Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Σχολιασμός : Person of Interest - 4.08 - Point of Origin + 4.09 Promo

Γουελ . Δεν ξερω τι να πω . Το επεισόδιο ηταν κάπως .. περίεργο . Δεν σε τρέλανε ο αριθμός της εβδομάδας . Δεν είχες επικές ατάκες . Υπηρχε η Brotherhood (ναι μέγιστο μείον για μένα) . ΑΛΛΑ στο τέλος είχαμε δυο πολλά υποσχόμενες σκηνές . Ας αναλύσουμε το 8ο επεισόδιο της 4ης σεζον του Person of Interest Point of Origin και ας δούμε το πρόμο για το επόμενο επεισόδιο !
Αριθμός της Εβδομάδας : Dani Silva . Αστυνομικός στις Εσωτερικες Υποθέσεις (Internal affairs) που δουλεύει undercover ως μέλος της αστυνομικής ακαδημίας για να βρεί και να συλλάβει το καρφί που έχει τοποθετήσει εκεί ποιος άλλος ο φιλόδοξος (λέμε τώρα) αρχηγός οργάνωης Brotherhood . Όταν ξεσκεπάζεται η κάλυψη της ο Ρις ιδιαίτερα αλλα και η Σω με τον Φάσκο τη βοηθάνε να γλυτώσει αλλα και να φέρει τον χαφιέ ενώπιον της δικαιοσύνης ! Η Σιλβα ήταν μια μικρή Κάρτερ . Ήταν μια φιλόδοξη αστυνομικός διατεθιμένη να κάνει τα πάντα για να ρίξει μια εγκληματική οργάνωση . Είχε ήθος και αρχές .Ήταν έξυπνη δυναμική ήξερε να χειριστεί καταστάσεις . Ήταν μια μικρή Τζος Κάρτερ ! Τελικά σώθηκε και έμαθε ένα δύο μαθηματάκια απο τον Ρις .
Ομάδα της Μηχανής : Ο Φιντς είχε ελάχιστη συμμετοχή , η Ρουτ δεν εμφανίστηκε κα και επιβεβαιώνεται αυτό που λέω τόσο καιρό ότι είναι σαν να έχουν χωριστεί σε δύο κατηγορίες σχετικά επεισόδια -> Φιντς Ρουτ άσχετα --> Ρις με τον Φάσκο και της Σω να λειτουργούν ως μπαλαντέρ . Έχει χαθεί λίγο η μπάλα , πρέπει να υπάρξει ξανα ισορροπία ! Ο Ρις πέρα απο τα μπλεξίματα του με την ψυχίατρο (την οποία έσωσε και κέρδισε κάπως την εμπιστοσύνη της,hero complex aside) . Στο πρόσωπο της Ντάνι βρήκε τη φίλη που του είχε λείψει πολύ , βρήκε λίγη απο την χαμένη αυτοπεποίθηση που του έλειπε μετά τον θάνατο της . Ήταν πιο δυναμικός κάτι ποου έχουμε να το δούμε αρκετά επεισόδια . Μας έχει λείψει ο δυναμικός Ρις με το δολοφονικό βλέμμα του και τις ατάκες φωτια του που σε πολλές σκηνές γαμάει (βλέπε σκηνή στη πισίνα - Θεος ! ) . Περιμένω όλο και πιο δυνατές εμφανίσεις με τον πόλεμο να φουντώνει .
Σω : Στα δίχτυα του Σαμαρείτη . Η εικόνα που κατάφερε και πήρε ο Σαμαρείτης δείχνει τη Σω και μετά απο έρευνες και εκπληκτικης λειτουργίας του βρήκε που δουλεύει με βοήθεια απο την Μαρτιν που επιτέλους είδαμε πόσο ικανή αλλά και αδίστακτη είναι . Ο Γκριρ περιορίζεται σε εμφανίσεις ελάχιστων λεπτών με όχι και τόσο εντυπωσιακές ατάκες (το σώζει η αγγλική προφορά του , εκει που είπε elusive πέθανα θεός απλά) . Η Μαρτιν εκμεταλλυόμενη τις ανθρώπινες αδυναμίες .. σχέσεις ήθελα να πω βρίσκει την Σω και το επεισόδιο μας κόβει ακριβώς στο σημείο που η μία αντικρίζει την άλλη η Μαρτιν τραβάει όπλο και είναι έτοιμη να σκοτώσει την Σω . Δεν νομίζετε ότι είναι ώρα να εμφανιστει η Ρουτ και να την σώσει ;
Brotherhood : MEH . Βασικά πιο Meh Πεθαίνεις . Προσπαθούν να την εμφανίσουν ως τους άρχοντες του παιχνιδιού ως προς τις συμμορίες της Νέας Υόρκης αλλά δεν το καταφέρνουν . Δεν μου γεμίζει το μάτι πως να το κάνουμε . Το H.R , ο Ελάιας είχαν άλλη αύρα τους φοβόσουν . Τώρα τον Μινι τι να τον φοβηθείς ; Μία ατάκα έχει και την λέει συνέχεια . Έπρεπε να τον είχε καθαρίσει η Σω όταν έμαθε ποιός είναι να τελειώναμε ! Ναι κινεί καλά τα νήματα εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους και την δύναμη που έχει , κάνει μερικές ας πουμε καλές κινήσεις αλλά πέρα απο αυτό τίποτα . Ναι κατάφερε να πάρει στα χέρια του τη δουλειά της αστυνομίας για διάφορους μαφιόζους που συνδέονται με τον Ελάιας , μπορεί να κάνει κίνηση ενταντίον του αλλά seriously πιστεύετε ότι μπορεί να σκοτώσει τον Υπέρτατο Καρλ Ελάιας ; ΜΠΙΤΖ ΠΛΙΖ !
Το επεσόδιο ήταν κάτι σαν φόρος τιμής στη Κάρτερ . Στην επέτειο παρά ένα επεισόδιο του θανάτου της την τίμησαν όπως της άξιζε ! Μπράβο στους σεναριογράφους για αυτό . Με τον αριθμό του Ελάιας να είναι το θέμα μας για το επόμενο επεισόδιο με τίτλο The Devil You Know (ελπίζω ο διάβολος σε εκείνο το επεισίόδιο να είναι ο Ελάιας να θυμηθεί το παλιό κακό αδίστακτο εαυτό του και να καθαρίσει τον Ντόμινικ και την συμμοριούλα του) και την Σω ενάντια στη Μαρτιν προβλέπεται να γίνει χαμός ! Θέλω περισσότερο Ρις Φιντς και Ρουτ . Ας γίνει MAYHEM ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και απο οτι φαινεται στο πρόμο θα γίνει !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου