Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Top 10 στιγμές Harold Finch απο το Person of Interest

7 Σεπτεμβρίου 1954. Τότε γεννήθηκε ένας απο τους καλύτερους ηθοποιούς που έχουμε δεί ποτέ (για μένα ο καλύτερος) ο Michael Emerson αυτός ο άνθρωπος άλλαξε τις ζωές μας (την δική μου σίγουρα !!! ).Όσο απίστευτο και αν φαίνεται γίνεται 59 ετών. Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτόν τον ΤΙΤΑΝΟΜΕΓΙΣΤΟ ηθοποιό ;;; Τι να θυμηθεί ;;; Την ΕΠΙΚΗ (και δεν δέχομαι αντίρρηση) ερμηνεία του στο LOST ή την ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ερμηνεία που μας προσφέρει κάθε εβδομάδα στο Person of Interest εδώ και δύο χρόνια ;;; Πέρσι είχε γίνει ένα αφιέρωμα για τις τοπ 10 σκηνές του απο το Lost φέτος είπα να κάνω ένα για τις τοπ 10 σκηνές του απο το Person of Interest . Χρόνια Πολλά Michael Emerson συνέχισε να μας προσφέρεις εκπληκτικές ερμηνείες !!!!

10. Good night Nathan
Σκηνή: εδώ
Επεισόδιο: 1χ18 Ιdentity Crisis
Περιγραφή : Ο Finch που είναι ακόμα κάπως μαστουρωμένος εξαιτίας της ψεύτικης Jordan Hester φτάνει με την βοήθεια του Reese στην βιβλιοθήκη . Ενώ ο ίδιος θέλει να συζητήσουν ο Ρις του αρνείται κάτι τέτοιο γιατί ξέρει οτι δεν είναι ο συνηθισμένος Φιντς και οτι στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ κλειστό άτομο και το πρωί θα το έχει μετανιώσει.Στο τέλος ενω τον καληνυχτίζει ο Φιντς του απαντάει Good Night Nathan προφανώς ενθυμούμενος τον παλιό του συνεργάτη...

9. Bad Code

Σκηνή: εδώ
Επεισόδιο : 2χ04 Triggerman
Περιγραφή : Ο Finch εξηγεί στον Reese τι σημαίνει ο όρος Bad Code δηλαδη Κακος κωδικας. Αυτή την φράση την χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στην σειρά η Root . Ο Φιντς εξηγεί οτι "ο όρος σημαίνει μία ελαττωματική κατασκευή ο όρος όμως πηγαίνει σε μηχανήματα και όχι ανθρώπους εμείς έχουμε την ικανότητα να αλλάζουμε να εξελισσόμαστε " με τον Ρις να προσθέτει ακόμα και οι δολοφόνοι μιλώντας για τον εαυτό του .

8.2 PiR

Σκηνή : εδώ και εδώ
Επεισόδιο : 2χ11 2 PiR
Περιγραφή : ο Finch έχοντας πάει Undercover ώς καθηγητής σε ένα λύκειο (hello Dr. Linus) για να σώσει ένα μαθητή διδάσκει τα παιδία την έννοια του Π=3,14 και τους κάνει να κατανοήσουν πως όλα όσα κάνουμε μας καθορίζουν. Χωρίς σχόλια και οι δύο σκηνές απίστευτη ερμηνεία απο τον Michael Emerson.

7.  Anything is worthwhile when life gives you a second chance to be with the one you love

Σκηνή : εδώ
Επεισόδιο : 2x08 Till death
Περιγραφή : Βλέπουμε την ιστορία των αριθμών του επεισοδίου να φέρνει στο προσκήνιο αναμνήσεις του Finch για την σχέση του με την Grace . Μια πίκρα και νοσταλγία βγαίνει όταν λέει " I suppose anything is worthwhile when life gives you a second chance to be with the one you love" και στο τέλος φαίνεται πόσο ευτυχισμένος ήταν όταν ήταν μαζί της.

7.I had four years of happiness

Σκηνή : εδώ
Επεισόδιο : 1x22 No good deed
Περιγραφή : ο Reese μόλις έχει ανακαλύψει την σχέση που είχε ο Finch στο παρελθόν με την Grace και ο Harold του εξηγεί τους λόγους που την άφησε να πιστεύει ότι είναι νεκρός....

6.Even you can't run forever

Σκηνή : εδώ
Επεισόδιο : 2x16 Relevance
Περιγραφή : ο Finch εξηγεί στην Shaw πώς έχουν τα πράγματα σχετικά με την δουλειά που έκανε και της προτείνει να την βοηθήσει να ξεφύγει απο την ίδια της την κυβέρνηση που την κυνηγάει να την σκοτώσει.

5α.What abou the next person whose number comes up ???

Σκηνή : εδώ
Επεισόδιο : 2χ21 Zero Day
Περιγραφή : Ο Finch ανακαλύπτει τι κάνει ο Nathan με τους άσχετους αριθμούς της Μηχανής και τον σταματάει με το αποτέλεσμα να είναι μοιραίο....

5β. Did you know ???

Σκηνή : εδώ
Επεισόδιο : 2χ22 God Mode
Περιγραφή : Ο Harold μετά τον θάνατο του Νέιθαν και την απόφαση του να αφήσει την  Grace να πιστεύει οτι είναι νεκρός πηγαίνει στην βιβλιοθήκη για να ανακαλύψει αν η Μηχανή ήξερε τι πρόκειται να τους συμβεί. Τότε συνειδητοποίησε το λάθος του και πήρε απόφαση να αναλάβει να προστατέψει τους irrelevants !!!!

4. I am the one who got you into this
Σκηνή : εδώ και εδώ
Επεισόδιο : 2χ13 Dead Reckoning
Περιγραφή : ο Harold προσπαθεί να σώσει τον John απο την βόμβα που του έβαλε η Κάρα. Tεράστια σκηνή ανάμεσα στους δυο πρωταγωνιστές μας . Οι ερμηνειές και των δύο εκπληκτικές !!!!


3.Because i built it

Σκηνή : εδώ
Επεισόδιο : 1χ22 No good deed
Περιγραφή : ο Finch προσπαθεί να σώσει τον Peck απο την αναζήτηση του για να βρεί την αλήθεια σχετικά με την Μηχανή κάτι που τον βάζει σε κίνδυνο . Η ατάκα του Φιντς Because i built it απλα ΕΠΙΚΗ !!!!

2.I  always worried that events that i had set in motion may have changed things for you

Σκηνή : εδώ
Επεισόδιο : 2x22 God mode
Περιγραφή : Ο Reese με τον Finch συζητάνε για την Μηχανή και ο Harold νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί στον John για το γεγονός οτι μερικά γεγονότα που ο ίδιο προκάλεσε ίσως άλλαξαν την ζωή του συνεργάτη του. Φανταστικές οι ερμηνείες και των δύο όπως πάντα !!!

1.You said you wanted to set the Machine free i already did
you gave my friend your word and you killed him


Σκηνή : εδώ και εδώ
Επεισόδιο : 2χ22 God Mode
Περιγραφή : Στην πρώτη σκηνή ο Finch οδηγεί την Root στην τοποθεσία της Μηχανής αλλά το σχέδιο του έχει λειτουργήσει και η Μηχανη είναι ελεύθερη. Βέβαια η Ρουτ δεν το παίρνει ψύχραιμα όλο αυτό και προσπαθεί να τον σκοτώσει αλλά η Σω με τον Ρις τον σώζουν. Στην δεύτερη σκηνή ο Φιντς έρχεται αντιμέτωπος με τον Special Counsel και μετά απο μια συζήτηση σχετικά με το τί σνέβη και τι πρόκειται να συμβεί με την Μηχανή του ζητάει να τους βοηθήσει να βρούν την Μηχανή ή να τους χτίσει μία νέα .Του λέει μπορείς να διατυπώσεις τους όρους σου έχεις τον λόγο μου ο Φιντς του απαντάει έδωσες στον φίλο μου τον λόγο σου και τον σκότωσες. ΕΠΙΚΗ ερμηνεία απο Michael Emerson !!!!

0. But the world didn't need a person to protect it , it needed a Machine


Σκηνή : εδώ
Επεισόδιο : 2χ21 Zero Day
Περιγραφή : Αυτή για μένα είναι η καλύτερη σκηνή του Person of Interest. Είχα δεί live το επεισόδιο και είχα μείνει άναυδος όταν είχα δεί αυτή την σκηνή. Εδώ φαίνεται οτι η Μηχανή είναι πραγματικά ένας ζωντανός οργανισμός αφου ενδιαφερόταν για τον πατέρα της Harold Finch ο οποίος γνώριζε οτι ο κόσμος δεν χρειαζόταν ένα άτομο αλλά μία Μηχανή για να τον προστατεύει και έτσι της αφαίρεσε τις αναμνήσεις της !!! Η ερμηνεία οι εκφράσεις οι κινήσεις του Michael Emerson σε αυτή την σκηνή είναι πραγματικά το λιγότερο συγκλονιστικές,επικές,φανταστικές !!!!

Ελπίζω να σας άρεσε η ανάρτηση αυτή . Πείτε και εσείς τις αγαπημένες σας σκηνές του Harold Finch !!! Του ευχόμαστε ολοψυχα Χρόνια Πολλά να συνεχίζει να μας χαρίζει εκπληκτικές ερμηνείες ως Ben Linus , Harold Finch και όποιον άλλο επικό χαρακτήρα θα ενσαρκώσει στο μέλλον !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου