Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Σχολιασμός : Person of Interest - 4.04 - Brotherhood

Now we are talking ! Μετά απο ένα σχετικά μέτριο επεισόδιο (όχι δεν είμαι γκρινιάρης αλλά απαιτητικός) , είχαμε ένα πολύ καλύτερο . Στο 4.04 του Person of Interest με τίτλο Brothehood μάθαμε επιτέλους τη πραγματική ταυτότητα του αρχηγού της Αδελφότητας Ντόμινικ αλλά είδαμε δύο θεσπέσιους διαλόγους ανάμεσα σε Φιντς και Ελάιας . Ας αναλύσουμε λίγο τί είδαμε στο 4ο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του Person of Interest , Brotherhood .
Αριθμός της Εβδομάδας : Τracie & Malcom Booker .  Όλα ξεκινούν όταν ο Malcom Και η Tracie γίνονται μάρτυρες σε μία ανταλλαγή ναρκωτικών ανάμεσα στους Αρμένιους και την Brotherhood . Αποφασίζουν να πάρουν τα λεφτά και να βοηθήσουν την μαμά τους να βγει απο την φυλακή ώστε να είναι ξανά μαζί σαν οικογένεια . Η Αδελφότητα άρχισε να τους κυνηγάει για να πάρει πίσω τα λεφτά της και με τη βοήθεια του Ρις , του Φάσκο , της Σω αλλά και των δικών τους αποφάσεων τα αδέρφια τη γλύτωσαν και θα είναι ξανά μαζί με την μαμά τους (χάρη στη Brotherhood και τον Ντόμινικ το τελευταίο ώστε να στρατολογήσει τον Μάλκομ ως corner boy μακάρι να αποτύχει) .
Ομάδα της Μηχανής : Η Σω δίνει πόνο (δεν τελικά) προσπαθώντας να βρει τον Ντόμινικ και να αποκτήσουν ενα πλεονέκτημα απέναντι στην οργάνωση . Ο Ρις κάνει ακόμα το ντετέκτιβ και "δένεται" λίγο με την Έρικα (DEA) αλλά στο τέλος εκείνη είναι η ρουφιάνα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) της Αδελφότητας . Ο Φάσκο παρέχει προστασία όταν είναι ανάγκη . Ο Φιντς όμως ; Ο Φιντς συναντιέται με τον Ελάιας που δείχνει αρκετα εκενρυισμένος που έχει γίνει το παιδί για τα θελήματα της Ομάδας και δεν του παρέχονται οι πληροφορίες που ζητάει . ΓΙΑΤΙ ; Γιατί ξαφνικά η πανίσχυρη dream team που είχε ο Χάρολντ βρίσκεται κρυμμένη ; Γιατι ο Φιντς είναι καθηγητής και ο Ρις ντετέκτιβ ; Τι έχει αλλάξει ; Ο Ελάιας δεν γινόταν να μην παρατηρήσει ότι κάτι έχει αλλάξει και όσο και να πιέζει τον Χάρολντ η μόνη απάντηση που παίρνει είναι , ναι , όντως κάτι έχει αλλάξει . Και το βιβλίο που του έδωσε στο τέλος ο Χάρολντ ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το τι πρέπει να κάνει : να μείνει αόρατος , κρυμμένος στις σκιές μακριά απο πανίσχυρες οντώτητες που μπορούν να τον καταστρέψουν ή χειρότερα . Και οπως του είπε και ο Φιντς Times may have changed but i am afraid we are both in the dark , δείγμα του οτι ούτε ο Φιντς γνωρίζει τα πάντα και κυρίως τιςαληθινές προθέσεις του Σαμαρείτη . Μέγιστη ειρωνεία αλλα και αλήθεια αυτό που του είπε ο Ελαιας σχετικα με τη θέση στο μετρό (και εκει θα ηταν ωραία καλησπερα) ότι it's a free world , at least it used to be.Με τον  Σαμαρείτη να επιβλέπει τα πάντα κανείς δεν είναι ελεύθερος !
Brotherhood : Dominic , εν συντομία Mini . Ναι ο φουσκωτός χαζός τύπος που είχε η Σω στο έλεος της υπο ένα ολόκληρο επεισόδιο είναι ο αρχηγός της οργάνωσης . Και δεν είναι καθόλου χαζός ήξερε τι έκανε η Σω , ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να γλυτώσει χωρίς να κινήσει υποψίες και τα έξκανε όλα τέλεια ώστε η ταυτότητα του να παραμείνει μυστική . Φάνηκε αρκετά έξυπνος , με γνώση του παιχνιδού και την απαραίτητη με το επάγγελμα σκληρότητα . Περιμένω να δούμε και άλλα απο αυτόν καθώς είναι πια reccuring character στο Person of Interest .
Aρκετά καλό επεισόδιο . Μεγάλο μείον η έλλειψη της Ρουτ αν και θα αποζημιωθούμε στο επόμενο επεισόδιο απο εκείνη (βλέπε εδώ) . Μου άρεσε η υπόθεση της εβδομάδας αλλά πιο πολύ ο τρόπος που χειρίστηκε ο Φιντς τον Ελάιας και ο Ντόμινικ την όλη κατάσταση . Περιμένουμε τα καλύτερα . Stay tuned για το επόμενο επεισόδιο που πραγματικά φαίνεται υπέροχο !

Υ.Γ It's a tricky game , playing a game which you are not sure of the pieces . And in this game i fear losing is not an option !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου