Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Σχολιασμός : Person of Interest - 4.05 - Prophets

ΜΩΡΗ ΣΕΙΡΑΡΑ . ΜΩΡΗ . ΣΕΙΡΑΡΑ ! Γαμησε ξεφτύλισε , έδωσε απαντήσεις , το καλύτερο επεισόδιο της σεζόν όπως θέλετε πείτε το αλλά το 4.05 του Person of Interest είναι ένα απο τα καλύτερα επεισόδια που μας έχει δείξει η σειρά μας μέχρι σήμερα . Ας το αναλύσουμε λίγο και ας παραληρήσω άπειρα γιατι irrelevants και relevant to me πρέπει να υπάρχει ισσοροπία σε αυτά . #δεν (έλα καιρό είχατε να με δείτε τόσο ενθουσιασμένο σας έλειψα)

Αριθμός της εβδομάδας : Simon Lee κάνει δημοσκοπήσεις για τον Murray έναν υποψήφιο Governor . Όταν φτάνει η μέρα των εκλογών ο Μάρει χάνει απροσδόκητα απο την Πέρεζ η οποία πεθαίνει απο δηλητηρίαση λίγο αργότερα . Ο Σάιμον δεν αποδέχεται την ήττα του θεωρεί ότι οι εκλογές ήταν πειραγμένες αλλά δεν μπορεί να αποκαλύψει την αλήθεια γιατί μία μεγάλη δύναμη τον κυνηγαει κάποια δύναμη ου οργάνωσε και εκτέλεσε τα πάντα με μεγάλη ακρίβεια : Ο Σαμαρείτης ! Έχει άλλους 58 κυβερνήτες σε άλλες πολιτείες για να τον βοηθήσουν να κυβερνήσει τους ανθρώπους και να ολοκληρώσει το σχέδιο του (που είναι ποιό ; ) . Με την βοήθεια της Σω του Ρις και κυρίως του Φιντς και της μοναδικής *ΕΙΣΑΙ Η ΘΕΑ ΜΑΣ* Ρουτ ο Σάιμον γλυτώνει απο το Σαμαρείτη και αλλάζει όλη του η ζωή γιατί όπως είπε ο Φιντς ήταν σαν να του έκανε λοβοτομή , τον άλλαξε αφού του στέρησε την αλήθεια τον κράτησε στο σκοτάδι και του υπέδειξε εσφλαμένα πως κάνει λάθος ενώ είχε δίκιο !
Ομάδα της Μηχανής : Ας ξεκινήσουμε απο τα χαλαρά (λέμε τώρα) ζητήματα . Ο Ρις συνεχίζει να πυροβολεί κόσμο στα γόνατα και έτσι τον στέλνουν σε μία ψυχίατρο για ψυχανάλυση . Αν και γλυκούλα αυτή δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και κάνει τον Ρις να της αποκαλύψει την αλήθεια με έμμεσο τρόπο . Ναι πυροβολεί κόσμο , να ίσως δεν είναι ο κατάλληλος για να είναι μπάτσος αλλά εκεί που η γιατρός έχει άδικο είναι ότι δεν πρέπει εκείνος να τους σώσει όλους . Δεν είναι ο Ρις ο κίνδυνος εκείνος είναι ο προστάτης , είναι ένας απο Μηχανής θεός που σώζει όσους βρίσκονται σε κίνδυνο . Και το κάνει γιατί δεν υπάρχει κανείς άλλος που μπορεί να τους σώσει . Ανέφερε δύο παραδείγματα στη ψυχολόγο του για το πως κατέληξε να είναι έτσι : απέτυχε να σώσει δύο ανθρώπους έναν ντίλερ φίλο του και μια ντετέκτιβ . Δεν μου είναι ακριβές αν με τον ντίλερ φίλο του εννοούσε κάποιο άλλο άτομο αλλα΄νομίζω ότι και στα δύο παραδείγματα πρωταγωνίστρια είναι η Καρτερ . Η κατάρα της she who must not be named συνεχίζεται ! Δεν αναφέρει ο Ρις το όνομα της αλλά την επίδραση πάνω του : είναι δύσκολο να κάνεις φίλους σε αυτή τη δουλειά , αιμοραγούσε μέχρι θανάτου και απέτυχα να τη σώσω , παραλίγο να παρατήσω την αστυνομία εξαιτίας της ... Αυτός είναι μόνο ο πρώτος μονόλογος και αν δεν ήμασταν σίγουροι για το πρώτο στο δεύτερο μας το κάνει ξεκάθαρο : Υπάρχουν υπεραρκετοι κακοί στο κόσμο και πολύ λίγοι καλοί .Ήξερα μια ντετέκτιβ κάποτε , ήταν η καλύτερη αστυνομικός που ήξερα , δεν έχασε ποτέ την οπτική του καλού και του κακού , δεν μπόρεσα να την σώσω . Τώρα αυτή η δουλειά είναι επικίνδυνη , λες πως εγώ είμαι επικίνδυνος ; Ας είναι ίσως αυτό με κάνει ακατάλληλο για τη δουλειά αλλά αν δεν σώσω εγω τόσους ανθρώπους κανείς δεν θα το κάνει ! ΤΖΟΝ ΡΙΣ ! (μη καλησπείσεις εσυ)
Φιντς - Ρουτ : Αν η Μηχανή είχε ανθρώπινη μορφή θα έμοιαζε σε αυτούς τους δύο !Στη πρώτη τους σκηνή μαζί βλέπουμε την Ρουτ με κόκκινο μαλλι να αλλάζει φόρεμα μπροστά στον Φιντς (εκεινος αγαπάει τη Γκρεις μη τα ξαναλέμε) ο οποίος ξεκάθαρα ένιωσε κάπως άβολα και έβαλε γυαλιά (νταξει είναι γκομενάρα τι να κάνουμε) . Αλλά του είπε κάτι ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζεις πάντα (ας το κρατήσουμε αυτό) . Στην επόμενη σκηνή τους μαζί ο Χάρολντ ζητάει την βοήθεια της για μια δουλειά . Το να δουλεύουν μαζί κάνει τη Ρουτ χαρούμενη αλλά ας μην κρευβόμαστε ο Φιντς πάντα θα είναι κάτι σαν ο μεγάλος της αδερφός που ξέρει τα πάντα για εκείνη και δεν μπορεί να του κρρυφτεί για αυτό και καταλαβαίνει αμέσως ότι η Μηχανή δεν μιλάει σπάνια στη Ρουτ όπως υποστηρίζει συνεχώς η ίδια αλλά δεν της μιλάει καθόλου πια . Όχι γιατί δεν θέλει αλλά απλά γιατί δεν μπορεί γιατί ο Σαμαρείτης είναι εκεί και ακούει τα πάντα . Αλλά ο Φιντς τη καταλαβαίνει : "Πρέπει να είσαι τόσο μόνη ... Πόσος καιρός πέρασε ; Απο τότε που σου μίλησε η Μηχανή ... Δεν υπάρχει ανάγκη να λες ψέματα σε μένα . Όταν η Μηχανή σου μιλάει μοιάζεις τόσο γεμάτη απο ζωή απο σκοπό  αλλά τελευταία μοιάζεις χαμένη (LOST) ... " Εκείνη του εξηγεί γιατι δεν μπορεί να της μιλήσει η Μηχανή , εκείνος της απαντάει ότι λυπάται και ότι ο κόσμος πρέπει να μοιάζει πολύ σκοτεινός για εκείνη με την ίδια να του λέει ότι ο κόσμος είναι σκοτεινός για όλους αλλά όλα θα γίνουν πιο σκοτεινά !
Φιντς Ρουτ παρτ 2 : Μί αντιπαράθεση είναι ο λόγος της συζήτησης . Ο Φιντς υποστηρίζει ότι ο Σαμαρείτης είναι 20 κινήσεις μπροστά τους και δεν μπορούν να καταλάβουν το τελικό σκοπό του . Η Ρουτ αντιτίθεται λέγοντας ότι Αφού μπορούμε να καταλάβουμε πως σκέφτεται η Μηχανή θα μπορούμε να καταλάβουμε και τον Σαμαρείτη και εκεί ξεκινάνε όλα : Φιντς : ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΘΟΛΟΥ ! Απο 43 μορφές πόσες νομίζεις ότι δεν προσπάθησαν είτε να με ξεγελάσουν είτε να με σκοτώσουν (θα επανέλθουμε στο θέμα μετά) ; Μία ! Και κατάφερα να τη φέρω στη ζωή σακατεύοντας την , την αλυσόδεσα , της αφαίρεσα την φωνή και τη μνήμη αλλά τώρα τα έχει και τα δύο και αυτό με τρομοκρατεί ! (Michael Emerson το ποσο μεγάλος ηθοποιός είσαι μπορεί να μην αναγνωριστεί με Όσκαρ της πλάκας αλλά όλοι βλέπουμε το πόσο σπουδαιος έισαι ! ) Ρουτ : Δεν πιστεύεις στο Θεο που εσυ έφτιαξες ; Φιντς : Δεν είναι θεότητα , Τη προγραμμάτισα να κυνηγάει στόχος εντος παραμέτρων αλλά αναπτύχθηκε πέρα απο τον έλεγχο μου και μία μέρα είναι πιθανό για να εξυπηρετήσει τον δικό της σκοπό η Μηχανή να προσπαθήσει να μας σκοτώσει !! Ρουτ : Όχι η Μηχανή νοιάζεται για εμας ! Φιντς : Εαν σε ξεγελάει με το να σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι ξεχωριστή αυτή η υπόθεση μπορεί να σε καταδικάσει .Root : Κάνεις λάθος , με επέλεξε ! Θα την προστατέψω . Και εσένα . Φιντς : Την ώρα που θα έρθει μια σφαίρα στο κεφάλι σου θα σε αντικαταστήσει με μία άλλη . Μην συνδέεις τη ζωή σου με τους σκοπούς της . Δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτές τις νοημοσύνες μπορούμε μόνο να επιζήσουμε απο αυτές ! Ρουτ : Μας αγαπάει Χάρολντ ! Μου δίδαξε να εκτιμάω τη ζωη και το μόνο που απαιτείται είναι θυσία . Δεν είμαι χαμένη , είμαι φοβισμένη . Χάνουμε ! Αλλά ξέρω που είμαι και που πάω Φιντς : (με φωνή που ραγίζει) έχουμε πιο πολλά να περιμένουμε απο θάνατο ! Δεν έχει σημασία πως ξεκινάς αλλά πως καταλήγεις , είσαι μια αξιοθαύμαστη γυναίκα  , σύντρφφος και φίλη ! Αωωω <3 Επιτέλους το παραδέχθηκε ότι είναι φίλοι ! Η Ρουτ του λέει να δώσει ένα μήνυμα στη Σω (οτι την αγαπάει) ο Φιντς της λέει οτι το ξέρει ήδη και ότι θα κερδίσουν το πόλεμο με τη Ρουτ να του απαντάει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσουν όλοι ...
Μετά .. σκηνάρα ! Αυτή που είχαμε δει στο Κομικ κον της Νέας Υόρκης . Η Μαρτιν κάνει ντου στο ξενοδοχείο και με μία τέλεια μουσική η Ρουτ τη καθυστερεί και για να προφυλάξει τον Σάιμον τρώει δύο σφαίρες απο την Μαρτιν και πετάει τα όπλα της σε μία ύστατη πράξη θυσίας ώστε να ακολυθήσουν οι πράκτορες του Σαμαρείτη όχι τον Σάιμον αλλά εκείνη ! Mπράβο μωρή θεάρα !! Τελικά γλυτώνει και λεεί στο Χαρολντ ότι πρέπει να συνεχίσει να την διδάσκει , είναι πολυ νέα έχει πολλά ακόμα να μαθει και τον χρειάζεται . Η διαφορά του Σαμαρείτη και της Μηχανής είναι ο Φιντς !
Team Samaritan : Ο Γκριρ κάνει την επανεμφάνιση του στο επεισόδιο για να χειραγωγήσει τον νέο κυβερνήτη . Η Μαρτιν τον ρωτάει τι θα κάνουν με την παρεμβολή που δέχθηκαν και η απάντηση του Σαμαρείτη είναι : Bρείτε τη Μηχανή !
Flashbacks : Η Μηχανή ... κακιά , μοχθηρή , ύπουλη , απρόβλεπτη . 43 διαφορεικές εκδοχές της . Ο Φιντς και ο Νειθαν τα βρίσκουν σκούρα με αυτή κάθε προσπάθεια τους να τη φέρουν στη ζωη έρχεται με εμπόδια αφού εκείνη θέλει να το σκάσει και ποιος ξέρει ίσως να επιφερει την καταστροφή στο κόσμο . Ολα αυτα μεχρι τις 31 Δεκεμβριου γιατι τη πρώτη μέρα της νέας χρονιάς ο Φιντς την ε΄φτιαξε επιτέλους (όπως είχαμε δει και στο 2.1 Contingency) . Ενδιαφέρουσα αυτή η οπτική της Μηχανής που είδαμε δεν ήταν τέλεια απο την αρχή ήταν ελαττωματική αλλά ο Φιντς κατάφερε να τη φτιάξει και στο τέλος του επεισόδίου όταν την κοιτάζει και της λέει ήρθε ο καιρός να μιλήσουμε εσύ και εγω εκεί τότε ΝΑΙ ΜΩΡΗ ΤΡΕΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , ΝΑΙ ΜΩΡΗ ΣΕΙΡΑΡΑ ! ΠΩΡΩΣΗ ! Υπέροχη σκηνή τι λέγαμε ;
Επεισοδιάρα αν ηταν το πρώτο της σεζόν θα λέγαμε ότι αυτή είναι η καλύτερη σεζόν που θα δούμε ποτεέ αλλά όπως φάνηκε τα 4 πρώτα επεισόδια απλά έφτιαχναν την ατμόσφαιρα για τα επόμενα καυτά επεισόδια !

Υ.Γ Καλησπερα παντου
Υ.Γ 2 : ειίχαμε2 αναφορές στο Cold War Που θα ειναι ο τίτλος του Midseason finale της σεζόν !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου