Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Σχολιασμός : Person of Interest 3.03 - Lady Killer

OH MY GOD !!! Τι συνέβη μόλις τώρα ;;;; Ξεκινάω να γράφω αυτό το κείμενο 18 λεπτά μετά το τέλος του επεισοδίου Lady Killer του Person of Interest και ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω τι έγινε !!! Δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα αλλα ο τρόπος . Ο τίτλος αρχίκα δεν αναφερόταν στον Ian αλλά στην Ρουτ και ότι έκανε καθώς έγινε πραγματική δολοφόνος. Αλλά ας δούμε τα πράγματα με την  σειρά.
Αριθμός τηε εβδομάδας : Ian Murphy . Αρχικά νομίζαμε ότι ο γόης του επεισοδίου ήταν κατα συρροήν δολοφόνος που αφού παρακολουθούσε γυναίκες και τις έριχνε στην συνέχεια τις σκότωνε.Στην πραγματικότητα ήταν ένας κακόμοιρος στοκεράς που απλά ήθελα να είναι τέλειος για τις γυναίκες και ο πατέρας της κοπέλας που ερωτεύτηκε στο κολέγιο ήθελε να τον σκοτώσει για να μην του πάρει τον γιό-κληρονόμο του που δεν έμαθε ποτέ ότι είχε .Ο Ρις και ο Φιντς επιστράτευσαν την βοήθεια της Σω της Καρτερ και της Zoe και κατάφεραν όχι μόνο να τον σώσουν αλλά και να του δώσουν πίσω τον γιό του.
Ομάδα της Μηχανής : Όταν ξεκίνησε το επεισόδιο και είδα τον Ρις με τη Σω να μαλώνουν για το ποιός απο τους δύο θα τραβήξει το κουπί σε αυτη την ρομαντική βαρκάδα που είχε ως στόχο να παρακολουθήσουν τον Ian δεν μπορούσα να μην λιώσω στα γέλια !!!! Η Σω πάει πολύ κόντρα στον Ρις και στον Φιντς !!! Γέλασα με την σκηνή όπου ο Φιντς προσπαθεί να ζητήσει διστακτικά απο την Κάρτερ να ντυθεί κάπως κομψά και μη συντηρητικά δηλαδή να τα πετάξει όλα :Ρ  ΈΚΛΑΨΑ στην σκηνή που είναι στο safe house ο Ρις ο Φιντς και ενημερώνουν την Αγία Τριάδα μας για την αποστολή τους. Ειδικά εκεί που έβγαζαν τα όπλα του ήταν γαμάτο ( άτσα και δωράκια ο Ρις στην Zoe ;-) ) . Στο σημείο που η Σω άρχισε να παραληρεί για το αν είναι ωραία και ο Ρις της απαντάει ότι είναι ωραία αλλα μοιάζει θυμωμενη ... όλη την ώρα δάκρυσα !!!! Η Σω όταν αρχίζει και μιλάει για σχέσεις δίνει ρέστα δείχνει πόσο σκληρή είναι και καθόλου πρόθυμη να δεσμευτεί σε κάποιον άλλον εκτός απο τον Μπέαρ (είναι η δική του stalker :P).Η σχέση Zoe-Reese καλά κρατεί αν και έχουν περάσει αρκετά επεισόδια απο τότε που του είχαμε δεί μαζί.
Ρουτ : ένα έχω να πω η γυναίκα είναι ΘΕΑΡΑ !!!! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή .
O Hersh ψάχνει την Ρουτ . Οι Κυβερνητικοί πιστεύουν ότι θα ξέρει που έχει μετακινηθεί η Μηχανή που έχει ενημερώσει την Ρουτ ότι την αναζητούν και έτσι την βοηθάει να αποδράσει απο το ψυχιατρικό άσυλο. "Μόλις καταλάβεις τι πραγματικά συμβαίνει θα έχω υπερβεί την πραγματικότητα" ατακάρα απο την Ρουτ !!!! Βλέπει την Μηχανη ως έναν θεό που δημιουργεί το μέλλον και την εμπιστεύεται για το σχέδιο της . Βλέπουμε την Ρουτ με την βοήθεια της Μηχανής (που δείχνει πόσο μα πόσο ισχυρή είναι) να αποκτάει κάποια φάρμακα.Περίεργο είναι το γεγονός ότι δίνεται ξανά ο αριθμός της στον Φιντς απο την Μηχανή . Αλλά δεν έχει σημασία γιατί το σχέδιο της είναι ήδη σε εφαρμογή.

Όταν ο γιατρός της την ρωτάει πως σκοπεύει να αποδράσει του εξηγεί τι θα συμβεί : θα χτυπήσει το τηλέφωνο στο γραφείο του αυτό θα είναι το σήμα οτι μπορεί να ξεκινήσει μετά αφου τον χτυπήσει στον λαιμό θα φύγει έχοντας πάρει τα κλειδία του αυτοκινήτου του Dr. Carmichael . "Ναι αλλά οι φρουροί ;;; " εύλογη η απορία του γιατρού αλλά χάρης στο φάρμακο που έκλεψε και το έβαλε στον εξαερισμό και ήταν προγραμματισμένο να απελευθερωθεί όταν θα έφτανε τους 75 degrees. Όταν ο γιατρός την ρωτάει αν η Φωνή θα τα κάνει όλα αυτά η Ρουτ του απαντάει ότι μπορεί να τα βλέπει όλα αλλά μπορεί να κάνει πολύ λίγα σε αυτό το σημείο μπαίνει εκείνη.Ειλικρινά εκεί θυμήθηκα την πρώτη σκηνή Ρις Φιντς στον πιλότο "Knowledge is not my problem doing something with that knowledge that's where you'd come in." αυτά είχε πεί ο Φιντς στον Ρις και κάτι ανάλογο φαίνεται να συμβαίνει με την Μηχανή και την Ρουτ . Όλο και περισσότερο φαίνεται η πρόθεση της Μηχανής να χρησιμοποιήσει την Ρουτ ώστε να δουλεύει για λογαριασμό της.

"Do you hear how quiet it is out there ???? Must be almost time .Are you as excited about this as i am ? " Αυτή ήταν η τελευταία φράση της Ρουτ πριν χτυπήσει το τηλέφωνο και όλο το σχέδιο τεθεί σε εφαρμογή  . Όλοι είναι αναισθητοποιημένοι απο το φάρμακο η Ρουτ παίρνει ένα όπλο και ένα κινητό ώστε να επικοινωνεί με την Μηχανή και εκεί έρχεται ο Χερς τον οποίο η Ρουτ πυροβολεί με την βοήθεια της Μηχανής η οποία της απαγορεύει να τον σκοτώσει ναι ακόμα και αυτόν που είναι δολοφόνος τον προστατεύει.Μετά απο αυτά η Ρουτ φεύγει ενώ καταφθάνει ο Φιντς βρίσκοντας έναν χαμό στο άσυλο με κουφάρια ανθρώπων παντού και τον Χερς πυροβολημένο αλλά όχι νεκρό (φαινομενικά).Καλεί τον Ρις λέγοντας του ότι έχουν πρόβλημα δείχνοντας πραγματικά τρομοκρατημένος !!!!

Αρνητικά του επεισοδίου : λίγες σκηνές Φιντς Ρις . Δεν βλέπουμε πια τόσο καλές σκηνές διαλόγους ανάμεσα τους και αυτό με ενοχλεί !!!!
Θετικά στοιχεία : Η ΡΟΥΤ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ και με την υποστήριξη της Μηχανής θεωρητικά ασταμάτητη !!!! Τα σχέδια της Μηχανής για εκείνη είναι ακόμα άγνωστα αλλά κάτι μου λέει οτι θα βρεθεί πολύ σύντομα στον δρόμο της Ομάδας μας ξανά !!! Η Πώρωση χτυπαει κόκκινο !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου