Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Σχολιασμός : Person of Interest - 5.02 - SNAFU

 Δεύτερο επεισόδιο της σεζόν . Και αυτό εξαιρετικό όπως το πρώτο . Είχε στιγμές γέλιου , στιγμές απόγνωσης , πώρωσης αλλά και χαράς . Μετά το πρώτο επεισόδιο όπου ήταν ένας αγώνας επιβίωσης της Μηχανής και των ηρώων μας το δεύτερο αφορούσε μόνο την επιβίωση των ηρώων μας απο την Μηχανή . Wait what ? Aς αναλύσουμε το δεύτερο επεισόδιο της σεζόν και let's rejoice .


Δύο μήνες πέρασαν απο το πρώτο επεισόδιο στο κόσμο του Person of Interest . Τόσο καιρό οι φίλοι μας προσπαθούν να διορθώσουν όλα τα Bugs που έχει παρουσιάσει η Μηχανή αλλά όλο και κάτι νέο προκύπτει . Καλή ώρα facial recognition bug . Η Μηχανή δεν ξέρει τι της γίνεται . Τους έχει μπερδέψει όλους μεταξύ τους και έτσι μας χαρίζει  μερικές απολαυστικές στιγμές , τα πιο πετυχημένα για μένα ήταν ο Φιντς σε ρόλο Ρις να λέει my trigger finger's itchy , η Ρουτ να μιλάει ως Φιντς και λέγοντας αργά και με ιδιαίτερη εμφαση την τελευταία λέξη (In order) . Βέβαια Φιντς και Ρουτ μας χάρισαν ωραίες στιγμές ειδικά τώρα που ειναι συγκάτοικοι περνάνε καλά και η Ρουτ λόγω του εγκλεισμού της (το αστειάκι του Φιντς you are grounded or rather undergrounded πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία αν δεις την εκφραση της Ρουτ μετά , δεν το εκτίμησε καθόλου) τον στένει για ψώνια όπως βερνίκι νυχιών , στοματικό διάλυμα , παντόφλες κουνελάκια (δύο ζευγάρια ανησυχήσα για τον Φιντς για μία στιγμή :Ρ ) και ύφασμα για  το δικό της δωμάτιο καθως κάνει ανακαίνιση . Επίσης το οτι χαστούκισε τον Φιντς στον κώλο με έκανε να συνειδητοποιήσω οτι τα έχω δει όλα στη ζωη μου και μπορώ να πεθάνω ήσυχος .

Αφου φτιάχνουν και αυτό το bug , ξεκινάνε ενα διαγνωστικό έλεγχο στη Μηχανη για να δουν οτι λειτουργεί κανονικά , της ζητάνε να ψάξει το Primary asset , δηλαδή τον Ρις , εκείνη τον εντοπίζει και οταν της ζητάνε να τους πεις μερικα πράγματα για αυτόν (εδω μαθαίνουμε οτι οι γονεις του αλλα και η αδερφη του ειναι νεκροι) και για αυτούς γύρω του τα λέει όλα . Η ΜΗΧΑΝΗ ΕΊΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΌ ΣΎΣΤΗΜΑ . ΝΑΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ . Αυτό μεν δημιουργεί ευκαιρίες για κατάχρηση της δύναμης της αλλά μπορούν να τη ρωτήσουν οτιδήποτε θέλουν και να τους απαντήσει , μπορούν να τη ζητήσουν να βρει τον οποιονδήποτε και να το κάνει ( well πλην της Σω όπως είδαμε μετά προς απογοήτευση της Ρουτ) . Ανοίγουν πλήρως τη Μηχανή και αυτή τους στέλνει τριάντα αριθμούς !! Το χαμόγελο του Φιντς και της Ρουτ όταν χτύπησε το τηλέφωνο ήταν απερίγραπτο . Η φάτσα του Φιντς όταν άκουσε πόσους αριθμόυς έχουν να σώσουν όχι . Στέλνουν τον Ρις και τον Φάσκο για τους αρθμούς αλλά ο ένας μετά τον άλλον αποδεικνύονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με εγκλήματα . Something is wrong with the Machine (κουιζ Θυμάστε σε ποιό πρόμο γινόταν αυτή η αναφορά ; ) . Έτσι ο Φιντς και η Ρουτ τρέχουν ένα διαγνωστικό στη Μηχανή ζητώντας της να εξετάσει εκείνους . Καθώς όμως η Μηχανή μελετάει το παρελθόν τους τους βρίσκει να έχουν διαπράξει εγκλήματα και τους ταυτοποιεί ως απειλές ! Ετσι τους κλειδώνει εκτος συστήματος και μέσα στο βαγόνι .
Φλάσμπακ στο μυαλό της Μηχανής , μου είχε λείψει αυτό . Η Μηχανή είναι στην Day R , δηλαδή σε όλες τις μέρες , έχει χαθεί στο χρόνο και έχει μπερδέψει τις μέρες . Έτσι ξαναζεί τα γεγονότα ανακατεμένα . Θυμάται τα μαθήματα που της είχε κάνει ο Φιντς και της είχε ορίσει τη διαφορά μεταξύ του καλού και του κακού . Της είχε πει ποια πράγματα στη ζωή ειναι ασυγχώρητα και πρέπει να θεωρούνται μη επιτρεπτά και άσχημα . Με βάση αυτά τους θεώρησε απειλές και τους κλείδωσε εκτός συστήματος . Τον Φιντς και του Ρουτ γιατί για τον Ρις είχε άλλα σχέδια , έστειλε μία πρώην πράκτορα να τον σκοτώσει . Well done Machine , well done . Φυσικά και ο Ρις την νίκησε αλλά δεν είναι αυτό το θέμα . Η Μηχανή είχε παρει την απόφαση της για αυτούς τους τρεις . Ήταν απειλές , δεν έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε εκείνη οπότε όταν η Ρουτ προτείνει να της κάνουν επανεκκίνηση και ο Φιντς συμφωνεί για να τους σταματήσει υπερφοτώνει το εμφύτευμα στο αυτί της Ρουτ και την πονάει κάνοντας την να πέσει κάτω . Ναι η ίδια Μηχανή που ο Φιντς την είχε προγραμματίσει να μη βλάψει ποτέ κανέναν . Η Ρουτ τη δικαιολογεί , τους θεωρεί απειλές για αυτό τα κάνει αυτά . Τους φοβάται . Τους δείχνει οτι στα μάτια της είναι τέρατα , έχουν διαπράξει φόνους , ο Φιντς την έχει σκοτώσει 42 φορές ! Έτσι , έρχεται ενας διάλογος μεταξυ Ρουτ Φιντς για το τι θα γίνει αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο αν έρθει ανάμεσα σε εκείνους και τη Μηχανή , θα πρέπει να τη σταματήσουν . Η Ρουτ όπως παντα την υπερασπίζεται λέγοντας πως είναι η μόνη τους ελπίδα για να σταματήσουν το Σαμαρείτη .O Χάρολντ λέει πως αν είχε να διαλέξει ανάμεσα στη Μηχανή και τη Ρουτ θα διάλεγε τη Ρουτ . Εκείνη όμως έχει άλλη άποψη . Ο Φιντς πρέπει να της μιλήσει πρέπει να την πείσει οτι είναι οι καλοί αλλά όσο η Ρουτ είναι εκεί είναι bargaining chip και αχίλλειος πτέρνα για τον Χάρολντ και τη Μηχανή οπότε προτείνει να την ανασθητοποιήσουν . Ο Φιντς έχει αντίρρηση αλλά εκείνη του λέει πως του εμπιστεύεσαι τη ζωη της ! Του λέει πως θα τον αποκλείσει αλλά ειναι ο Χάρολντ Φιντς θα βρει τον τρόπο να μπει στο σύστημα της !!

Αφού η Ρουτ ναρκώνεται , ο Φιντς πάει στη Μηχανή και όπως είχε κάνει περσι στο 4.05 φέτος της λέει είναι ώρα να μίλησουμε *αγαπώ* . Εκείνη τον αποκλείει απο το σύστημα αλλά bitch please εκείνος σε έφτιαξε ξέρει πως να μπει . Παραδέχεται ότι εκείνη έστειλε τη γυναίκα εκείνη να σκοτώσει τον Τζον , this has to stop ! Της λέει πως τον αποκάλεσε πατέρα κάποτε , πρέπει να τον εμπιστευθεί , αλλά εκείνη του δείχνει μία σκηνή απο όταν την εκπαίδευε . " Σαν τον Άνουβη έτσι και εσυ θα πρέπει να ζυγίζεις όλων μας την καρδιά μαζί με ένα φτερό . Μην εμπιστεύεσαι τους ψεύτες . Εαν οι καρδίες μας είναι βαριες εσυ θα εισαι η τελευταία μας άμυνα ενάντια στην λήθη " Ο Φιντς όμως έχει να πει κάτι τώρα , τα πράγματα τότε ήταν αλλιως ήταν πιο καθαρά , ξεκινούσαν μια εκστρατεία ενάντια στο κακό , τώρα πια το ασπρο και το μαύρο είναι ανακατεμένα σε ζώνες του γκρι . Παραδέχεται ότι έκανε λάθος και της λέει αυτά τα επικά λόγια που είχαμε ακούσει στο πρόμο " i suppose everyone feels that he is the hero in his own story but there are no heroes ,  no villains , just people doing the best they can . I am sorry for everything . My only justification is i did the best i could . So did Mrs Groves and John too .  Eκείνη του απαντάει ότι κάποια πράγματα είναι ασυγχώρητα όπως εκείνος της δίδαξε , του δείχνει τον Ρος που έχει σκοτώσει έχει βασανίσει έχει επιτεθεί και έχει προδώσει κόσμο . Ο Φιντς τον δικαιολογεί , John has the heaviest heart of all of us , but he is fighting hardest to be good , he is not a bad man . Της λέει οτι μπορούν να δουλέψουν μαζί οτι δεν θα την πληγώσει ξανά και τότε γίνονται ξεκαθαρα για εκείνον όλα . Η Μηχανή του λέει πως την πληγώνει εκείνη τη στιγμη καθώς είναι DAY R . Τα ξαναζεί όλα . Της λεει πως χρειάζεται μια άγκυρα στο χρόνο και τη βοηθάει δείχνοντας της εικόνες απο άτομα που έχουν σώσει μαζί .  Τέλος της δείχνει την Γκρεις και λέει πως  τους βοήθησε να την σώσουν και ποτέ δεν θα μπορέσει να την ευχαριστήσει αρκετά . "These numbers will be your lighthouses , they will help you count the days .There is good and bad in all of us but this action saving lives it is a pure good . Help us . I can't promise you we ll always do the right thing but we will do the best we can ! "   Tότε η Μηχανή ξαναζεί στο χρόνο όλες τις στιγμές που κάποιος τους ευχαρίστησε επειδή τον βοήθησαν ή του έσωσαν τη ζωή . Ξαναμαρκάρει τον Χάρολντ ως Αντμιν και ζητάει συγγνώμη .

Ο Χάρολντ την ρωτάει γιατι του έδειξε δυο φορές την Γκρεις , η Μηχανή δεν ξέρει τι εννοεί άρα είχε παραισθήσεις . Του τη δείχνει όμως στο παρον είναι στην Ιταλία και ασφαλης . Πολύ μου άρεσε η τελευταία για εκείνους σκηνή όπου είχαν πάει στο πάρκο για πικνικ . Κλάμα ο Ρις με τη μπλούζα .Λάτρεψα ήρωα Φάσκο . Αλλά ' φυσικά θα γινόταν κάτι κακό όπως η στρατολόγηη ενός νέου άσσετ απο τον Σαμαρείτη του Jeff Blackwell , πρώην δολοφόνου . Τι ρόλο θα παίξει αυτός ; Γιατί ένα άσσετ είναι τόσο σημαντικό ώστε να μας τον δείξουν ξεχωρίστα ; Φυσικά και η Μηχανή το ήξερε οτι θα γίνει για αυτό έστειλε τον αριθμό του . Ψόφος για αυτή τη Μόνα που τον στρατολόγησε με τη φράση του Φιντς .

Ένα τελευταίο και κλέινω το σημερινό review . Μου αρέσει έτσι όπως έχει εξελιχθεί η σχέση μεταξυ Φιντς και Ρουτ . Δεν είναι ότι μένουν πια μαζί και έχουν αυτές τις awkward και γελοίες στιγμές αλλά όταν μετράει όταν πρέπει να βοηθήσουν ή να προστατέψουν ο ενας τον άλλον είναι εκεί . Ο Φιντς δεν την εγκατέλειψε μονη της στο μετρό με την Μηχανή να τα έχει παίξει και ουτε θα τη θυσίαζε για το παιδί του , εκείνη του εμπιστεύεται τη ζωή της . Είναι σαν αδέρφια για μένα πια . Πιστεύω οτι έχουν μάθει πολλά ο ένας απο τον άλλον , εκείνος και η Μηχανη του της δίδαξαν πως να είναι καλή και εκείνη τους δίδαξε πως υπάρχει και άλλος τρόπος να βλέπει κανείς τα πράγματα . Until next week OH WAIT . Αύριο πάλι νεο review , θα με πεθάνετε αλήτες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου