Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Σχολιασμός : Person of Interest - 5.05 - Shotseeker

Σεζόν 5η επεισόδιο 5ο . Άλλα οκτω επεισόδα και τέλος . The end . Finito . No more . Πως το λένε το Person of Interet τελειώνει . Σε ένα όμορφο επεισόδιο είδαμε πόσες λίγες ελπίδες υπάρχουν για νίκη , πόσο σημαντικό είναι να μη φυτρώνεις εκεί που δε σε σπέρνουν και τι παράξενος δεσμός που είναι η φιλία . Ας αναλύσουμε το 5ο επεισόδιο της σεζόν με τίτλο Shotseeker και ας αναλογιστούμε μια θλιβερή αλήθεια .

Αριθμός της Εβδομάδας : Ethan Garvin . Εδώ κολλάει το να μη φυτρώνεις εκει που δε σε σπέρνουν . Καλό παιδί ο Ethan εξαιρετικός στη δουλειά του ως αναλυτής στο shotseeker αλλά έκανε το λάθος να είναι πολύ καλός και να νοιάζεται για αυτό και μπλεχτηκε άσχημα και για κακή του τύχη με το Σαμαρείτη . Έμμεσα . Μια παλιά γνωτή του πέφτει θύμα εξαφάνισης απαγωγής δολοφονίας who knows αλλα το shotseeker καταγράφει τους πυροβολισμούς που έπεσαν ώς πυροτεχνήματα . Γιατί να το κάνει αυτό ; Μα γιατί ο Σαμαρείτης το χάκαρε , μπήκε στον κόπο να εξαφανίσει μια κοπέλα φύτεψε ενοχοποητικά στοιχεία σε μία εταιρία και όλα αυτά για να μη γνωστοποιηθεί ένα σχέδιο της Κρούπα που θα μείωνε την πείνα στον κόσμο . Γιατί να μην το θέλει αυτό ο Σαμαρείτης ; Αφού μόνο καλό θα έκανε , Στο τέλος πάντως αφού ο Ρις και ο Φάσκο έσωσαν τον Ήθαν και η Ρουτ με τον Φιντς δημοσίευσαν την έρευνα της Κρουπα ο Σαμαρείτης δεν έκανε τίποτα για να το κρύψει και χαρακτήρισε τον Γκάρβιν απο απειλη για εξάλειψη ως ελάχιστη απειλή .
Team Machine : Το λάπτοπ με τον ιό του Σαμαρείτη ήταν αρκετά χρήσιμο τελικά . Το έβαλε ο Φιντς σε ένα faraday cage και μαζί με το κώδικα της Μηχανή σε ένα άλλο λάπτοπ τους έβαλε να παλέψουν (τα λόγια του Γκριρ it's time for your God and mine to do battle etc αντηχούν ακόμα καθώς πληκτρολογώ αυτές τις γραμμές) και δυστυχώς όσες δισεκατομμύρια φορές και αν πάλεψαν μέχρι τώρα η Μηχανή όχι απλά δυσκολεύτηκε αλλά τις έχασε όλες . Ξεκεθαρη η απογοήτευση των Φιντς Ρουτ για το αποτέλεσμα . Ακόμα και η νέα έκδοση της Μηχανής , ένα ανοικτό σύστημα δεν έχει ελπίδα μπροστα στο Σαμαρειτη . Έτσι εγείρεται το ερώτημα μήπως πρέπει να αλλάξουν κάτι στη Μηχανή ; Μήπως πρέπει να την κάνουν να παλέψει περισσότερο ; Ο χρόνος θα δείξει πόσο περισσότερο μπορεί η ίδια η Μηχανή να αλλάξει τον κώδικα της και να παλέψει για τη ζωή της .  Στον Φάσκο τώρα , τα έχει πάρει άσχημα με όσα έγιναν (βλέπε παρακάτω) και ξεκινάει την αναζήτηση όλων αυτών των χαμένων προσώπων μόνος του τραβώντας πάνω του το βλέμμα το Σαμαρείτη . Bad move Fusco , bad move .
Σε άλλα νέα ο Μπρους Μοράν αδερφός σχεδόν του Ελάιας επιστρέφει και απειλεί το γιο του Φάσκο για να μάθει τι έγινε με τον Ελαιας εκείνο το βράδυ που τον πυροβόλησαν . Ο Φάσκο τα παίρνει στο κρανίο , ο Ρις ηρεμεί κάπως τα πνεύματα αλλά ο Μπρους θέλοντας να μάθει οπωσδήποτε την αλήθεια απαγάγει τον Ρις και του ζητάει να του πει τα πάντα . Έτσι τον οδηγεί στο safe-house της Ομάδας της Μηχανής και εκεί βλέπουμε τον Ελάιας με αυτό το απίστευτο ύφος κάθε φορά και αυτό το χαμόγελο της σιγουρίας καθώς λέει κάτι βαθύ . Μπορεί να γλύτωσε αλλά φαίνεται ότι έμαθε απο τα λάθη του . Ξέρει την αλήθεια , ξέρει για το Σαμαρείτη , γνωρίζει ότι υπάρχει μι α δύναμη πάνω απο εκείνον και δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό αλλα ο Μπρους δεν παίρνει απο λόγια και δηλώνει πως θα συνεχίσει την δουλεια του κανονικά . Ο Σαμαρείτης έχει εξοντώσει όλους τους σημαντικούς μαφιόζους δεν θα το άφηνε έτσι φυσικά ... Τέλος ο Μπλακγουελ έχει μια ωραία συνάντηση με τη Ρουτ . Είναι φανερό πως δεν ξέρει τι του γίνεται για ποιον δουλεύει και τι ακριβως κάνει αλλά φαίνεται ότι θα κάνει τα πάντα για να μην ξαναμπεί στη φυλακή κάτι που τον καθιστά επικινδυνο .

Ωραίο επεισόδιο με εξαιρετικές στιγμές αλλά περιμένω και καλύτερα . Τα επόμενα τρία επεισόδια είναι στο ίδιο στυλ ωραία αλλά λείπει το κάτι παραπάνω . Ελπίζω τα τελεύταια 5 επεισόδια του Person of Interest να είναι κάτι παραπάνω απο επικά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου