Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Σχολιασμός : Person of Interest - 4.02 - Nautilus


An A.I slipped into the world unannounced and then set out to strangle it's rivals in the crib !
Αυτή η φράση είναι μια πολύ καλή εισαγωγή και για το δεύτερο επεισόδιο της σεζόν με τίτλος Nautilus αλλά ας αναλύσουμε λίγο τι είδαμε .

Αριθμός της Εβδομάδας : Claire Mahoney . Πανέξυπνη , λαμπρή , λατρεύει το σκάκι και είναι ... παρανοική . Ή μήπως όχι ; Το παιχνίδι στο οποίο έπαιζει δεν ήταν στο μυαλό της , όπως νόμιζε αρχικά ο Φιντς . 'Ολα αυτά τα όστρακα-σπείρες (δεν ξέρω πως να το περιγράψω) διασκορπισμένα σε όλη τη πολή και ο ανταγωνισμός έδειξαν ποσο υπέροχη είναι η Κλαιρ . Επίσης έδειξαν ότι δεν φοβάται και ότι δεν έχει τίποτα να χάσει . Εκείνη τα έκανε όλα αυτά μόνο και μόνο για να βρεί το νόημα πίσω απο όλα 'οσα της συμβαίνουν και κυρίως για το θάνατο των γονιών της . Προσπαθούσε να βρεί δομή στη ζωη της και όπως είχε πει και ο Γκριρ ο Σαμαρείτης αυτό θα προσέφερε στη ζωές όλων , δομή . Έτσι τώρα πια η Κλαίρ δουλεύει για τον Σαμαρείτη και εκείνος την προστατεύει . Γιατί ο Σαμαρείτης να θέλει τόσο πολύ να στρατολογήσει ένα παιδάκι ; Ναι δεν αντιλέγω ότι ειναι κάτι παραπάνω απο έξυπνη , ατρόμητη και ότι τον βοήθησε να εξαφανίσει άλλη μία νέα και ίσως επικίνδυνη τεχνητή νοημοσύνη αλλά δεν είναι cold blooded killer . Ακόμα και η άτυπη σύγκριση που έγινε με την Ρουτ (αν εξαιρέσεις το σκάκι) αυτή είναι η βασική τους διαφορά και το ότι η Ρουτ έχει μεγαλύτερη ηλικία κάτι που της παρέχει μεγαλύτερη κριτική σκέψη , η Κλαιρ θα κάνει ότι της ζητήσει αυτή η δύναμη που την προστατεύει χωρίς ερωτήσεις ... Ο Σαμαρείτης να στρατολογεί κόσμο διάνοιες πιθανότατα άτομα που θα τον βοηθήσουν να θεμελιώσει την ηγεμονία και την κυριαρχία του . Αραγε ο Γκριρ ξέρει για όλα αυτά ;

Ομάδα της Μηχανής : Regrouping . Η Μηχανή έδωσε ένα νέο σπίτι στην Ομάδα μας , καλά κρυμμένο απο τα μάτια του Σαμαρείτη . Καλύπτει καλά τους προστατευομενους της και προσπαθεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι . Ο Φιντς μετά απο πολλά μουτρα και πείσματα απογοήτευση και άρνηση κατάφερε να ξεπεράσει τα πάντα και να επιστρέψει στην Ομάδα που εκείνος έφτιαξε . Η Κλαιρ και όλα όσα είχε περάσει , όλα όσα έψαχνε αυτή η κοπέλα δηλαδή το βαθύτερο νόημα θύμισαν στον Φιντς ότι και εκείνος πιστεύει ότι υπάρχει νόημα σε όλα όσα γίνονται σε όλα όσα του έχουν συμβεί . Στο τέλος βέβαια αποτυγχάνει να την πείσει να παραιτηθεί απο το παιχνίδι ...

Φιντς - Ρουτ : νόμιζω μόνο και μόνο η φωτογραφία είναι αρκετή . Ο Φιντς δίδαξε την Μηχανή ότι στο τέλος παίζει μεγάλο ρόλο η βούληση των ανθρώπων μπορείς να τους μιλήσεις όσο θέλεις να τους κλειδώσεις κάπου ακόμα αλλά αν θέλουν να κάνουν κάτι θα το κάνουν και η Μηχανή το σέβεται αυτό δεςίχνωντας ότι είναι ακόμα το παιδί του Χάρολντ .

Ρις - Φάσκο : ΚΛΑΜΑ . Ο Φάσκο που δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει απολαμβάνει όσο δεν πάει τη κατάσταση και κάνει καζούρα στο συνεργάτη του . Παράλληλα όμως βοηθάει όσο μπορεί και όσο γίνεται . Άσχετο αλλά σε μια πρόσφατη συνέντευξη ειπώθηκε απο τους παραγωγούς ότι ο Φάσκο δεν είναι στο ραντάρ του Σαμαρείτη για αυτό θα αποδειχθεί καθοριστικός σε όλα οσα πρόκειται να συμβούν , θα βοηθήσει να παραμείνει η Ομάδα μας στο παιχνίδι . (Μακάρι να γίνει γιατί και άλλες φορές μας υποσχέθηκαν δίαφορα με το Φάσκο και δεν τα είδαμε ποτέ αν και το επόμενο επεισόδιο φαίνεται να είναι αφιερωμένο σε εκείνον-θα γελάσουμε).

Μερικά easter eggs για μένα ήταν η φωνή του Φιντς όταν είπε Drive που μου θύμισε τόσο μα τόσο πολύ Μπεν Λάινους αλλά και το σημείο όπου είπε I think i am Lost ! Α ξέχασα έχουμε και νέο ίντρο !!! Ίδια λόγια αν εξαιρέσεις ότι τώρα είναι WE are being watched και πολύ ωραία παρουσίαση των πρωταγωνιστών μας !

Hmm what the hell is going on ? Μετά απο το 4.02 του Person of Interest καταλάβαμε ότι ο Σαμαρείτης όχι μόνο θέλει να καταστρέψει όποιον αντίπαλο βρει στο δρόμο του αλλά και ότι μπορεί να υπερβεί τα όρια και να χρησιμοποιήσει ακόμα και παιδία για να το καταφέρει . Θέλει να επιβάλλει την κυριαρχία του με κάθε τρόπο . Η Ομάδα της Μηχανής ξεκινάει απο την αρχή με ένα νέο αρχηγείο και ψάχνοντας τρόπους να σταματήσει τον Σαμαρείτη ! #Stay Tuned και δείτε τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου