνται . Το a few must be displaced so the majority can thrive δεν είναι λογική μιας κοινωνίας και όπως είχε πει και ο Φιντς στο 11 όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι , κανείς δεν έχει μεγαλύτερη αξία απο κάποιον άλλον . Ο Σαμαρείτης κάνει λάθος !
Ώρα να πάμε στο περίφημο εργοστάσιο όπου η Τόμπσον μετά απο όχι και τόσο σκληρά βασανιστήρια παραδέχθηκε οτι είχε δει την Σω . Ένα μέρος που παράγει αναμεταδότες GPS έτσι ώστε ο Σαμαρείτης να ξέρει που βρίσκονται όλοι οι άνθρωποι που έχουν απο ένα τέτοι πάντα ! Η Ρουτ και ο Ρις γίνονται πιο bad-asses πεθαίνεις κάνουν ντου στο εργοστάσιο και βρίσκουν τον σκοπό που βρισκοταν η Σω εκεί : ώστε να της βάλουν ένα νευρολογικό εμφύτευμα όπως στα άτομα που παθαίνουν κρίσεις και έχουν επιληψία , αλλά το συγκεκριμένο θα είχε αναμεταδότη και θα παρείχε πληροφορίες στο Σαμαρείτη , ΠΟΣΟ ΝΑ ΣΕ ΜΙΣΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ , Π Ο Σ Ο ;
Ωρα να βρούμε τη Σω ! Αλλά η Σω δεν ήταν ποτέ εκεί . Η Σω δεν ήταν ποτέ στο φορτηγό που εντόπισε ο Φιντς . Το αίμα που υπήρχε στο φορτηγό απο την εγχείρηση που της είχαν κάνει για να την σώσουν δεν άνηκε ποτέ στη Σω . Η Σω δεν έφτασε ποτέ σε αυτή τη πόλη . Μια γραμματέας της Γουόλ Στριτ που πυροβολήθηκε όταν συνέβη αυτός ο χαμός ήταν η αιτία που ο Ρις και η Ρουτ ήταν σε αυτή την πόλη εν τέλει , όλα έγιναν για το τίποτα . And Root couldn't take it . Οπότε ξέσπασε σε όλες τις ενισχύσεις που στάλθηκαν για να τους αναχαιτίσουν και μαζί με τον Ρις και την υπάλληλο ξέφυγαν απο το διαολεμένο εργοστάσιο του Σαμαρείτη .
Και φτάνουμε στο τέλος . Η Ρουτ να στέκεται μπροστά απο την πολυαγαπήμενη της Μηχανή , εκείνη στην οποία έχει αφιερώσει την ζωή της , εκείνη την οποία έχει υπερασπιστεί τόσες φορές απέναντι στο κακό με το δημιούργημα του Φιντς , εκείνη για την οποία θα έκανε τα πάντα αλλά και εκείνη που αυτή τη στιγμή της αρνείται τα πάντα . Της στερεί την ευκαιρία για κλείσιμο , για να μάθει επιτέλους αν η γυναίκα που αγαπάει ζεί ή πέθανε και να προχωρήσει τη ζωή της . "Η Μηχανή ξέρει . Πρέπει να ξέρει αν η Σω είναι ζωναντή . Αλλά δεν θα μου πει." Ο Φιντς προσπαθεί να της βάλει μυαλό . Της λέει πως στη προσπάθεια τους να βρουν τη Σω έφτασαν κοντά στο να εκτεθούν στον Σαμαρείτη . Νοιάζεται για εκείνη βαθύτατα αλλά πρέπει να την αφήσουν . Εδώ να διακόψω και να πω ότι συμφωνώ με τον Έλεγχο , στο προηγούμενο επεισόδιο του είπε πιστεύεις οτι είναι νεκρή και δεν έχεις τα κότσια για να τους το πεις . Όλη η συμπεριφορά του Φιντς ό,τι τους είπε σε αυτά τα δύο επεισόδια , η σιωπή του όταν τον ρώτησε ο Φάσκο για το εαν πιστεύει οτι ζεί η Σαμίν όλα δείχνουν ότι οχι δεν το πιστεύει , οτι έχει παραδώσει κάθε ελπίδα που είχε για αυτή πολύ πριν πέσουν σε αδιέξοδο . Και αυτό του λέει η Ρουτ "Εγκατέλειψες κάθε ελπίδα για εκείνη μέρες πριν . Πραγματικά πιστεύεις ότι είναι νεκρή" . Ο Φιντς της απαντάει ότι ήθελε να κρατήσει την ελπίδα του ότι ζει , αλλά η ελπίδα πονάει , μπορεί να μη τη βρούμε ποτέ . Αλλά για τη Ρουτ αυτό δεν είναι αρκετό χρειάζεται μια απάντηση !
Στέκεται μπροστά στη λατρεμένη της Μηχανή , έτοιμη να κλάψει και τη παρακαλεί να την βοηθήσει . Και το τηλέφωνο χτυπάει και η ελπίδα επανέρχεται . Το σηκώνει ο Φιντς και ακούει Sierra , Tango , Oscar , Papa . S T O P ! Η Μηχανή τους ζητάει να σταματήσουν . Δεν πρέπει να συνεχίσουν να ψάχνουν για τη Σω πια . Ο Φιντς όπως σε κάθε δύσκολη στιγμή , υποστηρίζει οτι η Μηχανή ίσως ξέρει , ίσως έχει κάποιο πλάνο αλλά για τη δική τους επιβίωση , τη δική τους ψυχική υγεία πρέπει να σταματήσουν . Και τότε ΑΝΤΙΟ . Η Ρουτ δεν μπορεί να αντέξει αυτό που συμβαίνει , το να τους ζητάει η Μηχανή να σταματήσουν , μόλις διάβασε αυτό το ΣΤΟΠ διαλύθηκε κάθε ελπίδα μέσα της , έσπασε τη καρδιά της και κάθε αγάπη που είχε για τη Μηχανή ... Ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα επέλθει η ρήξη ανάμεσα σε αυτές τις δύο , είχε ακουστεί πριν το 4.08 και σήμερα συνέβη το θέμα είναι ναι μεν είπε αντίο και έφυγε αλλά είναι για πάντα ή θα επιστρέψει ; (Πλάκα πλάκα επιστρέψαμε στην αρχική ομάδα της Μηχανής Φιντς και Ρις , με τον Φάσκο να δίνει ένα χεράκι που και που , ποιος να το περίμενε ... σε λίγο θα φύγει και ο Μπέαρ έτσι οπως το πάνε αυτοι)
Και πάμε σε μια σκηνή που έχουμε ξαναδεί . Ο Γκριρ πάνω απο μια τραυματισμένη πράκτορα να της ζητάει να ξεκουραστεί γιατί έχει πολλή δουλειά να κάνει . Πριν μερικά χρόνια ήταν η Κάρα Στάντον , τώρα είναι η Σαμάνθα Σω . If this is the afterlife , it sucks . Ο Γκριρ προφανώς και θα προσπαθήσει να κάνει πλύση εγκεφάλου στη Σω , προφανώς και θα προσπαθήσει να την στρατολογήσει και να τη πάρει με το μέρος του Σαμαρείτη . Το θέμα είναι θα αντέξει η Σω ή ο Γκριρ θα βρεί το κουμπί της όπως έκανε και με τη Κάρα ; Επιπλέον ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ ΟΙ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΙ ; ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ; ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ; ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΑΝ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ Ή ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΕΜΑΣ ; ΕΙΣΤΕ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ! ΨΟΦΗΣΤΕ ! Μείνετε συντονισμένοι για τα επόμενα επεισόδια . (ΨΟΦΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου